Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los asociados de '5 al día' firman la Declaración de Madrid
El congrés internacional, sota el lema '5 al dia, qüestió de salut' va posar de manifest el molt que encara queda per fer en el camp de la promoció de fruites i hortalisses

Els associats de '5 al dia' signen la Declaració de Madrid

Redacció Interempresas02/11/2011

2 de novembre de 2011

"Encara que anem aconseguint objectius entre tots, ens queda molt a fer en aquest camp". Amb aquestes paraules començava el passat 18 d'octubre el president de l'AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició) , Roberto Sabrido, el seu repàs general sobre la situació actual del consum de fruites i verdures a Espanya durant la inauguració del VII Congrés Internacional '5 al dia, qüestió de salut'. Durant el congrés els associats espanyols van tenir l'oportunitat de signar dos importants acords: la Declaració de Madrid i la 'Aliança Internacional d'Associacions i Moviments 5 al dia'.
Josep Puxeu, secretari d'Estat de Mitjà Rural i Aigua, va anar l'encarregat de posar punt i final el passat 18 d'octubre al VII Congrés Internacional de Promoció al Consum de Fruites i Verdures, en el qual durant dos dies es va fer especial recalcament, amb Espanya d'amfitriona, en temes relacionats amb el sector hortofrutícola i la lluita per eradicar l'obesitat infantil. Durant el seu discurs de clausura, Puxeu va dir sentir-se “especialment satisfet” amb la signatura de la Declaració de Madrid ja que, segons les seves paraules, “aquesta signatura implica el suport al consum i gaudi de fruites i hortalisses de manera continuada, la qual cosa garanteix el desenvolupament d'una societat equilibrada i amb salut”.
El secretari d'Estat de Mitjà Rural i Aigua, Josep Puxeu...
El secretari d'Estat de Mitjà Rural i Aigua, Josep Puxeu, va anar l'encarregat de tancar el VII Congrés Internacional de Promoció al Consum de Fruites i Verdures.
Durant el seu discurs va manifestar també sentir-se especialment satisfet amb la signatura de la Declaració de Madrid, ja que “implica el suport al consum i gaudi de fruites i hortalisses de manera continuada, la qual cosa garanteix el desenvolupament d'una societat equilibrada i amb salut”. A més, va fer especial recalcament en el treball que les empreses espanyoles de producció de fruites i hortalisses realitzen, i que representa, actualment, un dels sectors més dinàmics de la nostra economia.

reso havia estat inaugurat el dia anterior de la mà del president de l'Associació '5 al dia', Joaquín Rei, i el president de l'AESAN, Roberto Sabrido, que va començar el seu discurs donant a conèixer els objectius que tant l'Agència com l'Associació tenen en comú i busquen desenvolupar: “L'objectiu fonamental del congrés és fomentar el consum de fruites i verdures com a hàbit fonamental per a la salut pública, objectiu que coincideix amb l'estratègia de 'Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat' del Ministeri de Sanitat, que el seu objectiu és fomentar una dieta equilibrada. “Per tant, una alimentació saludable”.

A més, va posar en coneixement dels assistents dades de gran interès sorgits de l'últim estudi realitzat per l'AESAN sobre la ingesta dietètica espanyola. Aquesta enquesta realitzada en 3.000 persones, d'entre 18 i 64 anys, de tota la geografia espanyola posa de manifest que encara queda molt treball que fer a l'àrea del consum de fruites i hortalisses. Tan sols consumim 208 grams al dia de la primera, és a dir, menys de tres peces de fruita; i únicament el 37% de la població ho fa de manera diària. El cas no és més encoratjador quan es va parlar del consum de verdures: la ingesta mitjana es correspon a 1,5 racions diàries i sempre entre la població de major edat, on el consum de verdures s'incrementa mentre que el d'altres productes, com la carn vermella, descendeix.

A l'esq...
A l'esq.: João Breda, director del Programa 'Nutrició, Activitat Física i malalties de no transmissió relacionades amb l'Obesitat' i de la Divisió per a la Promoció de la Salut de l'OMS a Europa, al costat de la catedràtica en Nutrició, Iciar Astiasarán, en un moment de la conferència magistral. A la dreta: l'Auditori durant una ponència del congrés.
Colòmbia serà la seu del VIII Congrés i a més ostentarà la presidència de l'Aliança Internacional, que recau en Adriana Sènior

'5 al dia' es compromet'

La cita a Madrid, punt de reunió de les associacions i moviments '5 al dia' de tot el món, va possibilitar també la signatura de dos importants compromisos internacionals en aquest sentit. El primer d'ells ha estat la 'Declaració de Madrid', en la qual, com assenyala Joaquín Rei, president de '5 al dia' a Espanya, “es posen en evidència els problemes de salut a nivell global i el baix consum de fruites i hortalisses que es dóna en les societats en general, un fet corroborat per les dades ja que “cada any moren almenys 2,8 milions de persones adultes per excés de pes”. D'aquesta forma, les parts implicades demanen a les autoritats nacionals i internacionals competents que facin tots els esforços necessaris per “conservar, protegir, recolzar i potenciar els moviments '5 al dia' a nivell mundial”, així com consolidar les estratègies que fomenten el consum de fruites i hortalisses i l'educació alimentària-nutricional. I a tot això s'han compromès Holanda, Nova Zelanda, Suïssa, Hongria, França, Mèxic, Espanya, Brasil, Colòmbia, Xile, Veneçuela, Argentina, Cuba i Uruguai.
D'altra banda, també s'ha signat la 'Aliança Internacional d'Associacions i Moviments 5 al dia', un fòrum de col·laboració entre les associacions i moviments '5 al dia' mundials que persegueix sensibilitzar als governs sobre la necessitat d'impulsar polítiques de salut basades en la promoció d'hàbits alimentaris saludables. “Hem acordat en aquest congrés que '5 al dia' sigui un missatge únic, un missatge referent de quantificació de consum per a la societat”, remarcava Joaquín Rei.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Promoción del Consumo de Frutas y Hortalizas 5 Al Día - 5aldia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades