Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Expertos en producción y agroalimentación prevén una buena campaña del caqui, gracias a las nuevas tecnologías
La V jornada del caqui evidencia l'expansió d'aquest cultiu, un dels pilars de la Comunitat Valenciana

Experts en producció i agroalimentación preveuen una bona campanya del caqui, gràcies a les noves tecnologies

Redacció Interempresas04/10/2011

4 d'octubre de 2011

El passat 23 de setembre va tenir lloc la V jornada sobre el caqui, organitzada per Tecnidex i AgroFresh. Tècnics en agroalimentación, productors, investigadors i representants del sector hortofrutícola es van donar cita en una trobada en el qual es va augurar una bona comercialització d'aquest fruit per a aquesta campanya. Els bons auguris es deurien als últims avanços i tècniques en el cultiu i conservació del caqui.
Imagen

De la jornada es desprenen bones notícies per al sector. Durant la trobada es van llançar bones expectatives quant a producció i qualitat d'aquest fruit, per a la campanya en curs.

Coincidint amb l'inici de la campanya d'aquest cultiu, de gran importància a la Comunitat Valenciana, es va inaugurar aquesta jornada de mans de Florentino Juste, director general de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), al costat de Manuel García Portillo, president de Tecnidex. Durant la trobada es van presentar els últims treballs de recerca en producció realitzats per Antonio Vicent i Diego S. Intrigliolo, tots dos investigadors de l'IVIA, així com les últimes investigacions i resultats per a la conservació del caqui, presentats per Antonio Camarasa, responsable del laboratori agro-biològic de Tecnidex.esión, també van intervenir María Matilla, operational manager d'AgroFresh i Ferdie Ungered, de SFSA (Sharon Fruit of South Africa), els qui van aportar una visió global sobre la situació d'altres produccions mundials i l'evolució de la qualitat del caqui conservat mitjançant la tecnologia 'Smartfresh' als mercats internacionals.

Les 'bones pràctiques' i la innovació tecnològica revitalitzen el sector

El seguiment de les millors pràctiques en el camp, sobretot quant al control de la taca foliar del caqui, han contribuït al fet que les previsions d'aquesta campanya siguin positives, tal com es va fer públic durant la passada trobada del dia 23. Així i tot, els experts reconeixen que encara existeixen aspectes susceptibles de millora i investigació, com per exemple, el maneig òptim del reg.

A més dels factors esmentats, l'ús combinat de les millors tecnologies per eliminar l'astringencia del caqui desenvolupades per Tecnidex i el sistema de qualitat Smartfresh, allarguen la conservació del caqui, sent el complement adequat a les tècniques actuals de conservació disponibles.

esión es van abordar les últimes tècniques i les millors pràctiques en el camp que redundaran en una bona campanya del caqui...
esión es van abordar les últimes tècniques i les millors pràctiques en el camp que redundaran en una bona campanya del caqui, segons els experts presents en la trobada.
En suma, de la jornada s'arriba a la conclusió que el caqui és un cultiu de futur i en plena expansió, amb creixents expectatives i exigències de qualitat i sanitat. Davant semblants premisses, Tecnidex i AgroFresh, en col·laboració amb l'IVIA es comprometen a  seguir investigant noves solucions, pràctiques i tecnologies que permetin als productors del caqui de la Comunitat Valenciana oferir fruits de la millor qualitat al mercat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades