Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Semana Santa dispara los márgenes comerciales de las principales hortalizas

La Setmana Santa dispara els marges comercials de les principals hortalisses

03/05/2011

3 maig 2011

La Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) i les organitzacions de consumidors UCE i CEACCU denuncien que la Setmana Santa ha disparat els marges comercials de les principals hortalisses. Les baixes cotitzacions al camp no han tingut el seu reflex en destí i la gran distribució ha impedit que, en plena campanya, els consumidors es puguin beneficiar de la qualitat de les hortalisses de temporada a un preu més assequible. Tant és així, que tal i com recull el IPOD d'abril, els productes agrícoles van multiplicar per 5,05 el seu preu i els ramaders per 3,37. D'aquesta manera el IPOD total s'eleva fins el 4,67, un 25% més que l'abril de 2010.

Per productes, són destacables els marges comercials de les esmentades hortalisses: albergínia (859%), tomàquets per a amanida (761%), bròquil (676%), ceba (653%) i carbassó (572%). La llimona, com és habitual en cada primavera, també multiplica gairebé per nou el seu preu de l'arbre a la taula. En productes ramaders, carn de porc (347%) i vedella (353%) lideren els diferencials més significatius.

"Una vegada més, les dades evidencien que la distribució mou els fils de la cadena agroalimentària al seu gust, independentment de l'evolució dels preus en el camp, i imposa condicions des de dalt per salvaguardar els seus marges, mantenint o fins i tot elevant els preus en èpoques de major consum (cas de les vacances de Setmana Santa) i quan les produccions estan en plena campanya ", ha apuntat Miquel López, secretari general de COAG, durant la presentació d'aquestes dades en la roda de premsa celebrada aquest matí a Almeria.

El màxim responsable de COAG ha apuntat a més que des d'aquesta organització s'ha remès a la ministra Aguilar un document de propostes perquè la futura llei de mesures per millorar el funcionament de la cadena agroalimentària "serveixi per combatre pràctiques comercials deslleials i abusives, mitjançant l'establiment de controls més estrictes i sancions, i fomentar iniciatives d'autoregulació mitjançant l'elaboració de contractes-tipus, l'adopció de codis de bones pràctiques comercials i la compatibilització de les normatives de competència ".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades