Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las manzanas rosas se adueñan de los cestos de frutas europeos
La pionera d'aquest impuls és la marca francesa Pink Lady

Les illes roses s'apoderen dels cistells de fruites europeus

Javier Montes de Oca Rodríguez14/01/2011

14 gener 2011

El fruit del 'Malus domestica' ara afegeix una coloració atípica als ja clàssics vermell, groc i verd, per tirar una mica més cap al rosaci de la mà de la firma gala Pink Lady que a pols de campanyes publicitàries agressives porta deu anys posicionant en el mercat europeu de deu països.
Imagen

Les illes han acompanyat la humanitat des dels inicis de la seva existència. Només cal revisar els primers passatges de la Bíblia per ja trobar-la com el fruit prohibit de l'Edèn, el qual lliuraria Eva temptada per la serp a Adam per condemnar a la raça sencera a la perdició. També va ser la protagonista del brillant descobriment de la gravetat per part del científic britànic Isaac Newton, que segons l'anècdota li cauria sobre del cap amb el que gestaría la seva famosa teoria de la gravetat, a més de ser la mediadora del conflicte entre la Caputxeta i el Llop, al sempitern conte del fabulista francès Charles Perrault.

És per això que en els nostres temps moderns, la poma és font d'inspiració i acompanyant ideal en diverses ocasions. Ara un nou color de pell d'aquesta fruita Pomacea, filla predilecta del 'Malus domestica', ve a irrompre en les ja clàssiques vermelles, verdes i grogues. Es tracta de la rosa, comercialitzada per la casa francesa Pink Lady.

Imagen

Particularitats d'un fruit rosa

Aquesta companyia gala va arribar al mercat fa deu anys quan va creuar una varietat de 'Lady Williams' amb una 'Golden Delicious', marcant una fita en el que a gust i coloració d'aquest fruit es refereix. Aquesta marca, que avui comercialitza prop de 100.000 tones és una de les illes més importants en el mercat europeu.

Aquesta illa que es caracteritza per la seva pell de tons suaus que oscil·len del rosa al vermell plasmat sobre un fons verd pàl lid, té sensacions gustatives interessants com el seu cruixit i tendresa, així com instants de delicadesa i subtilitat amb aromes que recorden a la maduixa ia la vainilla, amb lleugers tocs de litxi i rosa.

La Pink Lady té un "balanç perfecte de sucre i acidesa, així com amb un reconegut perfum", segons indica el responsable de premsa d'aquesta companyia, Jean-Jacques Berton. Així també ho assevera l'estudi europeu 'Consumer's preferent map of apple in Europe' de l'organització europea ISAFRUIT dut a terme el 2008 que citava a aquesta varietat com la "preferida entre totes les categories de consumidors del continent".

Realitzen prop de 900 controls de qualitat anuals a la fruita, els quals són independents i rigorosos assegurant així la perfecta traçabilitat del camp a les llars

Meredith Stevens, també responsable de premsa d'aquest grup assegura que els seus pomes són seleccionades acuradament responent a un plec exigent de condicions pel que fa a termes d'índex de sucre, fermesa i color, així com en el marc d'una producció respectuosa del medi ambient.

"Realitzem prop de 900 controls de qualitat anuals a la nostra fruita, els quals són independents i rigorosos i asseguren així la perfecta traçabilitat del camp a les llars", indica Berton.

Aquesta poma rosàcia desenvolupa el seu sabor diferent gràcies als coneixements dels seus agroproductors, a més de beneficiar-se de les condicions privilegiades de les seves terres de producció. Les mateixes es reparteixen en un trio de regions beneïdes per l'horticultura com ho són el sud-est, el sud-oest i el Val-de-Loire a França, Emilia Romagna i el Sud Tirol a Itàlia i Catalunya, a Espanya.

La Pink Lady ha estat present en els mercats i supermercats francesos des del 2001, accentuant cada any la seva comercialització i divulgació en mitjans i publicitat des de llavors. El 2002 llancen a la televisió gala el seu primer anunci a la televisió i per al 2004 promouen una campanya especial de receptes amb poma rosa en revistes de variada índole. A l'any següent, incursionaría en publicitat 'in situ' acostant-se així al distribuïdor i el consumidor del carrer i per al 2006 es farien presents en el dia dels enamorats i en la mateixa Copa Mundial del Futbol. El 2008 impregnaria així mateix els mitjans irlandesos durant la campanya de la Sant Valentí i el 2009 articulen tot un nou missatge visual de comunicació que suma de color i modernitat el món ja colorit de per si, de les pomes.

La Pink Lady ha estat present en els mercats i supermercats francesos des del 2001, accentuant cada any la seva comercialització i divulgació a través dels mitjans
Imagen

El rosa s'estén per Europa

En aquests moments, la distribució d'aquesta marca arriba ja deu països de la Unió Europea: França, Alemanya, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Noruega, Suècia, Portugal, Dinamarca i per descomptat Espanya.

Aquesta fruita, a mitjans de juliol comença a prendre forma, ia presentar en els seus cultius, per exemple a la ciutat francesa d'Angers, la mida d'una nou grossa, retirant-se a través del 'ralea manual' la fruita excedentària. Després de realitzar aquesta tasca, la poma incipient rebrà la suficient llum perquè la seva pell pugui agafar el característic color rosa i es nodreixi dels elements necessaris per a desenvolupar sucres i aromes. D'aquesta manera, el més comú és esperar per al mes de novembre en els llocs de fruites.

La Pink Lady ha estat així mateix, protagonista d'exquisides creacions de prestigiosos xefs gastronòmics, com explica Jean-Jacques Berton. És així com Christian Peyre va crear amb aquesta illa el 'Foie confitat amb melmelada de tomàquet verd i poma rosa' a la localitat francesa de Domaine de Bournissac. De la mateixa manera, l'autor culinari Jérémy Bigou prepara compotes, sorbets i torrons amb ella al restaurant 'Ventre de l'architecte!', Ubicat a Marsella.

Imagen
La poma incipient rebrà la suficient llum perquè la seva pell pugui agafar el característic color rosa i es nodreixi dels elements necessaris per a desenvolupar sucres i aromes

Igualment, una altra història culinària amb pomes Pink Lady, podem trobar-la al Boulevard Haussmann, del vuitè districte de la capital francesa, en el restaurant 'Pomze', on tots els plats es fan a base de pomes crues, cuites, com a entrant o postres de la mà del cap de cuina Daniel Dayan.

Per aquestes raons, a l'hora de pensar en el color rosa a les nostres fruites i hortalisses podem unir les típiques imatges de remolatxes i raves que ens vénen al cap, les de les illes Pink Lady.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades