Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Manuel García, director gerente de AP-3
“La principal dificultat que tenim actualment és la quantitat de barreja HDPE+PP que hi ha al mercat”

Entrevista a Manuel García, director gerent d'AP-3

Nerea Gorriti18/03/2013
AP-3 és una empresa petita que no para de créixer. A més de les seves instal·lacions en la localitat de Sentmenat (Barcelona), l'empresa compta amb instal·lacions en Gran Canària i pretén instal·lar-se també a Tenerife. Tritura caixes i palets de plàstic dels sectors de begudes, hortofrutícola, cárnicas, làctiques, pesca, manutenció, etc i com a curiositat, no només ho fan en plantes d'embotellat o distribució, també ho fan in situ, amb equips mòbils. Manuel García, director gerent d'AP-3 ens parla al detall de la seva activitat, dels seus plans d'expansió i de la bona marxa de la signatura catalana.
Imagen

Defineixi la seva activitat, a què es dedica AP-3?

AP-3, S.L., es va fundar l'any 1993. La seva principal activitat és la recollida, selecció i trituración de caixes i palets de plàstic dels sectors de begudes, hortofrutícola, cárnicas, làctiques, pesca, manutenció, etc.

A més, disposem d'equips mòbils de trituración instal·lats en plantes d'embotellat o distribució, així com altres equips mòbils disposats per ser enviats a qualsevol punt d'Europa per realitzar trituraciones in situ.

Vostès trituran HDPE, quines dificultats troben per al desenvolupament d'aquesta activitat? Trituran altres materials plàstics?

La nostra producció es basa principalment en la trituración d'HDPE (85%) i PP (15%).

La principal dificultat que tenim actualment és la quantitat de barreja HDPE+PP que hi ha al mercat, hagut de principalment a la introducció en el sector hortofrutícola de la caixa d'un només ús fabricada en PP, ja que aquestes s'han anat barrejant en el procés de trituración amb les caixes fabricades en HDPE, creant un veritable problema d'identificació i d'injecció de noves caixes.

Imagen

De quina maquinària disposen per a tal fi?

Per dur a terme la nostra activitat, disposem en total de 13 molins trituradores de diverses grandàries i potència, que van des de 40 fins a 150 CV, així com una unitat mòbil de trituración instal·lada dins d'un furgó tráiler proveït de generador elèctric de 300 kVA, molí triturador de 120 CV, carretó elevador, cinta transportadora, separador de pols, separador de metalls, compressor d'aire, etc.

Aquest plàstic resultant, a quin procés se sotmet i el producte final per a què es destina?

Una vegada triturado, el material resultant ho sotmetem a un procés de neteja en sec, en el qual separem la pols i fins, paper, metall, etc., fins i tot assecat en cas d'estar humit.

Amb aquest procés, donem la garantia d'un material en òptimes condicions per al seu consum final.

Imagen

Quins sectors són els seus principals clients? Qui són els principals consumidors d'aquesta matèria primera resultant?

La destinació del nostre material va dirigit al sector de l'embalatge i transport principalment, és a dir, per a la fabricació de caixes de fruita i verdures, begudes, pesca, palés, contenidors, etc.

La seva activitat està molt enfocada al sector hortofrutícola i en general a l'alimentació, d'on obtenen les caixes de plàstic, quin és la seva forma de procedir en aquests sectors?

El nostre procediment és la captació de tot tipus de caixes, palés, contenidors, etc., que estan fora d'ús per trencaments, canvi de format, etc., i triturarlos, bé sigui en qualsevol de les nostres plantes o mitjançant equips mòbils de trituración in situ.

Fa anys, donat els becs d'activitat, fins i tot trituraban el material en un camió, durant el trajecte. Expliqui'ns..

L'any 1994, aprofitant l'inici de canvi de format de caixes de la majoria de plantes embotelladoras (cerveceras, deus d'aigua, refrescs, etc.) i al mateix temps, la desaparició de l'envàs retornable en sectors com a cellers, làctics, aigües minerals, refrescs, etc., se'ns va ocórrer la necessitat d'utilitzar equips mòbils de trituración in situ a fi d'eliminar el transport de les caixes a la nostra planta, amb el consegüent estalvi que això suposava.

L'any 2004, just al moment àlgid de les grans trituraciones com Mahou, San Miguel, Damm, Fontvella, Heineken, Cruzcampo, Coca-cola, etc., construïm el nostre equip mòbil sobre furgó tráiler.

Imagen

La carrera d'AP-3 és imparable, han ampliat les seves instal·lacions, tenen una planta en Gran Canària i volen instal·lar-se també a Tenerife.. parli'ns d'aquests nous projectes.

L'estructura global d'AP-3, S.L. és la següent:

Des de novembre de 2012, ampliem la superfície industrial de la nostra planta de Sentmenat (Barcelona), passant d'1.500 m2 a 4.500 m2, amb una inversió en equipaments, instal·lacions i serveis de 150.000 .

En la planta de Las Palmas, on AP-3 participa en un 35% també s'ha fet inversions en equipaments, així com contractació de més personal des de Setembre de 2012.

Actualment estem buscant ubicació a Tenerife per a la instal·lació d'una altra planta, que esperem tenir-la en funcionament abans de juny d'aquest any, doncs ja tenim adquirits molins i equipaments per a la seva engegada.

Per què Canàries, és un mercat potencial?

Creiem que Canàries és un mercat jove, amb moltes possibilitats, que coneixem bé i apostem fortament per potenciar la nostra presència allí, entre altres coses perquè el Govern Canari s'està comprometent molt últimament amb el tema mediambiental.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades