Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sistema radio AgroBee para los controladores de fertirrigación Agrónic 2500 y Agrónic Bit

Sistema radio AgroBee per als controladors de fertirrigació Agrónic 2500 i Agrónic Bit

Redacció Interempresas26/09/2012
Els mòduls radio AgroBee serveixen per a l'activació de vàlvules i altres elements de reg, així com la lectura de sensors i comptadors, aconseguint un radi de cobertura de fins a 800 o 1.600 metres amb repetidor, amb molt baix consum i d'acord a l'estàndard de comunicacions Zigbee que opera en les bandes lliures de 868 MHz i 2.4 GHz.
És el millor substitut del cable per salvar obstacles, ampliar sectors, llegir sensors, etc., en els controladors de fertirrigació Agrónic 2500 i Agrónic Bit. En el sistema AgroBee, comercialitzat per Sistemes Electrònics Progrés, existeixen diferents models segons la seva funcionalitat: des de 2 solenoides latch de 2 fils (o 1 de 3 fils), fins a 8 solenoides latch de 2 fils (o 4 de 3 fils) i 2 comptadors o entrades digitals, així com mòduls repetidors i mòduls per a la lectura exclusiva de sensors, entre ells els de contingut d'aigua en sòl, pressió en canonada, SDI-12, LVDT, LWS, etc.
Imagen
El seu baix consum li permet operar amb piles alcalines o amb panell solar integrat en el mòdul. Les dues piles en format ‘AA’ poden alimentar més de dos anys un mòdul final que tingui connexió directa amb el coordinador. El panell solar emmagatzema l'energia en supercondensadors o bateries, oferint una llarga vida operativa i una àmplia finestra de temperatures.

El sistema AgroBee presenta les següents prestacions, entre d’altres:

- Operació en banda lliure 868 MHz (1 canal) i 2.4 GHz (16 canals).

- Disponibilitat de codi de xarxa, que permet l'operabilitat de més d'una xarxa en una mateixa àrea treballant al mateix canal.

- Cadència de comunicació modificable.

- Distancies de fins a 800 m entre qualsevol mòdul final i el seu repetidor de nivell superior (en funció de l'orografia).

- Lectura de nivell de bateria/càrrega i panell solar (si existeix).

- Lectura de nivell de potència total (RSSI) i qualitat de l'enllaç radio (LQI).

- Models disponibles amb diferents possibilitats d'alimentació en funció de la seva configuració: piles, panell solar més supercondensador o bateria NiMh.

Imagen
Per als controladors Agrónic 4000 i 7000, als quals no se'ls pot connectar l'AgroBee, existeixen els sistemes de telecontrol Agrónic Radio i Agrónic Monocable, amb múltiples possibilitats de comunicació, ús i ampliació.

- Agrónic Radio: A través de cadascun dels diferents mòduls disponibles es poden controlar 4, 10 i fins a 16 solenoides latch de dos fils amb els seus respectius comptadors, a més de 2 entrades analògiques per a la lectura de sensors. Treballa en la banda de freqüència lliure. Els propis mòduls de treball poden ser repetidors d'uns altres que estiguin a major distància per poder arribar a tots els punts. L'alimentació pot ser a través de piles de liti o de plaques solars. Permet distàncies de diversos quilòmetres amb la utilització de repetidors.

Imagen
- Agrónic Monocable: Sistema de telecontrol per a l'activació de solenoides i la lectura de comptadors i sensors a distància mitjançant un sol cable bifilar, anomenat comunment “monocable”. Està basat en un Enllaç Agrónic Monocable (EAM) al qual se li poden connectar fins a 120 mòduls de qualsevol dels models possibles. El cable de 2 fils de connexió permet tant l'alimentació com la comunicació dels Mòduls Agrónic Monocable (MAM) amb la tipologia de connexió lliure i amb línies que poden arribar a superar els 10 km.

És un sistema molt ràpid en comunicació, ja que en menys de 2 minuts es té la informació dels 120 mòduls en el centre de control. A més, ofereix una gran protecció contra tempestes i sobretensions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades