Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cenfim y Amic apuestan por la incorporación de tecnología en el mueble

Cenfim i Amic aposten per la incorporació de tecnologia en el moble

16/03/2012

16 de març de 2012

Cenfim col·labora amb Amic (Agrupació del Moble Innovador de Catalunya) en un projecte enfocat a incrementar el potencial innovador de les empreses fabricadores del sector. Amb aquesta finalitat, es busca diferenciar els seus productes mitjançant l'aplicació de la tecnologia als mateixos i, així, augmentar la seva competitivitat.

La participació en el projecte aporta a les empreses oportunitats de negoci en quatre aspectes fonamentals:

  • coneixement de tecnologies aplicables als seus productes;
  • desenvolupo d'idees de productes innovadors que incorporin aquestes tecnologies;
  • disseny conceptual d'un producte innovador;
  • estudio de viabilitat per fabricar i comercialitzar el disseny realitzat.

Per desenvolupar el projecte s'han establert dues fases: una per a l'estudi de les tecnologies i una altra per desenvolupar productes que incorporen tecnologia.

La primera, d'estudi de les tecnologies, inclou la identificació de tecnologies i possibles aplicacions en el sector del moble com:

  • Luminescència o emissió de llum per un material com a conseqüència de la seva absorció d'energia.
  • Sensors capaços de transformar magnituds físiques o químiques en valors electrònics (per exemple: sensors de temperatura, color, d'humitat...).
  • Solucions multimèdia per presentar o comunicar informació utilitzant múltiples mitjans de comunicació (físics o digitals).
  • TIC o Tecnologies de la Informació i Comunicació per tractar i transmetre informacions.
  • RFID o identificació per radiofreqüència, tecnologia que permet identificar un dispositiu petit que pot ser adherit o incorporat a un producte per rebre i respondre a peticions per radiofreqüència utilitzant antenes.

Aquesta fase finalitza amb una jornada de transferència de coneixements i les conclusions de l'estudi per, a partir d'aquest, generar idees per al desenvolupament de productes innovadors.

D'altra banda, la segona fase contempla el desenvolupament de productes que incorporen tecnologia pel que es definirà, en un primer moment, una cartera de productes de base tecnològica resultat de les possibilitats d'aplicació presentats a l'empresa tenint en compte la seva tipologia de producte. Seguidament, se seleccionarà el producte a desenvolupar i s'emetrà un diagnòstic. A continuació, s'elaborarà un briefing que permetrà finalment executar el disseny conceptual del producte i l'estudi de la seva viabilitat.

El projecte, que compta amb la participació de cinc empreses fabricadores de mobiliari, disposarà en tot moment de l'assessorament d'experts de dos centres tecnològics especialitzats en el moble i tindrà com resultat el disseny d'un producte que incorpori la tecnologia.

El projecte Tech&Moble està finançat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (MITYC) a través del programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) per contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria espanyola i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) ‘Una manera de fer Europa’.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Nueva máquina Felder G383

    Nueva máquina Felder G383

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    29/05/2024

  • Newsletter Madera

    22/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis