Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Lluís Biosca, director comercial de Felder Group España
“Som el grup més dinàmic i l'únic del sector que registra creixement positiu any rere any des de 2009”

Entrevista a Lluís Biosca, director comercial de Felder Group Espanya

Redacció Interempresas30/05/2013
Felder Group, una de les companyies de major presència al mercat, compta amb una extensa gamma de maquinària per a la fusta, dirigida tant a artesans com a la indústria de la fusta o de materials afins. La passada edició de la fira Ligna 2013 va servir com a aparador perquè la companyia austríaca presentarà al visitant professional una bona mostra dels seus equips. Lluís Biosca, director comercial de Felder Group Espanya, resumeix en aquesta entrevista les principals novetats de la signatura en la fira i dibuixa un esbós del sector al nostre país.

Ningú dubte del lideratge de Felder al mercat, però què creu que els diferencia dels seus competidors?

Felder Group és l'únic grup d'aquesta grandària que segueix sent familiar. Gràcies a això en comptes de repartir dividends es reinvierte contínuament en l'empresa. Això ens fa ser un grup molt fort i dinàmic o, traslladat als avantatges per als nostres clients, oferim una de les majors gammes del món amb uns estàndards de qualitat i prestacions sorprenents.

Compromís amb els seus clients…

Sí, dediquem els nostres esforços a oferir la major qualitat a un preu just i tenim molt contacte amb el client final. Comptem amb més de 200 oficines i sales d'exposició, de venda i servei tècnic, directes de fàbrica. Només treballem amb partners molt propers a la nostra filosofia, capaces d'oferir la qualitat de servei que les nostres marques mereixen. És per això que tenim gran capacitat de reacció davant els canvis en les demandes dels nostres mercats.

Sierra escuadradora Felder K700
Sierra escuadradora Felder K700.

No obstant això, malgrat el pes de la seva companyia en el sector, suposo que s'haurà vist afectada per la crisi general del nostre país i, especialment, la de la construcció. En quina mesura?

Efectivament, no hi ha cap empresa del sector que no s'hagi vist afectada per la crisi del nostre país. Així i tot, Felder Group va entrar relativament tarda a Espanya, fa uns 10 anys, i no va ser fins al 2005 que va crear Felder Espanya. És per això que la crisi ens ha agafat amb una estructura petita i l'hem pogut salvar millor i, fins i tot, créixer algun any. Així i tot, aquesta crisi està sent difícil —i ja molt llarga— per a tots.

Llarga però finita…

Sí, esperem molt d'aquest país durant els pròxims anys i sabem que encara tenim moltíssim marge de creixement de quota de mercat —que augmenta any rere any—, sobretot en la gamma industrial de Format-4, on no és tan forta com en molts altres països europeus i de la resta del món.

Malgrat l'actual conjuntura, Felder Group ha estat l'únic fabricador de maquinària participant en Ligna 2013 que ha crescut en metres quadrats de superfície expositiva. A què creu que es deu?

Perquè som el grup més dinàmic i l'únic del sector que registra creixement positiu any rere any des de 2009 fins avui. Ligna és el major aparador mundial del nostre sector i les nostres exportacions suposen el 92% de la nostra facturació. Avui dia som el retador més fort del mercat.

Amb quines novetats van participar en la fira?

Hem presentat més de 35 models nous de màquina entre les innovacions, els nous models i els canvis en els models existents. A més, hem ampliat la gamma de CNC amb 6 models nous que responen a les canviants demandes del sector i hem ampliat la nostra gamma de canteadoras industrials Felder i Format-4 amb 7 màquines noves.

Nou Profit H50 CNC de 5 eixos, una de les novetats de Felder en Ligna 2013
Nou Profit H50 CNC de 5 eixos, una de les novetats de Felder en Ligna 2013.

Què altres novetats destacaria?

El nou Profit H50 CNC de 5 eixos, la nova sèrie de canteadoras Felder Sèrie 600, i la renovació per complet d'un dels nostres vaixell almirall, la línia Felder 700 amb les màquines convencionals més venudes i ben valorades del món. Les grans revistes del sector de Regne Unit, Estats Units, Alemanya, Àustria o França, així ho diuen.

Segueix confiant el grup en el format tradicional de fira?

Si la veritat és que l'evolució de les fires és incerta, avui dia segueixen tenint poder d'atracció per al públic. Tendim cada vegada més a fer jornades i fires internes que suposen una menor inversió i tenen una major efectivitat.

Encoladora de cants Felder G670
Encoladora de cants Felder G670.

Sobre el sector

En la seva opinió, quins tipus d'empreses dedicades a la indústria de la fusta resisteixen millor la crisi?

Totes aquelles que estan sabent innovar i invertir a la tecnologia adequada per produir de forma eficaç, versàtil i capaç d'adaptar-se a un mercat en canvi continu. Avui dia tendeixen a desparecer les grans sèries de llarg tiratge per donar pas als projectes únics o de sèries curtes.

Quins aspectes creu que té més en compte avui un comprador a l'hora d'adquirir un nou equip de treball?

És clar que amb l'escassetat de recursos i finançament estem notant que el preu té un fort pes en la presa de decisions dels nostres clients. Però, per descomptat, tots els clients valoren la qualitat. És per això que el nostre treball és demostrar que comprar qualitat significa una millor inversió a mitjà i llarg termini, i més econòmica, encara que la inversió inicial sigui superior.

Nou tupí Felder F 900 M
Nou tupí Felder F 900 M.

I què creu que li demanen les empreses als seus equips de mecanitzat?

Que siguin rendibles per a ells i que els resultats d'acabat siguin perfectes.

Quins són les tendències quant a equips per al treball amb fusta? Com seran les màquines del futur?

El futur passa per la mecanització de processos que en l'actualitat encara són molt (massa) artesanals. Tot aquell que no inverteixi a la tecnologia adequada per al seu tipus de producte —el que no significa haver de fer grans inversions— quedarà relegat a haver d'oferir un producte molt artesanal, gairebé artístic, o bé deixarà fabricar els seus productes a tercers.

Sobre Felder Group

El Grup Felder, amb seu empresarial en Hall in Tirol, Àustria, és un dels principals proveïdors de màquines per al mecanitzat de la fusta per a artesans, el comerç i la indústria. L'empresa familiar, amb una tradició de 400 anys, manté des de 1956 una filosofia central: oferir al client exactament la màquina que necessita.

Emprats en 72 països i més de 200 punts de venda i servei porten aquesta visió per tot el món sota el lema ‘Tot d'una sola mà’. Malgrat els creixents desafiaments globals, el Grup Felder segueix centrat en la qualitat i precisió d'Àustria. Així té lloc la producció d'un ventall de models, que abasta uns 150 productes, a la fàbrica d'Hall, en Tirol.

Nombrosos premis internacionals, com el Premi Estatal de Baviera, l'IF-Design-Award o l'Adolf-Loos-Preis, són testimonis de la passió i sustenten l'ambició de l'empresa per construir les millors màquines per al mecanitzat de la fusta.

Mitjançant les marques Felder, Format-4 i Hammer, “el Grup Felder aconsegueix satisfer sense compromís els majors requeriments individuals dels artesans, el comerç i la indústria”.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    18/09/2024

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis