Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La oficina del bienestar protagonista en Orgatec 2010
En l'última edició de la fira alemanya es van presentar solucions integrals per a l'oficina: mobiliari, il luminació, sòl, acústica i tècnica de mitjans

L'oficina del benestar protagonista en Orgatec 2010

Redacció Interempreses05/11/2010

5 novembre 2010

En general, a l'oficina sempre hi ha soroll i estrès. L'esquena pateix les conseqüències de tantes hores en posició asseguda davant l'ordinador, per no parlar dels aparells que es posen d'acord per deixar de funcionar tots alhora. En contraposició, els expositors del saló Orgatec , celebrat a Colònia entre els dies 26 i 30 d'octubre i que va comptar amb 6.000 expositors de 40 països i prop 61.000 visitants de 110 països, van presentar el que es resumiria amb el concepte de 'oficina del benestar ': mobles ergonòmics dissenyats amb alta tecnologia, zones creatives i de relaxació per als empleats, i moltes més comoditats.
Orgatec 2010 va comptar amb 6.000 expositors de 40 països i prop 61.000 visitants de 110 països. Foto: Koelnmesse...
Orgatec 2010 va comptar amb 6.000 expositors de 40 països i prop 61.000 visitants de 110 països. Foto: Koelnmesse.

Moltes vegades n'hi ha prou amb instal lar sistema apropiats de ventilació i aïllants de soroll de qualitat per aconseguir ambients relaxats i tranquils, fins i tot en oficines amb grans superfícies. En Orgatec, per exemple, es van poder veure taules amb uns botons en què cada empleat pot triar l'altura adequada per poder parlar còmodament amb el seu company de davant sense males postures que acabin danyant la seva esquena.

Més apostes pel benestar són per exemple la proposta d'una empresa suec-alemanya que va presentar una taula que absorbeix el soroll, i que ho fa desaparèixer fins en un 50%, o la desaparició de tot tipus de cables de les taules de treball triant formats de neteja ràpida, una opció que van adoptar la majoria dels expositors.

Un altre tema central en l'edició Orgatec d'aquest any és la comunicació, tant en grups grans com petits, en reunions improvisades als passadissos o en videoconferències amb companys d'arreu del món. Una de les novetats en aquest camp la va presentar la companyia austríaca Bene: unes còmodes cabines de conferència en què grups de fins a sis persones poden treballar i dialogar tranquil·lament.

Flexibilitat i salut

La flexibilitat ser un altre dels temes clau de l'actual edició de Orgatec. "Els mobles estàtics deixen d'existir en l'oficina del futur", va recalcar Barbara Schwaibold, portaveu de la Federació alemanya de Mobles i Objectes d'oficina (BSO). I a qui li molestin les constants trucades telefòniques dels seus col·legues, se li ofereix una senzilla opció, a tot just un parell de metres del seu lloc de treball, idea del dissenyador de mobles Cornelius Müller Schellhorn. Es tracta d'uns blocs encoixinats en els que un pot posar-se acotades, seure o relaxar-se, concentrar-se i recuperar la creativitat.

L'ergonomia i la comoditat són valors que prevalen en el mobiliari presentat en Orgatec. Foto: Koelnmesse
L'ergonomia i la comoditat són valors que prevalen en el mobiliari presentat en Orgatec. Foto: Koelnmesse.

També la salut va ser un aspecte molt important en aquesta fira de Colònia. Per això, es van presentar cadires que potencien la respiració profunda i eviten la suor.

En les noves oficines, la llum ha de ser clara però natural, mai massa forta. La marca Philips presentar un sensor que adapta immediatament la seva llum a la del dia. Quan l'empleat surt del despatx, s'apaga automàticament.

Moltes empreses internacionals van anunciar poc abans de l'inici de la fira retrocessos de facturació d'entre el 25 i el 30% respecte als nivells de 2009. La BSO creu que la facturació de tot el sector va caure al voltant del 23%. Però les empreses més representatives veuen la llum al final del túnel i consideren que Orgatec proporcionarà un impuls decisiu.

Font: Deutsche Welle

Presència espanyola a Colònia

Famós en col·laboració amb XARXA, Associació d'Empreses de Disseny Espanyol, i l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (Icex) va organitzar a Colònia el pavelló espanyol a la fira Orgatec 2010. Allà es van presentar les innovadores tendències en el disseny d'interiors d'ambients de treball, així com les novetats més impactants en mobiliari d'oficina fruit de la indústria espanyola de moble d'oficina i 'contract'. Ubicades als pavellons 6, 9 i 10, en una superfície de 3.189 metres quadrats, exposaran les seves últimes propostes per a l'oficina i els espais col·lectius: Actiu, Akaba, Ascendir, Digues-li Office, Enea, Ezcaray, forma 5, Imasoto, INCLASS, JG Group, Mas, Megablok, Mobel Línia, Ofita, Ofitres, Planning Sisplamo, Sellex, Stua i Vilagrasa.

Una de les empreses presents va ser Actiu, que va mostrar en Orgatec la seva gran capacitat productiva per a donar resposta a les necessitats de mobiliari per a diversos sectors com la indústria, sanitat, educació, transport, 'contract' ... amb models adaptats segons especificacions de professionals i prescriptors, així com amb una oferta de programes produïts en sèrie; Vital Plus, taules que combinen la màxima operativitat de l'usuari amb sistema de tauler desplaçable i una estètica de perfil amb cant angular; Winner, cadires ergonòmiques que responen de forma confortable a les necessitats de mobilitat de tot tipus d'usuaris, i els fabricats de metall, per classificació o arxiu, produïts amb tecnologies de mínim impacte mediambiental.

El mobiliari espanyol també va estar present a Colònia. A la imatge, la taula combinable Vital Plus i la cadira ergonòmica Winner, tots dos de Actiu...
El mobiliari espanyol també va estar present a Colònia. A la imatge, la taula combinable Vital Plus i la cadira ergonòmica Winner, tots dos de Actiu.

Orgatec va ser també el marc de presentació de l'últim disseny del japonès Isao Hosoe per Ofita, la cadira operativa Iroh, creada per millorar la salut dels seus usuaris. Gràcies al seu disseny, l'usuari no ha de pensar en com seure: Iroh aconsegueix que l'usuari es senti adequadament de manera inconscient i automàtica. Això s'aconsegueix aplicant el coneixement, patentat per Hosoe, de constància de la distància entre colze i zona lumbar. S'ha demostrat que aquesta distància és constant amb independència de l'alçada de la persona. En Iroh, estan units els braços i el suport lumbar de tal manera que quan l'usuari ajust l'alçada dels braços, automàticament té correctament situat el suport lumbar, és a dir, aporta una ergonomia automàtica, ajudant-lo a l'usuari a seure millor de manera inconscient.

Ofita va viatjar a Orgatec amb aquesta cadira i amb una selecció de les seves últimes propostes per al món de l'oficina i el contract, concretament amb els següents productes: Sirimiri, Mizar, Atria, Ics, Nexa, Dhara, OX, electa neo i Gen

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades