Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Winner, la silla adaptable y ecológica
El programa de cadires operatives de Actiu és disseny de Marcelo Alegre i Alegreindustrial

Winner, la cadira adaptable i ecològica

Redacció Interempreses20/09/2010

20 setembre 2010

Winner és un programa de cadires operatives en què l'ús de nous materials i l'aplicació d'últimes tecnologies respon de forma confortable a les necessitats de mobilitat amb tot tipus d'usuaris, adaptant-se amb suavitat a qualsevol posició i minimitzant l'esforç de l'usuari per mantenir o variar una postura, tot això de forma natural i sense necessitat de realitzar ajustaments manuals. A més, la conformació del seient, fabricat amb escuma injectada d'alta recuperació, afavoreix un repartiment homogeni del pes i evita esforços en genolls i pelvis.

Els sistemes de regulació de seient, respatller i braços permeten ajustar les funcions de Winner a les característiques de cada usuari. Tots els ajustos es poden accionar assegut a la pròpia cadira, amb una resposta suau dels diferents sistemes. Per a un màxim aprofitament de les seves possibilitats, cada cadira inclou unes completes instruccions d'ús. Així mateix, les manetes van gravades amb símbols i escriptura Braile per a usuaris invidents. Winner incorpora un mecanisme exclusiu i innovador de resistència progressiva, totalment integrat i de fàcil accés des de la posició d'assegut. El seu desenvolupament tecnològic i d'enginyeria ha permès a Actiu l'obtenció de la patent exclusiva d'aquest mecanisme.

El model Winner 30 permet una adaptació total al cos de l'usuari al suport a causa del seu disseny ergonòmic i la elasticitat pròpia de la malla...
El model Winner 30 permet una adaptació total al cos de l'usuari al suport a causa del seu disseny ergonòmic i la elasticitat pròpia de la malla.

A més, Winner ha superat les proves realitzades al laboratori de Actiu així com els assaigs realitzats a l'Institut Tecnològic del Moble (Aidima) corresponents a la norma UNE-EN 1335, parts 1,2 i 3 d'aplicació a les cadires d'oficines.

Winner s'ha realitzat sota la premissa de l'estalvi energètic, amb la incorporació de sistemes de producció tecnològics permet reduir al màxim els recursos energètics utilitzats per a la fabricació de cada component. A més s'ha aconseguit un màxim aprofitament de les matèries per eliminar minves i minimitzar la generació de residus. Així mateix, la política ambiental de Actiu opta per la utilització de materials reciclats en aquells components que no condicionin l'operativitat i durabilitat dels seus productes. Les matèries utilitzades en la fabricació de les cadires Winner, com alumini i plàstics, són totalment reciclables.

Diversos models a escollir

La sèrie Winner 30 és reciclable en un 73%. Es caracteritza per la seva estètica lleugera i permet l'optimització de l'ús energètic durant tot el seu procés productiu. És la versió més orgànica de Winner i destaca pel disseny i configuració de la seva suport, sense suport lumbar, que permet una adaptació total al cos de l'usuari a causa del seu disseny ergonòmic i la elasticitat pròpia de la malla, conferint un màxim confort. El teixit de nylon d'alta tenacitat amb efecte recuperació elimina la formació de bosses, evita deformacions amb el pas del temps i facilita la transpiració. La disposició de diferents colors de malla i seients entapissats en combinació amb les múltiples opcions a la selecció de materials i acabats de bases, carcasses i rodes, ofereixen múltiples possibilitats de personalització.

Winner 40 destaca per un disseny reticular característic del seu suport...
Winner 40 destaca per un disseny reticular característic del seu suport, la conformació distribueix de forma homogènia el pes afavorint la transpiració.

Per la seva banda, la sèrie Winner 40 és eficient per la seva capacitat d'anticipar i adaptar a les necessitats posturals de l'usuari, garantint un confort dinàmic i ergonòmic en l'activitat diària. Amb un disseny de làmina característic, Winner 40 garanteix un confort dinàmic i ergonòmic en l'activitat diària, resultant ser un producte reciclable en un 92%. El suport és de disseny reticular característic, i la seva conformació distribueix de forma homogènia el pes afavorint la transpiració. La seva flexibilitat acompanya de manera natural la mobilitat de l'usuari. La integració dels mecanismes al costat de la incorporació de nous materials ha permès establir, a més dels aspectes funcionals requerits, criteris estètics més adequats.

Finalment, Winner 20 es defineix com un producte per a ús intensiu a l'oficina i és reciclable en un 81%. Té un suport fabricat a partir d'una estructura interior de caràcter elàstic revestit amb escuma de poliuretà. El entapissat integral permet la utilització de teixits de màxim confort, transpirables i resistents, que responen a les exigències de llocs que necessiten d'una profunda higiene. La sèrie 20 representa el model més exclusiu de Winner ja que permet la incorporació opcional de capçal i entapissats de pell. És un model recomanat per a despatxos personals i de direcció.

Detalls tècnics

Mecanisme Syncro. Detecta el contacte del usuari amb el suport ajustant la velocitat de retorn al moviment de l'esquena. El resultat és un moviment sincronitzat de gran suavitat. El mecanisme s'acciona des de les manetes situades al costat esquerre (assegut a la cadira), sota el seient.

  • Sistema antiretorn del respatller. Doble sistema per controlar el retorn del respatller. La primera funció controla la velocitat del retorn mitjançant el cilindre de gas. La segona funció es basa en l'amortiment que el propi pes de l'usuari exerceix sobre la força del retorn.
  • Alçada del seient. Es realitza a través d'una bomba de gas.
  • Profunditat del seient. El desplaçament horitzontal del seient permet ajustar la distància d'aquest respecte del suport, adaptant-se a usuaris de diferents característiques antropomètriques.
  • Regulació lumbar (Sèrie 30). L'opció de suport amb suport lumbar s'ofereix per a usuaris que ho requereixen o per requisits d'algunes homologacions.
  • Braços regulables. Regulació d'altura en 5 posicions. Compta amb un sistema de gir pivotant de 180 º en sentit horitzontal. Es pot ajustar la distància entre braços segons la talla de l'usuari.
  • Flexors del seient. Distribueixen el pes de l'usuari adaptant als seus moviments i canvis de postura, reduint problemes circulatoris provocats per una pressió continuada.
  • Rodes antifrenadas. Les rodes silencioses confereixen lleugeresa. El sistema d'autofre aporta seguretat evitant el desplaçament involuntari de la cadira.
La sèrie 20 permet la incorporació opcional de capçal i entapissats de pell
La sèrie 20 permet la incorporació opcional de capçal i entapissats de pell.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades