Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un estudio ensalza la estrategia de responsabilidad medioambiental de Carrefour

Un estudi enalteix l'estratègia de responsabilitat mediambiental de Carrefour

22/06/2012

22 de juny de 2012

Centres Comercials Carrefour ha estat valorada com la millor empresa de la distribució d'alimentació en matèria mediambiental per l'estudi especialitzat en consum responsable i canvi climàtic ‘Pensa en clima’. La cadena repeteix per tercera vegada consecutiva com el primer grup en aquesta matèria dins del seu sector, ja que durant el passat exercici va obtenir 88 punts, nou més pel que fa a l'exercici anterior. Això situa a Carrefour 41 punts per sobre de la segona empresa classificada en la mateixa categoria.

Igual que altres anys, Carrefour obté la puntuació més alta de totes les empreses valorades juntament amb Fujitsu i Unilever, que també han rebut 88 punts. Per a l'elaboració d'aquest estudi s'han analitzat un total de 45 entitats procedents de vuit sectors diferents: distribució alimentària, electrodomèstics, ordinadors, telèfons mòbils, tèxtil i moda, neteja de la llar, higiene personal i cosmètica i moda de la llar.

Carrefour ha obtingut la puntuació màxima en diferents àrees per comptar amb un protocol per al mesurament de les emissions, facilitar informació detallada sobre les mateixes, establir uns objectius concrets de reducció dins d'un marc temporal definit i haver aconseguit la verificació de la reducció en les seves emissions. A això s'uneix la inversió de la cadena en tecnologies que contribueixen a la disminució de les emissions i labor de formació i sensibilització amb els seus empleats i clients.

La companyia va fixar l'objectiu de reduir les emissions de CO2 un 40% fins a l'any 2020, en relació al 2009, per reduir l'impacte en el seu entorn i col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic. En aquesta línia es promouen sistemes d'il·luminació, climatització i de fred més eficients, solucions innovadores en transport intermodal i reorganització logística, optimització dels envasos i embalatges, aposta per les energies renovables i un Pla d'Integral de Gestió de Residus.

Imagen
El projecte ‘Pensa en clima’ és una iniciativa impulsada des de l'any 2008 per l'organització Ecologia i Desenvolupament (Ecodes), que compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat i Climate Counts. Una vegada examinats els criteris de reducció d'emissions de les diferents empreses, es determina quins són les entitats que aposten de forma més sòlida en lluita contra el canvi climàtic.

El mesurament de les emissions de carboni, la reducció de l'impacte sobre el clima, el posicionament públic enfront del canvi climàtic i la transparència en aquest àmbit són les quatre parcel·les que es tenen en compte en l'avaluació del comportament de les empreses per a la confecció del rànquing.