Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fruta del Pacífico ubica su centro logístico en Marín (Pontevedra)

Fruita del Pacífic situa el seu centre logístic a Marín (Pontevedra)

18/01/2011

18 gener 2011

L'empresa Fruita del Pacífic, una de les principals importadores de plàtan, banana i pinya al nord-oest peninsular aspira a crear a Marín (Pontevedra) la seva central logística de distribució a tota la Península. Aquesta firma, que descarrega als molls fruiters de Marín una mitjana de 80.000 tones l'any, ha iniciat els contactes amb la Xunta de Galícia i amb l'Autoritat Portuària per conèixer la possibilitat d'aconseguir una concessió en el port per a construir una càmera de maduració i altres instal·lacions annexes que serveixin per a un gran complex d'horticultura en aquesta comarca.

Si el projecte prospera, Marín concentraria en un únic punt l'activitat que ara, per manca d'instal • lacions adequades, es realitza en dependències d'intermediaris en diversos punts d'Espanya i Portugal. El centre logístic no només tindria com a objectiu la distribució dels productes procedents de l'Equador cap als grans mercats centrals i les cadenes de supermercats peninsulars.

El director de qualitat de Fruita del Pacífic, Romà Olivé, va explicar que el projecte comprèn la possibilitat de canalitzar a través de Marín un flux setmanal d'exportació de fruites com peres i tomàquets i la destinació final seria Anglaterra. En l'actualitat, el vaixell que recala en els molls marinenses descàrrega seu contingut en els frigorífics de 'Davimar' i es dirigeix cap a Anglaterra, on també opera aquesta empresa fruitera.

L'objectiu és aprofitar l'espai que queda lliure en els cellers per transportar els productes peninsulars cap a Anglaterra i potser també Hamburg, a Alemanya, on també desenvolupen la seva activitat. Fruita del Pacífic va començar a operar a Marín fa tres anys quan la terminal de Fruport es va tancar a Vigo en no poder arribar a un acord amb l'Autoritat Portuària per a la renovació de la concessió.