Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un edificio clásico enclavado en el nuevo Bilbao
B.Lux il·lumina un projecte dels arquitectes Robert Krier i Marc Breitman a Bilbao

Un edifici clàssic enclavat en el nou Bilbao

Redacció Interempresas24/02/2012

24 de febrer de 2012

La regenerada zona d'Abandoibarra, a Bilbao, compta amb un nou edifici, dissenyat pels arquitectes Robert Krier i Marc Breitman, la il·luminació dels quals ha estat a càrrec de l'empresa basca d'il·luminació B.Lux. Es tracta de l'edifici Artklass, un immoble de vuit altures i 45.000 m2, que acull 200 habitatges i destaca pel seu caràcter clàssic.
Façana il·luminada del nou edifici Artklass
Façana il·luminada del nou edifici Artklass.

Les seves múltiples façanes són un dels elements característics d'aquest conjunt arquitectònic, enclavat en el nou Bilbao. Destaquen els seus miradors, grans finestrals i detalls art decó, que s'accentuen gràcies als proyectores orientables Belt de la marca B.Lux. Cada projector compta amb 3 LED de 3W amb lents de feix tancat, la qual cosa permet concentrar la llum en determinades zones de la façana, al mateix temps que evita l'enlluernament en els finestrals i miradors. El seu elevat grau de protecció a l'exterior (IP67) converteix als proyectores Belt en una aposta segura per a aquest tipus d'il·luminació.

L'edifici Artklass de Bilbao també destaca pels seus baixos porticados, esquitxats d'arcs ogivals i escultures realitzades pel propi Krier. Per a la seva il·luminació, es van triar uns downlights d'halogenuro metàl·lic de 70W i 35W, fabricats a mesura per al projecte per B.Lux. Aquests focus encastats en el sostre posseeixen un reflector d'alumini amb un alt nivell de reflexió, que han permès aconseguir una uniformitat lumínica en tota la zona porticada, malgrat la forma irregular dels seus sostres.

L'edifici Artklass destaca pels seus baixos porticados, esquitxats d'arcs ogivals
L'edifici Artklass destaca pels seus baixos porticados, esquitxats d'arcs ogivals. 
B.Lux també ha il·luminat els quatre portals de l'edifici, amb les lluminàries de catàleg Quadrat i Ronda plafó, ambdues dissenyades per Jorge Pensi, i pertanyents a la seva col·lecció DECO. També ha instal·lat unes tires de LED encastades en el sostre, que ofereixen il·luminació indirecta. Els focus Z-Ressò de la signa Z.Line, de la qual Grup B.Lux és distribuïdor oficial a Espanya, són unes altres de les lluminàries que il·luminen els portals de l'Artklass. Aquest projecte de Robert Krier i Marc Breitman ha estat coordinat per l'arquitecte local Iñaki Aurrekoetxea. No és la primera vegada que B.Lux col·labora amb figures de primer ordre de l'arquitectura en la recerca de solucions lumíniques que s'integrin en l'arquitectura, ja que també ha fabricat lluminàries a mesura per a projectes d'altres destacats arquitectes del panorama internacional i nacional, com Frank O. Ghery o Francisco Pispat, entre uns altres.
El nou edifici compta amb escultures realitzades pel propi Krier
El nou edifici compta amb escultures realitzades pel propi Krier.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainMatelec - IFEMAAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis