Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a PlasticsEurope lanza el proyecto ‘Everest’ para el fomento de la rehabilitación de viviendas

PlasticsEurope llança el projecte ‘Everest’ per al foment de la rehabilitació d'habitatges

10/03/2014

10 de març de 2014

PlasticsEurope, associació que representa als fabricants europeus de matèries primeres plàstiques, ha engegat el projecte Everest a través del com pretén fomentar la rehabilitació del sector residencial a Espanya. L'objectiu principal d'aquest ambiciós projecte és identificar les principals barreres que dificulten actualment la rehabilitació d'habitatges i dissenyar les estratègies per derrocar-les. D'aquesta manera es pretén contribuir a la dinamització d'un sector especialment castigat per la crisi al nostre país i l'activitat del qual ha caigut gairebé un 50% des de 2007.

Aquest projecte s'executarà en format pilot en la Comunitat de Madrid durant els dos propers anys. A la llum dels resultats s'estudiarà la seva implementació en altres Comunitats Autònomes a partir de 2016. Com a primer pas, PlasticsEurope està duent a terme un estudi soci-econòmic de l'àrea metropolitana de Madrid. Amb els resultats d'aquest estudi i considerant les barreres que s'hagin determinat, es definirà l'àrea d'actuació “pilot” d'Everest. El segon pas serà dissenyar les estratègies per fomentar la rehabilitació a través de l'elaboració d'unes guies pràctiques per a consumidors i executors d'obres.

En l'etapa de la implementació, PlasticsEurope crearà i liderarà un consorci multidisciplinari implicant a la cadena de valor de la construcció que actuarà com a centre de proveïdors per a potencials obres de rehabilitació. Gràcies a aquest projecte, l'associació pretén sumar-se a les diferents iniciatives que existeixen per impulsar el sector de la rehabilitació d'habitatges i fomentar que siguin més accessibles, saludables, segures i eficients energèticament.

En declaracions de Manuel Fernández, director general de PlasticsEurope a la regió Ibèrica, “la renovació energètica d'edificis estimula l'economia i limita la dependència energètica del nostre país. En concret, els productes plàstics utilitzats en la renovació del sector residencial ofereixen, al llarg de tota la seva vida útil, importants estalvis energètics. A més, els materials plàstics disminueixen les emissions de CO2 ajudant a la protecció del clima. Des del punt de vista de l'usuari final, aquests mateixos estalvis es tradueixen en estalvis econòmics en les factures de les famílies, a més de l'augment en confort, accessibilitat i seguretat que proporcionen aquests productes”.

Actualment existeixen a Espanya més de 25 milions d'habitatges, de les quals la meitat tenen més de 30 anys i una quarta part més de 50 anys. El sector residencial espanyol consumeix el 17% de tota l'energia del país i és responsable d'un 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. En aquest sentit Manuel Fernández també destaca que “a Espanya existeixen 10 milions d'habitatges construïts abans de 2001 que podrien ser transformades en habitatges de baix consum. Això comportaria la creació de 150.000 llocs de treball entre 2014 i 2050 i estalvis equivalents a 390.000 milions d'euros en eficiència energètica i drets d'emissió”.

Empreses o entitats relacionades

Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainMatelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis