Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Techo acústico Armstrong en la Torre Diagonal ZeroZero de Telefónica
Un treball artesanal que ha comportat la instal·lació de 8.000 m2 de material

Sostre acústic Armstrong a la Torre Diagonal ZeroZero de Telefónica

Redacció Interempresas27/01/2012

27 de gener de 2012

Més de 110 metres d'altura dividits en 25 plantes. Aquestes són les dimensions de la Torre Diagonal ZeroZero, un espectacular edifici projectat per l'estudi d'arquitectura Emba_Estudi Massip-Bosch Arquitectes para Telefònica en el qual s'han instal·lat 8.000 m2 de sostres acústics Sahara DB d'Armstrong.
Imatge de l'exterior de l'edifici. Autor: Arduino Vannucchi
Imatge de l'exterior de l'edifici. Autor: Arduino Vannucchi.

La torre Telefònica Diagonal ZeroZero deu el seu nom a la seva singular posició urbana. Ancorada a l'inici de l'avinguda Diagonal de Barcelona, es presenta a la ciutat com un prisma trapezoïdal, agut i estilitzat, una forma neta i serena, lleugera i de cristalls blanquecinos, que per transparència deixa veure uns volums dinàmics i variats que responen a les diferents especificitats del programa interior i que es relacionen amb les diverses altures dels edificis veïns.

A causa de l'angulosidad de l'edifici, cada placa s'ha hagut d'adaptar a la forma del sostre. Autor: Foto Arduino Vannucchi...
A causa de l'angulosidad de l'edifici, cada placa s'ha hagut d'adaptar a la forma del sostre. Autor: Foto Arduino Vannucchi.

Dins del volum de l'edifici es generen quatre punts singulars que dinamitzen el conjunt, malgrat tractar-se d'un programa relativament convencional d'edifici corporatiu: l'atri del vestíbul principal, un atri en la planta 17 que arriba fins a la coronació de l'edifici, la terrassa i el doble espai de la Sala del Consell, i la sala d'actes, que ocupa dues plantes i es desdoblega en una platea i dos amfiteatres.

L'acústica presa especial rellevància en aquest projecte, un bon tractament acústic és bàsic per obtenir confort i qualitat en l'espai. Per aquest motiu, Massip ha confiat en Sahara dB, el sostre acústic d'Armstrong amb superfície microperforada finament granulada que associa excel·lents valors d'absorció acústica i atenuació lateral.

A més, el sostre acústic es va demanar amb major grossor amb la finalitat d'obtenir un òptim confort acústic i complir amb la nova normativa del Codi Tècnic de l'Edificació.

Les superfícies acristaladas de l'edifici deixen a la vista les plaques acústiques d'Armstrong. Autor: Arduino Vannucchi...
Les superfícies acristaladas de l'edifici deixen a la vista les plaques acústiques d'Armstrong. Autor: Arduino Vannucchi.

A causa de la característica angulosidad de l'edifici, cada placa acústica s'ha hagut d'adaptar a la forma del sostre. El resultat són 8.000 metres quadrats de sostre acústic fabricat a mesura, un treball artesanal al que se li sumen perfils Bandranster de 50, 75 i 150 mil·límetres.

FITXA TÈCNICA

  • Projecto: Torre Telefonica Diagonal ZeroZero
  • Ubicació: Barcelona
  • Estudio arquitectura: EMBA_Estudi Massip-Bosch Arquitectes
  • Arquitecte principal: Enric Massip-Bosch
  • Promotor: Consorci de la Zona Franca de Barcelona
  • Usuari: Telefonica SA
  • Superfície i altura: 33.903 m2 / 110 metres
  • Nº de plantes: 25 sobre rasant / 3 sota rasant
  • Sostres: Sahara DB i perfilería Bandraster

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefavePiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis