Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La casa perfecta
El Grup Zehnder mostra en ISH 2011 els seus sistemes de ventilació de confort i els seus nous models de radiadors

La casa perfecta

Javier García09/05/2011

9 maig 2011

El Grup Zehnder , proveïdor de solucions energèticament eficients per a un ambient interior confortable i saludable, va participar en la passada edició de la fira ISH, celebrada a Frankfurt entre el 15 i el 19 de març, amb un ampli desplegament de radiadors a mida de Zehnder i Runtal, per al bany i elèctrics, i sostres radiants. La companyia també va mostrar la seva gamma de ventilació, composta per extractors, unitats de recuperació de calor, unitats de calefacció i refrigeració, sistemes de distribució d'aire i unitats de purificació d'aire.

Una de les grans atraccions de la companyia a la fira ISH 2011 van ser els seus sistemes energèticament eficients per a un ambient interior confortable i saludable. Per això, l'empresa disposa-a més de radiadors-de reixetes de ventilació, entrades d'aire, caixes de distribució d'aire, conductes amb aïllament sonor, convectors sota terra, centrals energètiques compactes i canonades per a geotèrmia.

"L'única energia sostenible és la que no es gasta". En aquests termes s'expressava José Ramón Ferrer, director general a Espanya de Zehnder i Runtal, en referència a un nou concepte per al condicionament de la llar. Es tracta del Passive House, un sistema "molt implantat en països com Alemanya o Suïssa, on fins i tot, depenent de les zones, és obligatori", i que la companyia intenta introduir a Espanya. "Si veiéssim la calor que surt a l'exterior per les finestres de casa amb una càmera termogràfica, lucinaria", sosté Ferrer.

José Ramón Ferrer, director general a Espanya de Zehnder i Runtal, al costat del radiador d'Runtal dissenyat per l'artista italià Andrea Zanotti...
José Ramón Ferrer, director general a Espanya de Zehnder i Runtal, al costat del radiador d'Runtal dissenyat per l'artista italià Andrea Zanotti, exposat a l'estand de la companyia.

Amb aquest sistema, explica, a més de mantenir les estades a una temperatura ideal, s'evitarien els efectes del 'Síndrome de l'edifici malalt', responsable d'una gran nombre de malalties causades per la contaminació de l'aire en espais tancats.

Una de les claus necessàries per aconseguir una Passive House, apunta el director de Zehnder i Runtal, és dotar la casa de finestres i portes que la "tanquin hermèticament". El sistema s'encarrega de renovar l'aire, filtrar i escalfar. Per no perdre la calor de l'interior és imprescindible no obrir ni finestres ni portes. Gràcies a un bon sistema de filtració, "aconseguim un aire més sa dins de la casa si no obrim les finestres per a ventilar", assegura.

Imagen

Solucions globals

L'empresa no es limita a "vendre unitats soltes", sinó que subministra tot el necessari. "Oferim solucions globals", sosté Ferrer. Per escalfar l'habitatge, la companyia compta amb un equip que pren l'aire de l'exterior, i que és capaç de transformar la temperatura d'aquest de 0 a 19 graus. L'equip, que funciona les 24 hores del dia ininterrompudament, consumeix només 60 kW, és a dir, "com una bombeta". Però per crear un ambient confortable a l'interior encara serien necessaris 2 o 3 graus més. Per això, l'empresa subministra també una bomba de calor 2 kW. "A Espanya, la majoria de les calderes per a pisos o apartaments són de 24 kW", afegeix sobre això Ferrer. Un cop dins, l'aire circula per uns tubs fabricats en plàstic de qualitat alimentària en què "no s'acumula la pols".

Amb el sistema complet que la companyia va mostrar a la fira ISH 2011, "un habitatge podria passar a pagar de 400 a 80 euros".

Radiadors Zehnder

Radiador-tovalloler abatible amb calefactor inclòs

El tovalloler elèctric Zehnder Roda està compost per tubs plans disposats asimètricament per facilitar la col·locació de les tovalloles. Aquests tubs estan soldats en un lateral al col lector, el que permet al radiador fer un gir de 180 º des de la paret. Escalfa de manera immediata el bany al tenir un doble sistema de calefacció: D'una banda és un radiador elèctric de fluid termodinàmic, però a més disposa d'un calefactor en la part posterior per augmentar la potència.

Radiador minimalista

Zehnder Metropolitan és un radiador i tovalloler fruit de la primera col·laboració entre els dissenyadors King & Miranda i Zehnder. La característica principal és la seva gran versatilitat, ja que pot instal·lar-se a horitzontal o vertical i utilitzar-se com radiador o com a radiador-tovalloler. D'aspecte minimalista i línies netes és apropiat per a zones humides com banys, spas i cuines.

Algun dels radiadors de Zehnder exposats a la fira
Algun dels radiadors de Zehnder exposats a la fira.

Un clàssic que millora l'accessibilitat

El radiador Zehnder Charleston Completto és una nova versió del clàssic radiador de la companyia. La versió Completto modernitza el funcionament del radiador. D'una banda permet concentrar les connexions a la part inferior del radiador, amb una distància estàndard de 50 mm pel que la seva instal lació és més fàcil. Però l'important és que la vàlvula es situa a l'interior del radiador, amb el comandament en una cantonada superior. D'aquesta manera, l'usuari fa servir el comandament des de la cantonada més còmoda, sense preocupar-se de la vàlvula.

Radiador d'alta eficiència energètica

El nou radiador Zehnder Nova Neo està especialment dissenyat per treballar en instal·lacions d'alta eficiència energètica. Fidel als principis de Zehnder, aquest radiador combina l'eficiència amb confort: el radiador emet tant per calor radiant frontal com per un sistema interior de convecció d'alta eficiència, governat per un control digital.

Radiadors Runtal

Radiador tovalloler fet d'un únic tub d'acer

El dissenyador italià Leonardo Salzedo ha creat Runtal Archibald, un radiador tovalloler elegant i pràctic concebut per ser aplicat tant en el bany com a la cuina, ocupant el mínim espai possible. El seu dissenyador ha combinat acuradament funcionalitat i disseny. donant com a resultat un original radiador d'estructura única, contemporani i molt funcional. Un únic tub d'acer va definint diferents corbes al llarg del seu recorregut, fins a aconseguir una suggerent forma de successives perxes que conformen el radiador. Per la seva estructura, es converteix en un perfecte i pràctic accessori per al bany que permet escalfar i assecar cuatro tovalloles, alhora que proporciona un ambient agradable i confortable.

Radiadors Runtal
Radiadors Runtal.

Radiador de pissarra

Runtal Radiadors presentar en ISH 2011 un altre llançament en pissarra i acabat cromat del guardonat radiador Runtal Trencaclosques, dissenyat per Claudio Colucci. El dissenyador ha tingut en compte paràmetres de funcionalitat, innovació i ergonomia. A més, s'ha valorat el procés productiu i l'impacte en el medi ambient de la matèria primera utilitzada. Claudio Colucci comenta que s'ha inspirat en "la tendència d'avui en dia de buscar objectes amb la màxima flexibilitat d'ús i la màxima personalització. Hi ha una necessitat general de trobar idees cada vegada més custom-made ". El seu funcionament és tant elèctric amb termòstat de paret a infrarojos, com connectat al sistema de calefacció general.

L'escultura es converteix en radiador

Runtal va mostrar a la fira una de les estrelles de la seva sèrie Arteplano: els models Anima, dissenyats per l'escultor italià Andrea Zanotti. El radiador Runtal Arteplano Anima emmarca una escultura de ceràmica Raku d'alta temperatura (negra). L'escultura és una creació exclusiva d'Andrea Zanotti per Runtal. L'edició està limitada a 50 unitats, signades per l'artista i amb certificat de numeració i autenticitat. "He volgut respondre a un dels temes clàssics de la recerca existencial: l'ànima. En aquest cas, l'ànima dels objectes de les escultures ", afirma Zanotti.

Un clàssic ... però brillant

L'estètica brillant i sofisticada, del radiador Runtal Anteo és capaç d'atreure l'atenció elegantment, integrant-se en qualsevol concepte de disseny interior. El seu acabat s'aconsegueix al cromar els elements de forma individual. Posteriorment aquests s'uneixen a fàbrica per oferir una peça única, tant per la seva qualitat estètica com tècnica.

El grup internacional suís Zendher està especialitzat en el mercat de radiadors d'alta gamma i en el negoci de ventilació de confort. Des de 1986, la companyia cotitza a borsa SIX Swiss. Amb aproximadament 3.000 empleats a tot el món, el 2009 va aconseguir unes vendes de 437 milions d'euros.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    24/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefavePiscinaSpainConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis