Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Joaquim Nadal afirma que el futuro de la construcción pasa por su estructuración

Joaquim Nadal afirma que el futur de la construcció passa per la seva estructuració

26/01/2010

26 gener 2010

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha fet una ferma defensa de la reestructuració del sector de la construcció a Catalunya i ha afirmat que "si aquesta adaptació a les noves condicions de mercat no es produeix, les dificultats poden perllongar-se durant més temps del necessari ".

Aquestes manifestacions de Joaquim Nadal s'han produït en la Jornada-Col·loqui 'Infraestructures 2010', organitzada pel Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques, en la qual el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i el president de l'entitat gremial, Néstor Turró, han fet un repàs als reptes que afronta el sector de la construcció en l'actual conjuntura.

El conseller ha precisat que el fort aturada del mercat de l'habitatge d'obra nova i la "competitivitat extrema" entre les empreses del sector, que es manifesta en la massiva concurrència en els processos de licitació, fan necessària una reestructuració del sector.

El conseller Joaquim Nadal ha manifestat així mateix que "el manteniment d'una cartera important en el terreny de l'obra civil és imprescindible" i que "s'inverteix més que mai a Catalunya, tot i que des d'un punt de vista pressupostari no és senzill a causa de que els ingressos de les administracions públiques s'estan reduint ". El conseller ha xifrat en 6.200 milions d'euros la inversió prevista per al 2010 per part del Govern de la Generalitat que es destinarà als àmbits de l'habitatge, cicle de l'aigua, sanejament, salut, obres de Gisa i actuacions mitjançant finançament mixt públic-privada.

El 2009, entre gener i novembre, la licitació d'obres per part de l'Administració General de l'Estat i per part de la Generalitat de Catalunya es va reduir un 52,4% i un 51,1%, respectivament, en comparació amb el mateix període de 2008.

Joaquim Nadal també ha volgut posar èmfasi en el compromís de l'Administració central en matèria d'inversions i ha dit que "per la via de la disposició addicional tercera de l'Estatut Catalunya rebrà 4.260 milions d'euros el 2010".

Comentaris de l'article/notícia

#1 - FRANCISCO GUILLEN
07/02/2010 12:47:58
Mientras este gobierno siga en el estado y el tripartito en Cataluña, y sigan "jugando", en la incoherencia más completa, sin aplicar el sentido común, y la responsabilidad en las decisiones que tomen, sin temer, perder la poltrona, no saldremos de la crisis. Cualquiera, lo haría mejor.Ineptitud, cobardía, servilismo(al funcionariado, a los sindicatos, a las autonomías que más votos les dan, etc., son lo único que pueden dar. Que se marchen, es la primera medida para salir de la crisis. ¿Y que luego a parte del voto cautivo(funcinariado, sindicalistas,subsidiados perpetuos, y apoltronados),les voten más gente?. TENEMOS LO QUE NOS MERECEMOS EN ESTE PAÍS.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefavePiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis