Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Genera 2009 crece en participación de empresas y en superficie neta
El certamen se celebrarà del 12 al 14 de maig en els pavellons 7 i 9 de Fira de Madrid

Genera 2009 creix en participació d'empreses i en superfície neta

Redacció Interempreses28/02/2009

28 febrer 2009

La dotzena edició de la Fira Internacional de l'Energia i Medi Ambient, Generalitat 2009 , organitzada per Ifema, ha de registrar els millors resultats de la seva història i confirmarà l'evolució ascendent que ha experimentat el certamen en les seves últimes convocatòries, fins a convertir-se en un dels principals referents firals en eficiència energètica i energies renovables. A tres mesos del seu inici, han confirmat la seva participació 402 empreses, incrementant un 56% el nombre d'expositors directes. També es reforça el pes internacional del certamen, amb 171 expositors procedents de 17 països, que representen el 30% de la superfície total.

El creixent interès per aquest sector es plasmarà en un important increment del nombre d'expositors. Així, si el 2008 van participar un total de 258 expositors directes, per a aquesta edició ja s'ha tancat la contractació, fins a principis de febrer, amb 402 empreses expositores, el que suposa un increment de la participació directa del 55,8%. El notable augment de la presència d'empreses es reflecteix en la superfície expositora de la dotzena edició de la Fira Internacional de l'Energia i Medi Ambient, que arriba actualment els 15.132 metres quadrats d'ocupació neta i registra un creixement del 48% en aquest paràmetre . Genera 2009 ocuparà els pavellons 7 i 9 d'Ifema.
Genera 2009 incrementarà un 48% la seva superfície neta. Foto: Philippe Imbault
Genera 2009 incrementarà un 48% la seva superfície neta. Foto: Philippe Imbault.

Presència internacional

Genera consolida la seva vocació internacional amb un increment tant del nombre d'empreses estrangeres que exposaran les seves novetats com del nombre de països que hi estaran representats. Per companyies, la xifra d'expositors internacionals arriba a les 171 empreses. Aquestes empreses, procedeixen de 17 països-Itàlia, Alemanya, Xina, República Txeca, Grècia, Turquia, Àustria, França, Països Baixos, Regne Unit, Suïssa Polònia, Bèlgica, Portugal, Estats Units, República de Corea i Eslovènia - i ocupen, 4.586 metres quadrats de superfície expositora, un 30,4% del total.
Un dels sectors que presenta creixements de tres dígits en la seva aposta expositora és la indústria solar fotovoltaica, que de tenir 3.426,5 metres quadrats en la passada edició duplica la seva presència aquest any fins als 7.171 metres quadrats, fet que suposa un increment d'un 109,2% de la superfície neta i passa a representar una mica més del 47% de l'oferta expositora total. Cogeneració, amb un creixement de més del 41% fins als 1.086 metres quadrats contractats, i biomassa, amb un augment de més del 40% fins a superar els 600 metres quadrats, són altres de les indústries del sector que més presència tindran en la dotzena edició del certamen.

Les empreses que operen en el mercat de l'energia hidràulica també guanyen pes. Passen de comptar amb 28 metres quadrats el 2008 a 219, fet que suposa un increment del 682,1%, encara que la seva representació en el certamen puja, per ara, a un 1,44% del total de l'oferta disponible. La geotèrmia, el gas i l'hidrogen i la pila de combustible seran les principals novetats expositores de la Fira Internacional de l'Energia i Medi Ambient respecte a anteriors convocatòries.

Un dels sectors que presenta major creixement és la indústria solar fotovoltaica, que s'incrementa un 109...
Un dels sectors que presenta major creixement és la indústria solar fotovoltaica, que s'incrementa un 109,2% la superfície neta i passa a representar una mica més del 47% de l'oferta expositora total. Foto: Philippe Imbault.

Jornades tècniques i Galeria de la Innovació

Ifema, en col·laboració amb les associacions representatives de cada model energètic (Asif, AEE, Agafen i Acullen, en assitií, etc.) I les entitats (Ciemat i Idae) integrades en el comitè organitzador de Genera 2009, ha començat a elaborar els programes de cadascuna de les jornades. Entre altres temes es tractarà 'El nou paradigma del sector fotovoltaic espanyol', les 'Noves tecnologies en producció tèrmica', el potencial del biogàs a Espanya o les 'Realitats, barreres i eines dels serveis d'eficiència energètica en edificis i instal lacions'. Així mateix, l'associació Ategrus celebrarà una Jornada Tècnica sobre Bioenergia.
El paper fonamental de la Fira Internacional de l'Energia i Medi Ambient com a punt de trobada dels professionals del sector es reforça amb la tradicional celebració de jornades tècniques que permeten crear un fòrum obert de debat sobre el futur del mercat de les energies renovables. Cada tecnologia que participa en el mix de generació del sistema elèctric espanyol-eòlica, mini eòlica, solar fotovoltaica, solar tèrmica, solar de concentració, nuclear o biogàs, entre altres-comptarà amb una sessió específica en què s'abordaran els principals reptes als quals s'enfronten a mitjà termini les diferents indústries que participen en el sector de les 'energies netes'.
Donada la bona acollida i la qualitat dels projectes presentats a la passada convocatòria, el Saló organitzarà, per segon any consecutiu, la Galeria de la Innovació, una iniciativa que s'ha convertit en la plataforma idònia per divulgar els resultats de les tasques de recerca realitzades des d'entitats públiques i privades. L'objectiu d'aquesta proposta és fomentar el desenvolupament de les energies renovables en el mercat espanyol traslladant els avenços aconseguits en el sector tant als professionals que acudeixen a Generalitat com a l'usuari final. La Galeria de la Innovació ha estat oberta aquesta edició a la comunitat científica i professional de manera que pot participar qualsevol projecte, sense que sigui necessària una vinculació de l'empresa que el desenvolupa a la fira. L'únic requisit per poder presentar una candidatura és que els productes o desenvolupaments que la integrin tinguin una aplicació efectiva i orientada a mercat. El termini per presentar les propostes finalitza el 30 de gener i el comitè d'experts encarregat de seleccionar les iniciatives que participaran en aquesta segona edició comunicarà el seu veredicte a primers de març.
Distribució sectorial de Genera 2009
Distribució sectorial de Genera 2009.

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsefaveRebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis