Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Carme Chacón: "Tenemos un sector inmobiliario que está entre los mejores del mundo, que compite con fuerza y que contribuye a nuestra economía, a la riqueza y al bienestar de los españoles"

Carme Chacón: "Tenim un sector immobiliari que està entre els millors del món, que competeix amb força i que contribueix a la nostra economia, a la riquesa i al benestar dels espanyols"

29/10/2007

29 octubre 2007

La ministra de Vivenda , Carme Chacón, clausurat el passat dia 24 la jornada "El Sector Immobiliari a Espanya" organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció i el grup de 14 de les més importants empreses immobiliàries del país. Durant la seva intervenció, Chacón va respondre a tres preguntes: en quina situació objectiva es troba en aquest moment el sector immobiliari d'Espanya; quines són les certeses i les incerteses existents, i com contribuir que el sector mantingui la seva solidesa i puixança.
Per analitzar el moment actual del sector immobiliari, la titular d'Habitatge va fer una comparació amb la situació viscuda al començament de la dècada dels 90. Així, va recordar la desacceleració que es va produir llavors passant de creixements superiors al 10 per cent a un creixement inferior al 3 per cent el 1991 ia un descens del 5,4 per cent el 1992. "Un brusc aturada-va dir Chacón-que poc té a veure amb l'equilibri progressiu que s'està produint en aquests moments amb un creixement de la construcció en 2006 del 6 per cent".
La ministra va comparar també l'entorn econòmic actual, amb nivells de creixement del PIB del 4 per cent, les taxes d'atur més baixes de la democràcia, superàvit pressupostari i nivells d'inflació del 2,2 per cent, amb el de principis de la dècada dels 90, quan es registraven creixements del PIB del 2 per cent el 1991 i de l'1 per cent el 1992, acompanyats de destrucció d'ocupació, taxes d'inflació superiors al 7 per cent, i nivells creixents de deute públic i dèficit. Així, la situació macroeconòmica actual, segons Chacón, "no admet comparació amb la de principis dels 90 i ens permet afrontar amb força el necessari ajust del sector".
Chacón s'ha referit també als efectes positius i negatius que ha generat en els últims anys el creixement que ha viscut el sector immobiliari. "En el positiu, una incorporació massiva de ciutadans a la compra d'habitatge gràcies als baixos tipus d'interès, uns beneficis rècord de les empreses i un pes notable de la construcció en el conjunt de l'economia i en la creació d'ocupació". Però també hi va haver efectes negatius: "van passar a ser milions, els espanyols que van veure com s'esvaïa l'esperança d'accedir a un habitatge".
Davant d'aquesta situació, Chacón ha destacat que des de 2004 el Govern "multiplicar per dos el pressupost estatal per a habitatge, va accelerar la construcció d'habitatge protegit, va modificar la Llei de Sòl i promoure un creixement econòmic més equilibrat, augmentant les partides de recerca i desenvolupament i d'educació. Així, en aquests 3 anys i mig de Govern, a Espanya s'ha iniciat un 58 per cent més d'habitatge protegit i podem parlar de xifres rècord de fins a 100.000 habitatges protegits iniciats per any ".
La titular d'Habitatge ha assenyalat que són quatre els principals interrogants que planen sobre el sector: el comportament dels preus, els tipus d'interès i la seva possible impacte en les economies domèstiques, com afectarà el descens de les vendes a l'economia espanyola, i els efectes que es derivaran de l'aplicació de la Llei de Sòl. Pel que fa al comportament dels preus, la titular de Vivenda ha mostrat la seva confiança que, després de les taxes superiors al 18 per cent que es registraven el 2004, l'actual tendència d'aterratge suau es mantingui en els propers trimestres, "per estabilitzar en l'entorn de l'IPC ". Respecte als tipus d'interès i els efectes de les pujades en les economies domèstiques, Chacón ha recordat que segons les autoritats monetàries dels tipus d'interès semblen estar ja en el seu sostre "de manera que no cal esperar pujades significatives que posin en més dificultats a les famílies espanyoles ", i ha afegit que" el nostre país està lluny de patir d'una crisi massiva com la que afecta als Estats Units gràcies a unes lleis hipotecàries molt més estrictes, a les pràctiques de la banca espanyola i les precaucions de les famílies ".
La titular d'Habitatge va afegir que, pel que fa al descens en les vendes i al possible impacte en les empreses del sector, al crèdit que obtenen els bancs ia l'economia en el seu conjunt, la seva opinió "coincideix amb la dels experts i la dels portaveus de les entitats financeres ", en el sentit que" no hauria de produir un descens del crèdit als que afronten la seva activitat amb un nivell raonable de risc ".
Pel que fa als resultats de l'aplicació de la Llei de Sòl, Chacón va assenyalar que la norma "no afecta en absolut a la valoració del sòl, excepte en els casos en què s'hagi d'expropiar" i que "no es tracta d'expropiar més, sinó d'evitar que els especuladors s'apropiïn d'una plusvàlua utilitzant diners públics i d'impedir que el sòl es sobrevalori artificialment per efecte de l'especulació ". A més, la titular d'Habitatge va recordar que la norma garanteix espai per a habitatge protegit i que, amb una previsió actual de construcció d'unes cent mil habitatges protegits a l'any, "estem contribuint a un desenrotllament de bona part del mercat. Una bona notícia per el sector i per a centenars de milers de ciutadans que necessiten un habitatge ".
Finalment, Chacón va apuntar què farà el Govern per contribuir a un desenvolupament fort del sector i va basar la seva resposta en dos arguments. Primer: "seguir escoltant el sector i continuar treballant amb ell, mà a mà" i segon: "contribuir a mantenir l'activitat actual ia generar nova activitat impulsant l'habitatge protegit i el mercat de lloguer i insistint en els projectes de rehabilitació d'habitatge i centres urbans ". La titular d'Habitatge va transmetre un missatge de confiança sobre el futur del sector: "estem en un ajust que esperàvem i per al qual estem preparats, i tenim un sector immobiliari que està entre els millors del món, que competeix amb força, i que contribueix i seguirà contribuint a la nostra economia, a la riquesa i al benestar dels espanyols ".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefavePiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis