Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Qualicer 2014 presentará más de 80 trabajos técnicos sobre avances en la industria cerámica
Qualicer és un congrés mundial que convoca el món ceràmic

Qualicer 2014 presentarà més de 80 treballs tècnics sobre avanços en la indústria ceràmica

Redacció Interempresas29/01/2014

El 27 de gener ha tingut lloc la presentació oficial de la 13ª edició de Qualicer, a tan sols 20 dies de la seva inauguració a la seu de la Cambra de comerç de Castelló. Autoritats, representants de les associacions sectorials, d'empreses privades del sector ceràmic i d'esmalts i fregides, mitjans de comunicació i organismes col·laboradors s'han reunit en un acte que marca el compte enrere per a la celebració de Qualicer.

La 13ª edició de Qualicer, Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic, obrirà les seves portes els dies 17 i 18 de febrer de 2014. Conferenciants internacionals, ponents de prestigi i tècnics de la indústria es donaran cita en la Càmera. S'espera l'assistència de prop de 600 congressistes que, durant dues intenses jornades de treball, podran conèixer de primera mà les novetats que presenta el panorama de la indústria ceràmica a nivell global. Es presentaran 82 ponències i pòsters, 4 conferències plenàries, dues taules debat i una sessió monogràfica sobre la tecnologia d'impressió digital inkjet. El programa tècnic complet i el formulari d'inscripció estan disponibles a la web www.qualicer.org

Qualicer és un congrés biennal organitzat des de 1990 per la Cambra de comerç de Castelló i el Col·legi d'Enginyers Superiors Industrials de Castelló. Està dedicat a la indústria ceràmica i al llarg de les seves 12 edicions ha reunit a més de 6.500 congressistes de tot el món.

Assistents a la presentació del congrés de Qualicer

Assistents a la presentació del congrés de Qualicer.

Per a l'edició 2014, Qualicer centrarà el seu programa tècnic en els temes relacionats amb la globalització de la qualitat ceràmica, les noves oportunitats per a la indústria dels recobriments, les solucions constructives, a més de la ja consolidada sessió monogràfica, denominada Zoom Qualicer, que es dedicarà en exclusiva a la impressió digital i els avanços en aquest camp.

Mª Dolores Guillamón Fajardo, presidenta de la Cambra de comerç, ha destacat en la seva intervenció la rellevància de Qualicer: “És el congrés número u al món dedicat als avanços en la indústria ceràmica. L'aportació Qualicer a la recerca i desenvolupament en el sector és indubtable: sempre apostant per la innovació, facilitant un punt de trobada on professionals de tot el món presenten novetats. Qualicer ha enfortit les xarxes de recerca, difonent els resultats científics i tecnològics de la indústria ceràmica i sectors afins”.

Guillamón ha incidit en el pes de la indústria ceràmica a la província: “el sector ceràmic és el tercer sector industrial que més superàvit comercial aporta a Espanya, i el primer en cobertura comercial, amb unes vendes totals que en 2012 van superar els 2.650 milions d'euros i que suposa prop de 14.400 ocupacions directes. El sector ceràmic espanyol va superar els 400 milions de metres quadrats de producció en 2012, ocupant els principals llocs entre els països productors del món. Més del 90% de la producció nacional de ceràmica té el seu origen en aquesta província, on se situa el 81% de les empreses del sector”. I ha tingut paraules d'agraïment a la Diputació de Castelló que aquest any ha apostat per Qualicer i “ha sabut valorar la rellevància de Qualicer en l'esfera internacional i s'ha compromès amb l'organització, apostant més que mai pel congrés, fent partícips als Ajuntaments d'aquest esperit visionari i d'unitat amb l'objectiu que tots, institucions, administració i empreses, anem de la mà en la promoció de Castelló com a referent al món de la ceràmica. Sempre hem comptat amb la Diputació, al llarg dels anys, gràcies a l'assessorament de l'IPC i ara, a través de l'àrea de promoció econòmica.”

Participants en l'acte de presentació de Qualicer 2014

Participants en l'acte de presentació de Qualicer 2014.

Javier Rodríguez Zunzarren, president del Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials i copresident del congrés ha fet referència en el seu discurs a les barreres tècniques que s'imposen al taulell: “S'eliminen les barreres aranzelàries perquè el món millori pel principi d'augment de producció total global, com a conseqüència de l'especialització per sectors, però això ens obliga a tots a potenciar el control de la qualitat dels productes importats i també dels nostres propis, perquè cap país pot en un context d'equilibri racional exigir als productes d'un país exportador el que no s'exigeix a si mateix. En conclusió, desapareixen les barreres aranzelàries però apareixen estrictes barreres tècniques”.

Zunzarren ha afegit: “Qualicer és un congrés mundial que tenim la sort que naixés a Castelló, que convoca el món ceràmic des de Castelló, i al que recolzen totes les institucions: Govern Central, Generalitat, Diputació, Ajuntament, Universitat, Institut Tecnològic Ceràmic, fabricadors de taulells, fabricadors d'esmalts, fabricadors de maquinàries”.

Javier Moliner, president de la Diputació Provincial de Castelló, ha acompanyat als copresidents de Qualicer en aquest acte, al que ha acudit David Barelles, subdelegat del Govern; José Monzonis, secretari autonòmic d'Indústria i Energia; així com Juan Vicente Bono, president del Comitè Tècnic de Qualicer, el president de Cevisama, els presidents de les associacions sectorials i representants de les principals empreses i organismes que col·laboren amb el congrés.

El president de la Diputació de Castelló ha dit de Qualicer que “representa la major i millor dosi de talent al servei de les nostres empreses del sector ceràmic”, i ha afegit “la Diputació treballa per conjuminar a tots, empresaris i institucions, amb l'objectiu de convertir a la província de Castelló en la principal font de coneixement i competitivitat de la indústria ceràmica a nivell mundial”.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    24/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis