Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La luz en el lugar de trabajo: no sólo una cuestión de eficiencia energética
Els LED proporcionen una llum sense parpellejos, la qual cosa danya menys els ulls que altres il·luminacions artificials

La llum en el lloc de treball: no només una qüestió d'eficiència energètica

Redacció Interempresas22/11/2013

La il·luminació en el lloc de treball és un dels elements de major consum energètic. Aconseguir estalvis significatius és imprescindible per a les empreses actualment pel que el LED s'està convertint en l'alternativa més rendible. Però aquest no és l'únic factor rellevant a l'hora de plantejar un canvi. Està demostrat que la qualitat de la llum influeix en la productivitat dels treballadors i evita problemes de salut a llarg termini. GE Lighting ha il·luminat amb èxit oficines a tot el món aconseguint significatius estalvis i millores de l'entorn laboral.

Neons de LED en una de les oficines de GE Lighting

Neons de LED en una de les oficines de GE Lighting.

La mala il·luminació en el lloc de treball és deguda tant a la insuficient qualitat de la llum com a la quantitat inadequada. Aquestes deficiències solen implicar fatiga, estrès i, a la llarga, poden produir problemes físics deguts als sobreesfuerzos visuals als quals els empleats es veuen sotmesos davant un entorn amb llum escassa. Així, el millor rendiment en les oficines està estretament lligat a la creació d'un ambient lumínic òptim, és a dir, uniforme, sense escassetat però també evitant l'excés i els enlluernaments.

La intensitat mínima requerida perquè el cervell segregui serotonina, l'hormona de l'activitat, varia entre 800 a 1.000 lux. Aconseguir aquest nivell de luminància amb un consum raonable suposa buscar la tecnologia més rendible i de major qualitat: el LED.

Apostar pels LED és una bona opció a l'hora d'obtenir oficines confortables i, alhora, eficients energèticament, la qual cosa deriva en augment de la productivitat, millora de l'ambient laboral i reducció de despeses en electricitat i manteniment. De tot això són bon exemple els projectes que presentem a continuació.

La luminación de LED proporciona un confort destacable en els habitacles

La luminación de LED proporciona un confort destacable en els habitacles.

L'eficiència com a necessitat de futur

L'objectiu de totes aquestes instal·lacions era clar: millorar sensiblement l'eficiència energètica així com el confort visual reduint els costos tant de consum elèctric com de manteniment.

L'estalvi energètic és en totes significatiu atès que són necessaris menys punts de llum i les lluminàries consumeixen també menys. A més, els LED no emeten calor pel que es redueixen la necessitats d'aire condicionat i la seva llarga vida útil (50.0000 hores) implica una menor despesa en manteniment. En GE Cabdal Germany (Frankfurt) l'estalvi energètic després de la reforma va ser del 26%; en GE Africa Headquarters (Nairobi), del 50%; en Thomas Cook (Peterborough), del 51%; i a Madrid, en l'oficines de GE Corporate, va arribar fins al 56%. Però el més significatiu en el cas de les oficines de Thomas Cook, l'agència de viatges britànica, és que els costos de manteniment es van eliminar per complet.

La qualitat lumínica LED és la triada per a moltes tendes de venda al públic, com és el cas de les librerias

La qualitat lumínica LED és la triada per a moltes tendes de venda al públic, com és el cas de les librerias.

La millora del confort visual

Els LED proporcionen una llum sense parpellejos, la qual cosa danya menys els ulls que altres il·luminacions artificials. A part de generar una excel·lent qualitat lumínica no generen llum infraroja ni ultraviolada. En GE Cabdal Germany (Frankfurt) els models Lumination LED i GE Downlights van donar lloc a espais d'estètica depurada i elegant però abans de res es van crear ambients en els quals treballar amb el màxim confort; i l'aposta de GE Africa Headquarters, per la sostenibilitat mitjançant tecnologia LED, va aconseguir oficines amb una il·luminació uniforme gràcies als panells empotrables LED LuminationTM 600x600, i les lluminàries LFL, CFL Downlights i LED GU10. En el cas d'Epping Forest District Council's Civic

Offices i GE Corporate Madrid, els fluorescents existents es van substituir per la il·luminació LED, millorant la qualitat de llum en el lloc de treball de forma considerable. Giacomo Castellà, el facility manager de Skylogic Itàlia, proveïdor principal europeu de serveis de comunicació de banda ampla de satèl·lit per a negocis, administracions públiques i usuaris finals, va seleccionar la tecnologia LED de GE per a l'interiorisme de la seva oficina central, situada a Torí: “Estem molt contents d'haver escollit aquesta tecnologia que va fer possible millorar les oficines, fent-les més atractives estèticament i al mateix temps més còmodes, augmentant l'eficàcia de treball i reduint el consum d'energia". Aquest projecte va implicar el reemplaçament de 100 fluorescents tradicionals per les GE Lighting's Lumination empotrables de 600x600.

Aquestes lluminàries són la unió perfecta entre l'estètica arquitectònica i la tecnologia. La gamma Lumination compta amb un disseny 'guia de llum' ultra-prim, incorporat a la tecnologia LED, que ofereix una perfecta transició de les actuals instal·lacions amb fluorescents a solucions que maximitzen tot el potencial del LED.

La tecnologia LED i el rendiment òptic d'aquestes noves lluminàries treballen conjuntament per eliminar els punts febles comuns en els sistemes fluorescents. Cada lluminària proporciona llum uniforme i brillant (ambdues de forma difusa i direccional) en un disseny fi que permet una aparença molt neta. La possibilitat de regular el contrast de la nova lluminària LED LuminationTM de GE Lighting permet a l'usuari millorar l'estètica general del seu espai.

L'estètica s'alia amb la tecnologia

Oficina amb llum LED

Oficina amb llum LED.

Les lluminàries LED són absolutament flexibles, permetent desenvolupar dissenys amb qualsevol forma i grandària. L'agència de viatges Thomas Cook en Peterborough va ser renovada utilitzant l'última tecnologia LED de GE (en concret es van emprar: Lumination empotrables 600x600, els Mòduls LED Infusion i la LED Energy Smart GU10), aconseguint una decoració contemporània i més agradable per al gran nombre de persones que visiten aquestes oficines. La lluminària LED LuminationTM està especialment dissenyada per a la seva col·locació en sostres tipus

Armstrong (desmuntables), la qual cosa facilita enormement el reemplaçament sense grans obres. A més Les lluminàries han estat dissenyades per complir amb els requisits estètics més exigents, amb línies arquitectòniques, fines i sòbries que s'adapten a qualsevol espai en totes les ciutats del món.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMAPiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis