Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Elastómeros de aplicación líquida para la reparación de juntas de expansión
Un punt d'ancoratge òptim és vital per segellar la junta

Elastòmers d'aplicació líquida per a la reparació de juntes d'expansió

Marta Marco García, Màrqueting Executive, Belzona Polymerics

28/06/2013
Les juntes d'expansió són un element essencial per acomodar el moviment d'edificis i estructures. No obstant això, el segell elàstic de les juntes es deteriora amb facilitat perdent elasticitat. Igualment, les vores de la junta poden danyar-se a causa d'impacte permetent la penetració d'aigua i aire. Això ha portat al desenvolupament d'elastòmers d'aplicació líquida i composites epóxicos de reparació de formigó que permeten reparar juntes d'expansió de forma efectiva i amb resultats a llarg termini.

Els edificis i estructures es veuen sotmesos a moviments d'expansió i contracció a causa de canvis tèrmics entre estacions de l'any i durant el dia. El vent és també un problema en edificis alts i gratacels. Els canvis de temperatura són la causa més comuna de moviment, que produeix l'expansió i contracció del material de l'edifici, la qual cosa es coneix com a moviment unidireccional. Per evitar danys, els elements de l'estructura han d'acomodar aquest moviment.

Junta d'expansió reparada amb Belzona
Junta d'expansió reparada amb Belzona.

En aquest sentit, les juntes d'expansió s'utilitzen en la construcció d'edificis i estructures per permetre el moviment dels materials estructurals. Aquestes juntes d'expansió proporcionen aïllament entre els sistemes estructurals prevenint que l'aigua, aire o brutícia penetrin en el substrat. Igualment, permeten el moviment sense comprometre la integritat estructural de l'edifici.

El tràfic per als vianants o de vehicles és una de les principals causes de deterioració i danys en les juntes d'expansió horitzontals. Al seu torn, això causa danys en l'estructura que poden suposar riscos per ensopegada. Els danys en les juntes ocorren principalment en dues àrees: el segell elàstic, que ha de suportar les forces d'expansió i contracció; i les vores de formigó de la junta.

Junta d'expansió deteriorada
Junta d'expansió deteriorada.

El segell elàstic no només suporta les diferents forces de moviment estructural, sinó que també ha d'aïllar la junta, evitant la penetració de substàncies nocives.

Les vores de formigó en la junta estan exposats a impacte que provoquen el seu trencament, la qual cosa permet la penetració d'aigua, aire i brutícia en el substrat. Aquests danys poden també causar la formació de buits entre el formigó i el segell elàstic.

Les solucions tradicionals a aquest problema, com el reemplaçament del segell elàstic, han provat resultar efectives únicament a curt termini. Tradicionalment, la reparació de les vores de formigó es realitza utilitzant formigó fresc, que té una pobra adhesió al formigó existent i no soluciona el problema original.

Belzona ofereix una varietat de materials de reparació que proporcionen una solució efectiva a aquests problemes, independentment de la grandària de l'àrea a reparar. Els materials de la Sèrie 4000 de Belzona estan dissenyats per a la reparació de formigó. Belzona 4111 (Magma-Quartz) és un composite multiús per a la reparació i reconstrucció de formigó. Aquest material ofereix una adhesió excel·lent i alta resistència a l'impacte, així com mínima porositat i encongiment nul, la qual cosa prevé la filtració d'aigua i brutícia a través del substrat. Al mateix temps, s'aconsegueix un bon punt d'ancoratge d'aquest material amb el segell de goma.

Reconstrucció de les vores de formigó amb un composite epóxico de reparació de la Sèrie 4000 de Belzona
Reconstrucció de les vores de formigó amb un composite epóxico de reparació de la Sèrie 4000 de Belzona.

Un punt d'ancoratge òptim és vital per segellar la junta. El material elàstic és necessari per suportar les diferents forces que afecten l'estructura. Els materials de la Sèrie 2000 de Belzona poden utilitzar-se per reconstruir i crear juntes d'expansió gràcies a la seva elasticitat i durabilitat. Belzona 2221 (MP Fluïu Elastomer) és un elastòmer amb excel·lent resistència al desgast i a l'abrasió. Aquest material ofereix una alta elasticitat, excepcional resistència a l'esquinçament i a més és resistent als rajos UV, proporcionant un segellat a llarg termini de la junta sense pèrdua d'elasticitat.

Belzona proporciona materials de reparació cost-efectius per a juntes d'expansió, permetent el moviment natural de l'estructura de l'edifici i assegurant un segellat a llarg termini.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis