Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Veneciana Glassolutions Saint-Gobain incorpora soluciones de vanguardia en Marineda City
La companyia ha fabricat i col·locat gairebé 14.000 metres quadrats de vidre, dels quals 6.500 m2 corresponen solament als lucernarios

La Veneciana Glassolutions Saint-Gobain incorpora solucions d'avantguarda en Marineda City

Redacció Interempresas19/04/2013
Situat a la ciutat de la Corunya, Marineda City s'ha convertit al centre comercial més gran d'Espanya i el tercer de tota Europa. A més, en el que a fabricació i col·locació de vidre es refereix, es caracteritza també per ser la més complexa ja que compta amb el lucernario més gran d'Espanya en un centre comercial. Una silueta espectacular basada a la tecnologia estructural més avançada i, no obstant això, visualment molt senzilla composta per uns 3.500 m2 de vidre en volta.

La Veneciana Glassolutions ha fabricat i col·locat en Marineda City gairebé 14.000 metres quadrats de vidre, dels quals 6.500 m2 corresponen solament als lucernarios. La característica més singular és que el lucernario del Centre Comercial està compost per 1.200 vidres en forma de triangles i tots ells de mesures diferents.

Imagen

La Veneciana Glassolutions va destinar per a aquesta edificació un equip especial capaç d'idear la solució en vidre més innovadora i adequada a les característiques tècniques d'aquesta aplicació. Per a això, va ser necessari realitzar nombrosos assajos en laboratori fins a aconseguir una solució que finalment va resultar ser exclusiva i única per un lucernario d'aquestes característiques. Els assajos van demostrar que aquesta cortina era capaç d'aguantar el fum el temps que sigui necessari en cas d'incendi, per permetre l'evacuació dels ocupants del centre comercial.

A la dificultat en la fabricació va caldre afegir la de l'organització dels cavallets per al transport i també per a la complexíssima col·locació, ja que cada peça havia de col·locar-se amb un estricte ordre. Això va exigir una gran planificació prèvia de cara a no ralentir l'operació.

Segons Julio García, responsable d'Obres de la Veneciana Glassoutions a la Corunya: “Ha estat tot un repte donar una resposta immediata, eficaç i perfectament adaptada a les més estrictes necessitats de cada fase del projecte. El treball en equip amb tots els agents involucrats ha estat, sense lloc a dubte, el secret de l'èxit”.

Característiques dels vidres

Del total de vidre col·locat, 3.500 m2 són una composició de SGG-Climalit amb Cool-Lite Securit STB 120, amb SGG-Stadip 6+6 Planitherm i 3.000 m2 de SGG-Stadip amb SGG-Cool-Lite STB 120 amb pegat estructural. Aquestes composicions ofereixen valors que eleven els nivells de control solar, d'aïllament tèrmic i també de seguretat. El resultat són lucernarios que inunden de llum natural el complex contribuint, també, a l'estalvi energètic i a la sostenibilitat del mateix.

“Amb una coberta tan complexa en forma i superfície, era vital comptar amb una solució que permetés l'evacuació del fum en cas d'incendi. Es va dissenyar aquesta solució composta per vidre SGG-Pyroswiss SBS I30, i ancoratges penjants d'acer inoxidable que a més de complir amb l'estètica de transparència exigida per l'Adreça Tècnica i la Propietat, compta amb la particularitat de ser l'única solució de cortina de fum que pot adoptar aquestes formes i dimensions, adaptable a qualsevol geometria. El resultat final va mostrar que suporta els 1.000 graus durant 30 minuts en el laboratori”, comenta Julio García.

Finalment esmentar les espectaculars xifres, com els 11.400 metres lineals de segellat de silicona, 700 finestres amb frontisses, 150 portes d'accés i interiors i 1.450 metres quadrats de gelosies amb funció decorativa.

Imagen

Desenvolupament del projecte

MMO Arquitectes ha estat l'estudi encarregat de la concepció i el disseny de l'edifici. El primer pas del projecte va ser trobar un solar situat en un lloc privilegiat, susceptible de comptar amb els millors accessos rodats futurs i amb la superfície necessària.

La filosofia dels arquitectes aplicada en aquest projecte va ser aconseguir la humanització de l'arquitectura, aconseguint la convivència i comoditat dels usuaris, un espai ampli i alhora acollidor, que sorprengui, però que no desorienti, i en el qual l'espai sigui el protagonista sense dominar a l'usuari i que resulti agradable i atractiu.

El concepte clàssic de plaça de reunió, una arquitectura tan típica a la Corunya (ciutat de places i porxades), aquesta combinació de l'obert i el cobert, ha influït des de l'inici en el projecte. Tot havia de girar entorn de la plaça, que era el punt de trobada de la ‘ciutat’ de Marineda City.

Entrar al centre devia donar una sensació de continuïtat de l'espai obert de la plaça, accedir a un espai amb grans altures i llum natural, la qual cosa s'aconsegueix amb els tres focus principals constituïts per tres places interiors de geometria circular i el·líptica i grans llums.

Pensat com una ciutat

Marineda City té una superfície construïda de 500.000 m2, la qual cosa equival a 70 camps de futbol, i està estructurat entorn d'una gran plaça central a l'aire lliure de 14.000 metres quadrats. Aquesta plaça serveix de nexe d'unió dels diferents edificis i al seu al voltant gira tot el complex, integrat per cinc grans elements: el propi centre comercial, El Corte Inglés i Hipercor, Ikea, un business center i un hotel de quatre estels.

El centre comercial, amb una SBA (superfície bruta alquilable) total de 95.000 m2, està dividit en tres plantes d'aparcament i altres tres comercials que alberguen més de 200 locals de restauració, oci i signatures nacionals i internacionals de moda, complements, llar, serveis, etc. Es tracta d'un edifici obert, en el qual la llum natural penetra a través d'uns enormes lucernarios.

Imagen

L'oci és un dels eixos clau de Marineda City i per a això compta amb el major complex de cinemes i la bolera més gran de Galícia, el segon minigolf cobert d'Espanya, un centre d'entreteniment familiar i un karting indoor.

Per la seva banda, El Corte Inglés i Hipercor ocupen una superfície de 45.000 m2; Ikea, 30.000 m2, incloent tres de pàrquing amb 1.200 places; el centre de negocis Business Marineda, 15.000 m2; i l'hotel de quatre estels, 6.000 m2.

Destacats:

• La seva engegada ha suposat la creació de 4.500 ocupacions directes i 8.000 indirectes

• Superfície construïda: 500.000 m2

• Inversió total: 450 milions d'euros

• Moviment de terres: 750.000 m2

Fitxa tècnica:

Obra: Centro Comercial Marineda City a la Corunya

Arquitecte: Jaime Martínez Molina de MMO Arquitectes

Vidre: La Veneciana Glassolutions Saint-Gobain

Instal·ladors: La Veneciana Glassolutions Coruña i Miarpe 2008.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis