Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Plan del Agua supuso una inversión de 95 millones de euros en la provincia de Zaragoza hasta el 2010

El Pla de l'Aigua va suposar una inversió de 95 milions d'euros a la província de Saragossa fins al 2010

27/01/2011

27 gener 2011

El Pla de l'Aigua d'Aragó, que impulsa l'Institut Aragonès de l'Aigua, ha suposat una inversió de 95.400.000 d'euros des de 2002 fins 2010 a actuacions a la província de Saragossa. Aquest programa, posat en marxa amb l'objectiu de millorar les infraestructures del cicle integral de l'aigua, ha permès que, fins al 2010, s'executin 652 actuacions a la província de Saragossa, beneficiant a 248 entitats locals, el que suposa una població estimada de 229.579 habitants.

En total, el Pla de l'Aigua d'Aragó executa, entre 2002 i 2010, 1790 actuacions en 651 entitats locals. La inversió total d'aquestes obres puja a 235.200.000 d'euros, dels que l'Institut Aragonès de l'Aigua ha subvencionat 195,9.

A més, el Pla de l'Aigua 2008-2011 han tingut una repercussió estimada sobre l'ocupació de 7.000 llocs de treball.

Com ha destacat el conseller de Medi Ambient, Alfredo Boné, el Pla de l'Aigua d'Aragó és un clar exemple del paper que té l'Administració a l'hora d'ajudar i donar suport a les entitats locals. Gràcies a les subvencions concedides per aquestes actuacions, hem aconseguit que es duguin a terme millores en la qualitat i l'abastament que redunda, en definitiva, en un estalvi d'un recurs imprescindible com és l'aigua.

El conseller de Medi Ambient ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat a Alfajarín, on ha conegut les actuacions de millora de xarxes d'abastament dutes a terme a la localitat i en les que l'Institut Aragonès de l'Aigua, des de 2002, ha invertit prop d'1 milió d'euros.

Aquestes obres estan incloses en el Pla de l'Aigua 2008-2011, que rep el finançament gràcies al conveni que va signar l'Institut Aragonès de l'Aigua i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí per al desenvolupament del Pla Nacional de Qualitat de les Aigües en Aragó, al qual es destinava 169 milions d'euros per aquest període. El Departament de Medi Ambient ha aconseguit que, tot i les mesures d'austeritat aplicades pel MARM, aquesta inversió es mantingui encara que hagi de reprogramar fins al 2013.

Segons Alfredo Boné, hem fet un gran esforç per mantenir aquesta inversió ja que considerem que és prioritari per aconseguir tenir a Aragó un sistema d'aigües de qualitat. De fet, és una de les polítiques prioritàries del Departament per la seva repercussió tant en el medi ambient com en l'economia i en la qualitat de vida del territori.

Inversions a la comarca

La inversió en les actuacions del Pla de l'Aigua s'ha estès a 16 entitats locals de la comarca de Saragossa, en què s'han executat 44 actuacions des de 2002. La inversió ha assolit els 6,7 milions d'euros. D'altra banda, a través del Pla Especial de Depuració i Sanejament, s'han invertit 74,5 milions d'euros.

La visita del conseller sobre les inversions del Pla de l'Aigua a la província de Saragossa
La visita del conseller sobre les inversions del Pla de l'Aigua a la província de Saragossa.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades