Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Biocombustible a partir de virutas de madera
Els científics fa temps que són capaços de produir combustible a partir de la fusta però no s'havia trobat fins ara una manera de processar efectivament

Biocombustible a partir d'encenalls de fusta

Redacció Interempreses17/10/2008

17 octubre 2008

Segons un informe detallat de la versió electrònica de la revista Energia i Combustibles, investigadors nord-americans han desenvolupat un nou biocombustible a partir d'encenalls de fusta, que pot barrejar-se amb el gasoil corrent per a ser usat en cotxes convencionals.
"Esperem que amb aquesta tècnica es redueixi dràsticament el preu de la producció de combustible a partir de biomassa", va afegir Tom Adams, un investigador de la Universitat de Geòrgia.

Els científics fa temps que són capaços de produir combustible a partir de la fusta, però no s'havia trobat fins ara una manera d'processar efectivament i barata per als vehicles convencionals.

Els investigadors de la Universitat de Geòrgia han desenvolupat un nou procés químic, que esperen patentar en un futur pròxim, que amb un baix cost processa el gasoil per poder ser usat en motors dièsel convencionals o barrejat amb gasoil o biodièsel.

Imagen
Els investigadors de la Universitat de Geòrgia han desenvolupat un nou procés químic amb un baix cost que processa el gasoil per poder ser usat en motors dièsel convencionals o barrejat amb gasoil o biodièsel

El procés

Les encenalls de fusta, d'uns 6 mm de diàmetre i uns 15 mm de llarg, s'escalfen en una cambra sense oxigen ia altes temperatures, en un procés anomenat piròlisi. Més d'un terç de la fusta es torna carbó, mentre que la resta es converteix en gas. La major part d'aquest gas, es condensa formant un bio-oli que pot ser tractat químicament. Quan es completa el procés, un 34 per cent d'aquest bio-oli pot ser usat en motors com a biocombustible.

Els investigadors estan duent a terme més estudis per poder derivar encara més combustible de la fusta.

Adams ha assenyalat que el nou biodièsel ofereix beneficis mediambientals perquè consisteix majoritàriament en carbó neutral, el que no suposa un gran increment de les emissions de diòxid de carboni, sempre que es replantin arbres en les zones on s'han talat per a la producció de biodièsel.

Tot i que el nou biocombustible ha donat resultats positius, s'han de dur a terme més proves per estudiar el seu impacte en els motors a llarg termini, les seves emissions i la millor manera de transportar i emmagatzemar.

"Passarà encara algun temps abans que aquest biodièsel aquest a l'abast de tots" va afegir Adams.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis