Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Veolia y Aitasa organizan una jornada para analizar el uso de agua regenerada para la industria química de Tarragona

Veolia i Aitasa organitzen una jornada per analitzar l'ús d'aigua regenerada per a la indústria química de Tarragona

21/05/2014

21 de maig de 2014

La filial espanyola de Veolia, conjuntament amb Aitasa ha organitzat una Jornada Tècnica per a les Indústries del Polígon Químic de Tarragona, comptant amb la col·laboració especial de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Generalitat de Catalunya (Departament de Salut) i l'Associació Empresarial Química de Tarragona (Aeqt).

Celebrada aquest dimarts 20 de maig sota el nom 'Impacto Tècnic i Econòmic de la reutilització d'aigua en la Indústria Química', més de 75 persones han participat en la jornada que estava enfocada en la producció i distribució d'aigua regenerada i desmineralizada procedent de la Planta del Camp de Tarragona, i com la seva reutilització permet reduir costos als seus usuaris, a més de contribuir al desenvolupament sostenible de la zona. Aquesta planta, pionera a Europa, ha produït prop d'1,5 hm3 en 2013.

En l'obertura de la sessió, el conseller delegat d'Aitasa, Marc Fargas, explicava que es tracta d'una “aigua fabricada a la carta”, mentre que l'homònim de Veolia, José Angel Legaz, ha posat l'accent en “l'exemple de sostenibilitat, com a aprofitament d'un subproducte, i ser model d'economia circular”. L'alcalde de La Canonja es congratulava de el “valor afegit que representa l'aigua regenerada per al Clúster Químic del Mediterrani”, constituït el 28 de març passat.

En les intervencions tècniques, el director de l'àrea de proveïment de l'ACA, Jordi Molist, assegurava que aquest projecte és “un projecte col·laboratiu entre empreses, Aitasa i Veolia, i d'aquestes amb l'Administració, l'ACA; però també transversal dins de la Generalitat: ACA i Salut ”.

El director d'Aitasa, Daniel Montserrat, ha anunciat que “en el curs d'aquest any entrarà en funcionament un nou servei de producció d'aigua desmineralizada, atenent les demandes de les empreses”. Es preveu que seran uns 100.000 m3.

 

Jornada tècnica Aitasa-Veolia
Jornada tècnica Aitasa-Veolia.

En les sessions tècniques cal destacar la intervenció de la representant del Servei Territorial de la Salut de Tarragona de la Generalitat, Carme Coll, que ha corroborat “la qualitat de l'aigua regenerada produïda en la planta compleix amb la normativa, per la qual cosa la seva reutilització en la indústria és completament segura des d'un punt de vista sanitari”. Així mateix, s'han explicat experiències de funcionament de plantes, solucions tècniques i de funcionament en altres llocs del món per part de Rafael Faldiller, president d'Asersa. Finalment, la Jornada ha comptat amb un bloc dedicat a l'entrada en vigor de la directiva d'emissions industrials i el seu impacte per al sector químic.

L'esdeveniment ha finalitzat amb la clausura de Jesús Lloma-Ossorio, president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (Aeqt), qui ha destacat que “sense necessitar aigua, la indústria aposta per convertir en estalvi el sobrecoste que representa la desmineralització de l'aigua que han de fer les empreses, la qual cosa millora la competitivitat”, un fet que “contribueix al desenvolupament tecnològic i del territori”.

Per la seva banda el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, ha tancat la sessió felicitant als organitzadors i assistents per l'interès “a la nova tecnologia de futur, ja que la fabricació d'aigua suposa que l'aigua no és un factor que limiti el creixement”.

L'Estació Regeneradora d'Aigua del Camp de Tarragona, situada en terrens annexos a la depuradora de Vila -seca i Salou, és un projecte promogut per l'Agència Catalana de l'Aigua conjuntament amb Aitasa per a les empreses de l'Aeqt, i finançat en gran part per fons europeus, que des de finals de 2012 està proveint d'aigua regenerada a aquestes indústries.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beProfei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis