Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El aeropuerto balear optimiza sus instalaciones con la implantación de un innovador sistema de gestión remota de agua 'Sensus'
El sistema intel·ligent de gestió d'aigua a distància de sensus controla el consum d'aigua i evita possibles fugides.

L'aeroport balear optimitza les seves instal·lacions amb la implantació d'un innovador sistema de gestió remota d'aigua 'Sensus'

Redacció Interempresas16/04/2013
L'aeroport de Palma de Mallorca ha instal·lat un modern sistema de gestió a distància d'aigua amb l'objectiu de reduir, de forma responsable, el seu consum. La versatilitat del sistema de gestió remota d'aigua permet l'ús tant en aigua potable com regenerada, dissenyat per la principal empresa de fabricació i distribució de solucions de mesurament enérgetica 'sensus'.
El sistema de gestió hidràulic permet reduir tant el consum d'aigua potable com reciclada, també detectar possibles fugides...
El sistema de gestió hidràulic permet reduir tant el consum d'aigua potable com reciclada, també detectar possibles fugides, millorant així la seva gestió i reduint el seu consum.
Un total de 197 comptadors d'aigua amb aplicació domòtica han estat distribuïts per tot el complex de l'aeroport, des de les terminals fins als edificis auxiliars o el pàrquing públic, entre altres espais. Aquests sensors compten amb mòduls de lectura de dades a distància, bé per radi o via GSM, i permeten a l'adreça de l'aeroport controlar de forma remota el consum d'aigua, així com possibles fugides, facilitant la gestió tant present com a futura i permetent un estalvi d'aigua.

L'aeròdrom de Palma de Mallorca té implantat un sistema de gestió mediambiental. Així, entre l'any 2009 i el 2012 el consum d'aigua total es va reduir un 25,2%, amb un consum anual l'any passat de 473.074 m3. Amb la implantació d'aquests nous equips i tecnologia de Sensus l'adreça de l'aeroport pretén controlar encara millor els consums, especialment en aquelles empreses i negocis implantats dins del complex, detectar de forma primerenca les fugides i, per extensió, aconseguir un important estalvi econòmic.

Sensus s'alia amb les noves tecnologies per dissenyar el seu innovador sistema de gestió d'aigua

El sistema de Sensus instal·lat en l'aeroport es basa en una xarxa de 194 comptadors que expliquen individualment cadascun amb un mòdul de transmissió de dades a distància via radio 'sensus scout'. Aquests es complementen amb altres tres comptadors industrials que transmeten la informació gràcies a un dispositiu amb tecnologia GSM, el qual envia missatges SMS que es reben a través d'una plataforma web via Internet. Tot això està controlat per un potent programari de gestió denominat 'SensusRead'.

La lectura dels comptadors es realitza per dues vies. La primera és a través d'un ordinador de mà 'Psion Workabout Pro G2', el qual rep via radio les lectures dels comptadors situats en un radi determinat, sense necessitat que el comptador estigui visible i facilitant així la rapidesa de lectura. L'operari tan sols ha d'acoblar l'ordinador de mà en la seva estació de recarrega que alhora està connectada a un ordinador, el qual pren les dades i els introdueix al programari de gestió. Paral·lelament, tres comptadors industrials situats en zones estratègiques de l'aeroport transmeten de forma permanent les seves dades a través de Xenon, un dispositiu de Sensus basat a la tecnologia GSM. Aquest capta la lectura del comptador a través d'un emissor de polsos i protocol M-BUS, emmagatzemant-la cada hora. Una vegada s'emmagatzemen 24 hores, Xenon envia la informació a través d'un missatge SMS al servidor.

Model de comptador 'sensus MeiStream', compta amb el certificat en tecnologia Woltmann en Classe C...
Model de comptador 'sensus MeiStream', compta amb el certificat en tecnologia Woltmann en Classe C. Destaca en el seu disseny la turbina flotant que li permet una major exactitud en la lectura fins i tot amb fluxos baixos.
Els models de comptadors Sensus amb aplicació domòtica instal·lats en l'aeroport balear han estat el 120, un equip compacte de doll únic amb totalitzador sec; el model 405, de doll múltiple amb totalitzador sec, i el Sensus 'MeiStream', el primer comptador industrial certificat amb la tecnologia Woltmann en Classe C, el qual compta amb una turbina flotant que li permet una major exactitud en la lectura fins i tot amb fluxos baixos.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaEcofira - Feria ValenciaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis