Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Reinhard Hüppe, Director General de la División de Automatización de la asociación alemana ZVEI

Reinhard Hüppe, director general de la Divisió d'Automatització de l'associació alemanya ZVEI

15/05/2006

"El gran no devora el petit, però el més ràpid avança al més lent"

En la passada presentació a Barcelona de la Fira de Hannover, el representant de l'associació professional d'automatització ZVEI, va abordar qüestions com el desenvolupament econòmic davant la Fira de Hannover de2006, automatització i energia tecnològica, evolució del mercat Alemanya-Espanya en els últims tres anys i, finalment, les últimes tecnologies i tendències en el camp de l'automatització. Va dir coses interessants com que "la competència és una qüestió que cada vegada més depèn de la correcta gestió del temps".
Els resultats que va presentar Reinhard Hüppe estaven basats en la revisió econòmica de les dades estadístiques de prop de 350 companyies d'automatització a Alemanya, pertanyents a l'associació d'automatització professional en les disciplines de connexions, circuits equipament de control industrial, sensors, motors elèctrics, tecnologies de mesurament, processos d'automatització i tecnologia de comunicació i informació.

L'estimació per al 2005 és un valor de mercat de 205.000 milions d'euros, que representa un creixement de prop d'un 8 per cent. La distribució per regions del mercat de l'automatització ha canviat només de forma marginal davant l'any anterior: Estats Units manté una quota del 26 per cent, la Unió Europea també registra un 26 per cent i Japó un 15 per cent. El mercat alemany té una demanda del 9 per cent de la tecnologia d'automatització produïda a tot el món.

La indústria de l'automatització alemanya gaudeix d'una quota de producció en el mercat internacional que ha crescut més d'un 13 per cent. Japó i ara la Xina, són els exportadors absoluts en el camp de l'automatització juntament amb Alemanya.

Tot i la descoratjadora demanda procedent de l'estranger, la situació en el mercat de l'ocupació en la indústria de l'automatització experimentar un desenvolupament positiu. A la primera meitat del 2005, la força de treball de la indústria es va incrementar gairebé un 1 per cent fins a prop dels 206.000 empleats.

En aquesta primera meitat d'any, Alemanya va importar productes d'automatització per un valor de 5.000 milions d'euros. Això correspon a un increment del 3,7 per cent enfront del mateix període de l'any anterior. Seguint l'expansió d'Europa cap a l'Est, el principal importador és naturalment la UE dels 25, on el grau de creixement va arribar a un 4,1 per cent. Amb gairebé el 10 per cent, les importacions de la resta d'Europa el 2005 enfront de l'any anterior van ser superiors a la mitjana, mentre que el Sud-est asiàtic amb un 1 per cent i els Estats Units amb nombres negatius experimentar un revés en els nivells de creixement de les importacions.

El desenvolupament de les importacions va mostrar fluctuacions regionals: més de la meitat dels productes van ser destinats al mercat europeu. Mentre que les exportacions a la UE es van incrementar en un 4,1 per cent, a la resta d'Europa van créixer prop del 12 per cent, i al sud-est asiàtic només el 9 per cent. Als EUA es van incrementar prop del 17 per cent, tot i el canvi de les fluctuacions entre el dòlar i l'euro. Les exportacions a ROW també van ascendir més del 25 per cent enfront de l'any anterior.

Imagen

Comerç exterior Alemanya-Espanya 2003-2004

Les dades referents a la indústria de la automatització mostren que des de 2003 a 2004 les exportacions a Espanya van augmentar per sobre de la mitjana, però el grau de creixement per al període 2005 va caure substancialment.

El resultat és completament diferent per a les importacions: de 2003 a 2004 les importacions van augmentar un 6,7 per cent, des d'Espanya a Alemanya, però, un 23,4 per cent.

El 2005 el nivell d'importacions es va incrementar un 3,6 per cent, mentre que les importacions des d'Espanya van augmentar un 10,7 per cent.

Com es pot veure, el negoci des d'Espanya cap a Alemanya està creixent de forma més pronunciada que en l'altra direcció.

Tecnologia i tendències en l'automatització

Naturalment les tendències com la descentralització, funcionalitat dels equips de camp, tecnologia de seguretat, ethernet, la connexió vertical i horitzontal dels processos són tan tòpics com sempre.

No obstant això, l'increment es focalitza en els següents temes:

  • Comunicació sense cables
  • Seguretat
  • E-business
  • Usabilitat en operativitat i monitorització
  • Serveis
El 2005 el nivell d'importacions es va incrementar un 3,6 per cent, mentre que les importacions des d'Espanya van augmentar un 10,7 per cent

Automatització sense fils i seguretat

A causa de l'absència d'uns estàndards comparables al camp de les tecnologies Fieldbus en l'aplicació de tecnologia sense fils en màquines i plantes, s'anticipa una actitud cauta per part dels usuaris.

Amb l'objectiu de promoure la confidencialitat de l'usuari en la tecnologia sense fils, dins de l'abast de ZVEI Professional Association Automation, els proveïdors de tecnologia planegen definir solucions conjuntes per eliminar les disturbis recíprocs durant l'ús.

D'altra banda, eliminar els danys del personal i els perjudicis causats als materials, ha estat des de fa molt temps una part integral del desenvolupament de producte. La seguretat, orientada a components i sistemes, és un mercat els productes poden ser presentats de forma ideal. La demanda de components i solucions per a la seguretat creix constantment. El significat també està destacat per la fundació d'una associació professional especial anomenada "Functional Safety" amb els seus col·legues al Japó.

Avui, la projecció és la seguretat, el salvaguardar un sistema d'accés no autoritzat i no intencionats, respectivament enfront de la manipulació de dades

La propera paraula clau serà "usabilitat"

ISO 9241-II defineix clarament que en la interacció entre l'humà i la màquina, la persona ha d'aconseguir els seus objectius de manera eficient i satisfactòria. Això significa que és necessari un ús senzill i pràctic per operar i observar. Els usuaris persegueixen l'objectiu d'acumular més i més informació en els processos de producció amb l'objectiu detectar amb rapidesa els errors, de manera que incrementin la qualitat i intel ligència en l'última estat de producció.

El creixement anual del 6 per cent fins a l'any 2010 amb un volum de mercat actual de prop de 300 milions d'euros només a Alemanya, és el resultat d'avantatges de tecnologia interfície, i de la creixent necessitat d'operacions eficients i monitorització de plantes de producció.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    16/05/2024

  • Newsletter Plástico

    09/05/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis