Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Maria Carme Valls, responsable de la División Profesional de Original Buff
“Cada any desenvolupem més de 800 nous dissenys, sempre originals, frescs i 100% esperit Buff”

Entrevista a Maria Carme Valls, responsable de la Divisió Professional d'Original Buff

Irene Relda

17/12/2013

En 1992 l'empresa catalana Original Buff va crear el primer tubular multifuncional sense costures. De sobres conegut per professionals, esportistes i ciutadans en general, avui a aquest tipus de peça, tant l'original com les milers d'imitacions que han sorgit al llarg dels anys, se li coneix internacionalment com buff. Present en més de vint països, la companyia explica avui amb una línia per al professional.

Imagen

Buff és avui un producte molt popular però, com van ser els inicis?

Els inicis del producte i de la marca van ser molt difícils. El propietari, Joan Rojas, va desenvolupar aquest producte a partir de la seva experiència al món del motociclisme. Joan tenia un grup d'amics amb el qual sortia tots els caps de setmana amb moto. A fi de protegir-se del fred usava una antiga braga militar però aquesta li resultava molesta i incòmoda i va decidir inventar alguna cosa nou. Va fer proves i proves fins que va donar amb la solució.

Quin?

Un tubular de microfibra sense costures, però era un concepte nou, i va ser difícil la seva introducció. Al principi Joan només ho repartia entre els seus familiars i amics però la gent es va començar a interessar i va decidir comercialitzar-ho. Després de molt treball, al cap de 3 anys, la marca ja s'estava distribuint en països com Alemanya, França i Suïssa.

De fet, és d'aquests articles que acaben adoptant el nom de la marca...

Sí, i som conscients que això és un risc. No tots els articles que la gent denomina Buff són realment de la nostra marca. Buff no és només un concepte de producte, és també una forma d'entendre l'excel·lència, productes útils, de qualitat, innovadors i avantguardistes. La marca Buff està registrada i sovint hem de lluitar per protegir-la doncs algunes empreses la usen de forma il·legal. És aquí on té importància tant el nostre departament de màrqueting com el nostre departament legal, que persegueix aquest tipus d'accions.

Recentment, han estat presents en la fira A+A. Quina gamma de productes van presentar?

En la fira A+A anem amb la nostra línia Professional. Són productes pensats per ser utilitzats per professionals, durant les jornades laborals, per protegir-se del fred, del vent, del sol, del foc…Quan estàs treballant les condicions climatològiques o els riscos inherents en una tasca són una cosa molt seriosa, i el coll i el cap són parts primordials a protegir.

Imagen

Quin tipus de productes poden adquirir-se al canal ferretero?

Des de fa més de dos anys, Original Buff ve introduint els seus productes al canal ferretero, que s'està convertint en un canal molt important dins de la nostra divisió de productes per a professionals. Els productes amb major demanda en aquest canal ara a l'hivern són els de protecció al fred i vent i també els nostres tubulars ignífugos, ideals per a treballs de soldadura.

Contra el fred, contra el foc, contra el vent... Defineixi la gamma de tubulars de Buff.

Tenim cinc grans grups de productes: protecció solar, protecció al fred, protecció al vent, protecció ignífuga i una gamma d'uniformitat, centrada en aquest cas al mercat de la restauració i l'hostaleria, la nostra gamma per a xefs. Volem oferir productes útils i funcionals, que s'adaptin a les necessitats de cada individu. És per això que cada any s'inclouen novetats en la nostra col·lecció.

Quin és el Buff tècnicament més complex?

El Fire Resistant Buff. Es tracta d'un producte ignífugo i alhora antiestàtic. És un concepte únic al mercat perquè està fabricat amb Nomex i les seves propietats són inherents al teixit, no es deterioren amb els rentats. És un producte que llancem al mercat fa dos anys aproximadament i que en poc temps s'ha posicionat en el nostre top de vendes. És un producte únic i extremadament funcional.

Stand d'Original Buff en la Fira A+A 2013

Stand d'Original Buff en la Fira A+A 2013.

I quin és el més extraordinari?

Molta gent se sorprèn amb els nostres productes confeccionats amb Windstopper. Porten temps treballant en llocs de vent i fred i no podien imaginar-se que existia alguna cosa com el Windproof Buff. És un producte que aporta un nivell de confort òptim a totes aquestes persones que ha de treballen en condicions extremes, per exemple, realitzant treballs verticals. A uns metres del sòl el vent és increïble i la sensació tèrmica baixa fins a temperatures inimaginables.

Vostès, a més de funcionalitat, conjuguen el disseny. Com es mantenen al dia quant a tendències?

Tenim 8 dissenyadors treballant en l'empresa, aportant idees i reinventant-se tots els dies. Buff és una marca lligada a l'originalitat i els nostres dissenys són part d'això. Cada any desenvolupem més de 800 nous dissenys, sempre originals, frescs i 100% esperit Buff.

Imagen

Treballen per a molts sectors professionals, a més dels esportius i d'ús quotidià. Quin és el segment industrial que més productes Buff consumeix?

La veritat és que no sabria dir un. Tenim clients en tots els sectors, com comentava, treballs verticals, construcció, indústria química, indústria elèctrica, forces de seguretat… És difícil triar un. En tenir tanta varietat de productes tothom troba el que està buscant. Jo diria que això és clau en el nostre èxit, escoltar les necessitats de cada col·lectiu i traduir-les en productes útils i funcionals.

Buff, amb l'esport

Des dels seus inicis Buff s'ha bolcat amb en el patrocini d'atletes i esportistes. Dins del món del trail running Buff patrocina a Núria Piques, Anton Krupicka, Emma Roca, Arnau Julià o Christoph Li Seux, per esmentar alguns. També està present en altres disciplines com l'escalada amb Berta Martin i amb Bernhard Witz, que realitza reptes en el slackline. Jordi Viladoms, al món del motor, o Ander Mirambell, en el Skeleton, també són ambaixadors de la marca Buff.

“A més, estem presents en esdeveniments esportius com la Ultratrail de Montblanc. Un dels esdeveniments més divertits que organitza Buff és la Buff Epic Run, celebrada al desembre a Barcelona. És una carrera d'obstacles apta per a totes les edats i condicions físiques. Es tracta de disfressar-se i anar a passar una estona divertida”, apunta. “On més s'utilitzen els nostres productes són en els esports outdoor, de muntanya: trekking, escalada, alpinisme, ciclisme o esquí, però els avantatges dels nostres productes poden ser útils per a molts més esports”, afirma.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades