Geobrugg Ibérica, S.A.U. - Malles i films

RXI y AXI

Barreres de protecció contra caiguda de roques: detenen roques que podrien fins i tot aixafar galeries de formigó

Fotografia de Barreres de protecció contra caiguda de roques
Les barreres RXI i AXI contra caiguda de roques detenen les roques que podrien fins i tot aixafar galeries de formigó.

Els sistemes de barreres Geobrugg RXI i AXI:

- excedeixen la capacitat d'absorció d'energia de moltes galeries de formigó existents

- conserven una gran altura romanent útil de barrera a la zona d'impacte i virtualment el 100% de l'altura en zones adjacents

- exhibeixen menors deflexiones en el cas d'esdeveniments massius perillosos

- han estat assajats per a una combinació de càrregues que incorporen zones limítrofes, impactes múltiples, caiguda d'arbres i devessalls de neu.

Aquestes barreres has estat sotmeses a proves com: les energies d'impacte més altes (fins a 5.000 kJ). Efectes de l'impacte en els límits. Impactes múltiples. Caiguda d'arbres. Caiguda de roques a alta velocitat i alta energia d'impacte (>30m/s). Despreniment de roques i devessalls. Allaus de neu. Devessalls de neu (disseny flexible). Petits lliscaments de terra.

Aquests sistemes de barreres han estat dissenyats per a situacions difícils: es poden utilitzar on grans boleos siguin a punt de desprendre's o quan la caiguda de roques pugui desenvolupar-se des d'altures importants o al llarg de grans distàncies.

Els sistemes RXI i AXI poden en ocasions complementar els procediments constructius o fins i tot reemplaçar-los ja que tenen la capacitat d'absorbir més energia que el que podria aconseguir-se amb una galeria de formigó existent o en projecte. A més, els sistemes RXI i AXI poden constituir la solució perfecta quan no sigui factible construir un dic de contenció a causa de raons topogràfiques o estètiques.

Aquestes barreres es componen de diversos elements:

- Plaques basi i pals connectats per passadors de frontissa que funcionen com a guies arrodonides per a cable a fi de disminuir la fricció mitjançant coixinets flexibles i guies de baixa fricció per a cables.

- Cables de suport i cables de retenció, conduïts a través dels anells de frenat.

- Xarxes Rocco d'anells de filferro d'acer fets amb totones de 19 filferros cadascun, per garantir el seu comportament elastoplástico.

- Cables de lliscament Runtop, la xarxa d'anells llisca dins de cadascuna de les seccions de la barrera i així augmenta l'àrea de frenat fins a en un 40%.

- Elements Dimo de frenat per disminuir la deflexión i reduir la càrrega en l'ancoratge.

- Punts de ruptura predeterminats, protegeixen l'ancoratge en cas d'impactes sobre el pal.