Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Esto está escrito sin sustancias dopantes

Això està escrit sense substàncies dopantes

Ibon Linacisoro. Director d'Interempresas22/12/2010
Imagen

22 de desembre de 2010

Cada vegada amb més freqüència parlem en Interempreses de la petjada de carboni, sigui d'un celler, sigui d'un club de camp. Lògic que vulguem contribuir a la reducció de les emissions de CO2 posant sobre la taula el fet que altres ho fan. Podem exigir el recurs a renovables que no emetin CO2, podem exigir la plantació de boscos perquè el neutralitzin o podem comprar drets de CO2 que ens permetin emetre. El que no podem, sota cap concepte, és reduir el consum de calefacció o d'aire condicionat a casa oa l'oficina, usar menys llums a casa, no anar a pel pa en cotxe, menjar-nos la torrada sense torrar, veure menys la tele, recarregar menys el mòbil, la càmera de fotos, el mp3, els altaveus del mp3, l'ordinador, prescindir l'ascensor per pujar a casa, posar la rentadora i el rentaplats cada dia. Tot això és impossible, perquè depèn de nosaltres. És molt més possible que siguin altres els que redueixin les seves emissions de CO 2.La indústria per exemple... quina gent. Però si estan tot el dia amb les xemeneies al màxim. Que jo tiri diversos quilos de paper a les escombraries per setmana no li dóna dret a la paperera a escopir semblant fum per les xemeneies i molt menys dret a contaminar li dóna a una d'aquestes indústries químiques el fet que jo ompli el meu dipòsit de gasolina cada setmana, que renti amb detergent cada dia o que vingui del súper folrat de bosses de plàstic.

El recomanable, si de veritat volem fer les coses bé, és que en el nostre DNI, en el xip, també vingui la nostra petjada de carboni. És clar que posats a pensar, això podria ser molt més complet si recorreguéssim la petjada total. És a dir, al costat de la petjada de carboni, el xip incorporaria el passaport biològic, que posaria de manifest la nostra petjada de dopatge, i, lògicament, l'equip de futbol dels nostres amors i el nostre coneixement del món del cor, la nostra petjada intel·lectual, de manera que un sol xip ens definís pel que fa als valors importants. Sabedors de la importància del xip en la nostra imatge, ens preocuparia per mantenir immaculat.

Tot això perquè d'alguna manera hem de millorar la imatge d'Espanya a l'estranger. La crisi galopant, l'amenaça del rescat, la desocupació exacerbat, el dopatge dels nostres millors esportistes, el tancament de l'espai aeri per la malaltia calamitosa dels controladors, les joies de WikiLeaks en relació amb Espanya... Un horror que només un rentat d'imatge pot solucionar. Un xip amb l'empremta total.

I que això està escrit sense substàncies dopants ho posa de manifest el xip del meu DNI.

Comentaris de l'article/notícia

#4 - Sra. Rocio Rodriguez
19/01/2011 16:45:01
Yo por ejemplo estoy a favor del uso de sustancias que hagan que el desarrollo de cualquier actividad aunque sea deporte sea más alto. Asi se sabría por ejemplo hasta donde puede el hombre llegar realmente.
#3 - Sra. Rocio Rodriguez
19/01/2011 16:41:46
Pues a mi me parece que la hiprocresia y la incultura son las causantes de opiniones distantes
#2 - Pepe - León -
28/12/2010 20:32:03
Decía Baltasar Gracián, que la calidad bien entendida, empieza por uno mismo, pero cuando se trata de responsabilidad, nadie, quiere saber nada, es uno de los principales problemas de la idiosincrasia nacional, la culpa siempre es de los demás. si no tomamos conciencia a nivel particular y después obramos como una piña, no hay nada que hacer.
#1 - Tu ex-vecino
27/12/2010 12:11:42
De verdad que no habias bebido nada?????

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    23/05/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    16/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis