Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Octavio, Octavia: ¡Sois unos pringaos!

Octavi, Octavia: Sou uns pringats!

Ibon Linacisoro. Director01/10/2009
Imagen

1 octubre 2009

Octavi viu al País Basc i té una feina. Té també una parella i té dos fills, els dos en edat de ser atesos. En la mesura del possible, de ser ben atesos. La seva parella es diu Octavia i també té una feina. Com els dos tenen feina, Octavio i Octavia es veuen obligats a contractar una persona perquè atengui bé als dos nens i, de passada, s'ocupi de les tasques domèstiques que, com tothom sap, giren al voltant de com domesticar als nens. La tal persona és Novenia. Total, que com tant Octavio com Octavia en els seus respectius treballs, ja veuen com està la cosa, molt a desgrat seu, li comuniquen a Novenia que la seva pujada per al 2010 serà la mateixa que ells mateixos tindran en els seus respectius llocs de treball. És a dir, el 0%, i això amb notable esforç per la seva part, perquè el seu salari no variarà però sí les seves remuneracions variables.

Hi ha moltes altres coses de les que Octavio i Octavia no es poden ocupar. Per això, de comú acord amb tots els del seu bloc, el seu barri, la seva ciutat, la seva comunitat autònoma i el seu país, Octavio i Octavia tenen al seu càrrec a uns quants treballadors que els presten aquest servei, el d'organitzar, gestionar, fer que funcioni tot això que ens envolta. Aquesta és la seva funció. En realitat això no ho van muntar Octavio i Octavia, els va venir així donat quan ja van començar a tenir ús de raó i, bé, això no hi ha qui el pari. El cas és que Octavio i Octavia han pogut prendre una decisió pel que fa a Novenia, que els presta un tipus de servei.

Però ni Octavio ni Octavia han pogut prendre una decisió pel que fa als altres que treballen per a ells. Això ho decideixen altres, als quals també, per cert, mantenen els protagonistes de la nostra història d'avui, juntament amb altres quants. I així, calladets, els nostres estimats amics assisteixen atònits a la pujada del 2% dels 63.000 funcionaris del Govern Basc (sí, són molts, però és que tenen molt a fer). Envoltats de Ets per tot arreu, amb una inseguretat superlativa en els seus propis llocs de treball, els nostres amics els octavio donen gràcies per mantenir el salari i poder seguir pagant a Novenia i als 63.000.

A tots aquests últims se'ls dóna per fet el lloc de treball, per a l'any que ve, per al següent, l'altre i l'altre. A veure, tampoc anem a huracans amb els que ens presten aquest servei. Se'ls paga més (si això s'ensorra, algú ha de sobreviure), se'ls dóna una feina per a tota la vida, home si us plau, una mica de condicions per als que ens presten un servei. Tenen fins i tot altres molts avantatges que Octavia i Octavio considerarien un autèntic xollo per a si mateixes. "L'empleador superat per l'empleat", pensa Octavio, que té pensaments molt egoistes.

Espero que Octavio i Octavia no llegeixin això, perquè els vaig a dir la veritat sobre ells mateixos: "Octavio, Octavia: Sou uns pringats!".

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    23/05/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    16/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis