Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Plástica, machote, plástica

Plàstica, valent, plàstica

Ibon Linacisoro, Director15/06/2007
En aquesta revista ens agrada estar atents, no deslligar del que ens envolta, no centrar tant en la indústria dels plàstics que se'ns oblidi que la nostra revista i aquesta indústria estem irremeiablement condicionats i influenciats per tot el que ens envolta. I tant és això així que, per fi, després de molt pensar, molt discutir i discrepar, hem decidit abordar per fi el tema més polèmic dels últims temps: el del llenguatge masclista, ni més ni menys que la projecció del masclista que tots portem dins. Primer de tot, demanar perdó per les possibles paraules masculines que se'ns coli en aquestes línies i, en general, en la resta de la revista. La plàstica és un material que serveix tant a dones com a homes (amb perdó) i per tant, una de dues, o hauria de tenir un article neutre o, simplement, utilitzar-se la meitat de les vegades en femení i l'altra meitat en masculí ( amb perdó). Valent que llegeixes això, posa't les piles, que no se t'escapi un plural mixt en masculí (amb perdó), no Oses fer acudits de dones (d'homes sí, això feminitza molt i s'aproxima sensibilitats) i, encara que sigui de vegades, recorre a les plàstiques i, com a norma, a sembrar teu discurs de ciutadans i ciutadanes, nosaltres i nosaltres (aquesta és molt bona) i agafa l'aspiradora. Agafa-, que no mossega, que encara que tingui moltes plàstiques és bona per anar aniquilant àcars i àcars. Però ull amb els matisos i amb les matisar. Pot ser que un, o una (amb perdó), no hagi aconseguit encara desfer del seu masclista, però el llenguatge no sexista ens pot portar a trampes. No és el mateix per a una menta (dic bé) masclista un comentari del tipus "el molt guineu sabia el que feia" que el mateix en femella: "la molt guineu sabia el que feia". Ficat a algun d'aquests, el millor és sortir corrent, ja no hi ha qui ho arregli. La valentia d'aquesta revista en afrontar la problemàtica de les paraules masclistes no és més que una forma més de demostrar el seu compromís amb la indústria de les plàstiques. Afavorir la penetració d'aquestes matèries en la societat és una de les nostres metes, fer que la polipropilè, la polietilè, fins i tot la PVC siguin admeses amb normalitat i ja no com a alternativa a altres matèries, sinó com a matèries en si mateixes. No volem crisis epilèptiques com les que provoca, segons diuen, el nou logo de les olimpíades Londres 2010. Diuen que s'han gastat 180.000 $ a crear un logotip que no agrada a ningú i que recorda a una esvàstica desmuntada. S'ha posat tan lletja la cosa que ja existeix una web que ha recollit 35.000 firmes en contra. No obstant això, és una mostra més de com diferent és la percepció de les coses segons la qual les percebi. A Plàstiques Universal, la imatge de les olimpíades ens sembla una parella ballant un rock, potser un twist, per descomptat no una esvàstica desmuntada. Però, machotes, que nosaltres percebem les coses d'una manera, no vol dir que aquesta forma sigui la real. Les mateixes dones us ho hauran dit alguna vegada.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    23/05/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    16/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis