Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Jefe al agua

Cap a l'aigua

Ibon Linacisoro
Director
15/02/2007
Imagen
En una petita aldea dels Estats Units, a l'Estat de Washington, habita una tribu d'irreductibles que basen tota la seva defensa en el poder que els atorga una poció màgica secreta. Desconeixem els seus ingredients, que per això és secreta, però sabem que són indispensables alguns com moltes hores de treball. També cohabiten amb els que prenen la poció, aquells que de nadons van caure a la marmita del saber i impregnar les seves innocents cervell amb un revestiment que els dota d'un saber infinit. Encara a pesar de les amenaces externes, el llogaret segueix portant una vida feliç i calmada entre arbres i ocellets. És com un món perfecte on el treball ocupa el primer lloc i tota la resta es disputa discutibles places en un rànquing molt poc humà. Però allà, al nucli geogràfic on Microsoft decideix com treballarem la majoria dels que afrontem cada dia amb un ordinador davant, hi ha costums que vénen de molt lluny en el temps. Algunes d'elles són molt humanes i estan relacionades amb les ganes que se li tenen al cap. Deu el lector excusar aquesta expressió, però pensem que és la que més s'ajusta a la realitat. Bé, dèiem que aquests costums surten d'allò més primitiu de l'ésser humà, d'aquesta part irracional que tots tenim, d'aquest "m'ho demana el cos", un desig que surt de l'ànima i arriba a les extremitats aturant, sense passar pel filtre del cervell. Està admès, per exemple, tirar el cap al llac (sí, sí, tenen un llac) si un projecte s'acaba abans del termini fixat. No reben un premi, ni se'n van de festa per descarregar tensions. No Li agafen el cap de braços i cames i li tiren al llac, la qual cosa, com no té cap lògica, no fa més que donar per fet que, al cap, se li té ganes. Portat això a altres àmbits de la vida, el mateix podríem fer amb un alcalde, el cas de que un fet excepcional com ho seria el que una obra pública finalitzés abans del termini previst. I així amb tot i en tots els nivells.

La productivitat a Espanya està una mica baixa si es compara amb la d'altres veïns europeus, però sí que passa de vegades que les coses s'acaben abans del termini previst. D'generalitzar aquest costum de l'eficiència extrema, començaríem amb un nou problema, especialment en aquelles zones del territori espanyol on escasseja l'aigua. Imaginin estanys, llacs, pantans, rius mostrant els seus fons esquerdats sobre els quals posen els caps adolorits i enfangats. Per poc que un petit percentatge dels projectes s'acabaran abans de temps i que una petita part de la població es decantarà pel sistema "cap-al-aigua" mostraríem al turista una Espanya impresentable. I no és desgavellat. Ara que el sector de l'automòbil ens ha donat algunes bones notícies, com que l'Opel Meriva es farà a Saragossa, sembla obvi que en alguns llocs són capaços de demostrar que poden millorar l'oferta d'altres països a priori més barats. I d'aquí a reduir els terminis hi ha un pas... ia acabar abans del termini, un altre passet i així, senyors, tots els caps a l'aigua... que alguna cosa hauran fet per merèixer.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    23/05/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    16/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis