Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El productor de champán Veuve Clicquot elige PcVue para supervisar sus cubas
A la fi de 2012 la signatura va decidir modernitzar el sistema de supervisió dels cellers de fermentació

El productor de xampany Veuve Clicquot tria PcVue per supervisar les seves cubes

Redacció Interempresas21/03/2014
La casa de champagne d'alta qualitat Veuve Clicquot utilitza instal·lacions amb instrumentació i automatitzats. Gràcies a PcVue, ara compta amb un sistema intel·ligent que supervisa la fermentació en les seves 400 cubes de fermentació.

Veuve Clicquot és una casa de xampany francesa coneguda al món sencer. Fundada en 1772, aquesta prestigiosa casa és ara una subsidiària de LVMH. La seva reputació òbviament no és un accident. La casa no posa en perill la qualitat i el seu lema és 'Solament una qualitat - la millor'. Per assegurar que sempre fa el millor xampany, també ha de ser capaç de supervisar d'a prop els seus sistemes de producció. Per això, a la fi de 2012, Veuve Clicquot va modernitzar el sistema de supervisió dels cellers de fermentació. Els cellers de fermentació és on la casa fa els seus vins a partir del raïm collit i premsada. La supervisió de les cubes en què la fermentació alcohòlica i maloláctica té lloc és crucial. No obstant això, el programari que estava sent usat per Veuve Clicquot va arribar al final de la seva vida útil i la companyia editora va deixar de donar-li suport. Per tant, era necessari que la casa reemplacés el seu sistema de supervisió que portava 10 anys funcionant, per una solució més recent i amb millors prestacions.

“Havíem de substituir-la per una solució duradora amb un avenir de suport de molts anys ”, explica Franck Berruyer, enginyer de vendes en Arc Informatique, l'empresa responsable del sistema de supervisió PcVue instal·lat en Veuve Clicquot. “A més dels diversos factors tècnics, triem la suite de programari PcVue 10 a causa de la relació de confiança que hem mantingut amb Arc Informatique i perquè el cost de les llicències és econòmicament adequat a les necessitats de Veuve Clicquot”, diu Stéphane Fournier, gerent de SF2I, l'empresa que va desenvolupar i va integrar el programari de supervisió. Un altre avantatge de PcVue és que té el mateix panell d'operador (HMI, interfície d'usuari) que el programari anterior, la qual cosa significa que els operadors van ser capaços d'utilitzar PcVue immediatament. D'altra banda, Guy Jendryka, gerent del departament d'electricitat, automatització i informàtica industrial en Veuve Clicquot, destaca que un dels punts forts de PcVue és que és fàcil d'ajustar i programar. “Amb el sistema anterior, es tenia realment que ser un especialista en TU per poder actualitzar el programari. PcVue és molt més fàcil de modificar quan sigui necessari.”

El xampany Veuve Clicquot s'emmagatzema en 400 cubes de fermentació
El xampany Veuve Clicquot s'emmagatzema en 400 cubes de fermentació.

L'arquitectura de desenvolupament basada en objectes de PcVue va facilitar en gran mesurada el disseny del programari de supervisió. A causa que els cellers de fermentació de Veuve Clicquot contenen 400 cubes de diversos tipus i volums (50 hl a 725 hl), els desenvolupadors havien de ser capaços d'usar models per reduir la programació i, per tant, els temps de manteniment. Depenent del tipus, les cubes estan equipades amb fins a tres sensors de control de temperatura i vàlvules manuals o automàtiques. L'aplicació gestiona unes 40 variables per tanc, el que dóna un total de 16.000! “L'arquitectura de desenvolupament basada en objectes estalvia temps i simplifica les operacions. Una vegada que s'ha creat el model per a la dotzena de tipus de tanc existent, era simplement una qüestió de particularizar els objectes i generar automàticament les variables de comunicació”, diu el Sr. Fournier.

Amb la seva arquitectura virtual, PcVue s'executa en un servidor instal·lat en una habitació segura, amb aire condicionat i filtrat, protegit de la humitat. Així la capacitat de manteniment i la portabilitat de l'aplicació en les noves màquines físiques queden simplificades. El fet que, en tal entorn virtual, el programari estigui desacoblat del maquinari significa que, en cas de fallada, els temps de reinstal·lació i engegada es redueixen considerablement.

Els operadors controlen el programari de supervisió PcVue a través d'una pantalla tàctil de 42” instal·lada en l'entrada als cellers de fermentació...
Els operadors controlen el programari de supervisió PcVue a través d'una pantalla tàctil de 42” instal·lada en l'entrada als cellers de fermentació.

Cinc clients basats a la web permeten que els gestors del celler vegin el sistema de supervisió i seleccionin les seves consignes a través del seu PC. Els operadors també poden supervisar i controlar el programari a través d'una pantalla tàctil de 42", que està instal·lada en el vestíbul i a la vista de tots els visitants. El programari es comunica amb els autòmats programables (PLC) a través d'una xarxa Modbus TCP/IP, mentre que s'usa un vincle d'una VPN (xarxa privada virtual) per recopilar informació dels tancs en altres cellers de fermentació de la casa. Catorze mòduls de fermentació es troben en el celler principal de Reims i altres quatre estan situats en diferents localitats per tot el vinyer de la Champagne a distàncies de 30 a 200 km del celler principal! La VPN estalvia una enorme quantitat de temps. “Ser capaços de supervisar tots els nostres cellers de fermentació des d'un sol lloc evita haver de conduir fins a cada celler. El sistema de supervisió emet una alerta, si sorgeix un problema greu de control de temperatura”, diu Stéphane Fournier.

Guy Jendryka pot ara supervisar tots els seus tancs des del PC del seu escriptori. “El supervisor PcVue ha fet intel·ligents nostres cellers de fermentació. Podem supervisar tots els aspectes del control de temperatura des d'un sol lloc”. Animats per aquesta experiència positiva, els equips tècnics de Veuve Clicquot es van adonar ràpidament de com PcVue es podria utilitzar en altres llocs. No només per supervisar la fermentació del vi en els tancs, sinó també per supervisar la producció de fred durant l'estabilització en fred després de la barreja final.

PcVue no controla aquestes operacions, sinó que s'usa simplement per veure la seva configuració i arxiu, i per registrar i seguir les temperatures, avaries i altres dades. També s'utilitza a l'efecte de control d'efluents en les dues plantes de tractament —gestiona els nivells d'àcid i hidròxid sòdic, fa el seguiment dels valors de pH i de cabal (informe setmanal del tauler d'instruments per la Dreal, l'adreça regional del medi ambient, l'habitatge i l'ordenació del territori) — i per enviar per correu electrònic alertes de reabastecimiento als gestors, quan els nivells són baixos. I això no és tot! PcVue s'està implementant en altres àrees de les operacions de Veuve Clicquot. A la fi d'any estarà funcionant en la línia d'envasament (col·locació de càpsules metal·litzades i etiquetes de les ampolles abans d'expedir-les). “Anem a utilitzar-ho, en particular, per recuperar les ordres de producció SAP i proporcionar l'identificador (ANEU) que s'estamparà per làser sobre el cristall i l'etiqueta posterior”, conclou el responsable d'electricitat de la companyia.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    19/09/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    12/09/2024

Enllaços destacats

Simei

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis