Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Zaragoza vuelve a ser la capital de la logística con el Foro Pilot
El lema de la 12ª edició del congrés és ‘Innovació i millora competitiva’

Zaragoza torna a ser la capital de la logística amb el Fòrum Pilot

Redacció Interempresas28/03/2012

28 de març de 2012

Zaragoza tornarà a acollir la realització de el Fòrum Internacional Pilot, el congrés referent de la logística, durant els propers dies 18 i 19 d'abril, segons va anunciar el conseller d'Indústria i Innovació del Govern d'Aragó, Arturo Aliaga, que va presentar la nova edició al costat del director-gerent de l'Institut Aragonés de Foment (IAF), Antonio Gasión. El Fòrum Pilot constitueix un punt de trobada d'experiències empresarials d'èxit, de representants de les més prestigioses escoles de negoci i capdavanters d'opinió a nivell mundial.
Imagen

Durant més d'una dècada en els fòrums Pilot s'ha debatut sobre la cadena de subministrament, de globalització i de competitivitat; ha comptat amb la presència de més de 200 ponents de 15 països i més de 10.000 assistents. El Fòrum Internacional Pilot està considerat com el major congrés de gestió de la cadena de subministrament a Espanya.

El lema d'aquesta 12ª edició és ‘Innovació i millora competitiva’. La competitivitat d'una empresa es basa en la seva pròpia competitivitat més la suma de totes les empreses que col·laboren amb ella, dins de la gestió de la seva cadena de subministrament. Per a això, la integració amb clients i proveïdors és fonamental per a la consolidació i creixement a nivell empresarial, així com una important presència en mercats de tot el món.

El Fòrum Pilot 2012 va a oferir, durant les jornades del 18 i 19 d'abril experiències de recerca de la innovació constant en els processos de fabricació i distribució de béns i serveis, amb l'objectiu d'obtenir la màxima eficiència per poder ser competitius als mercats internacionals. Experiències d'investigació aplicada, cooperació client proveïdor, optimització de recursos en situacions d'alt risc, visió del sector i demandes de futur, així com les claus de la innovació, van a ser els aspectes a tractar pels ponents de talla internacional en la XII edició del congrés de referència de la gestió de la cadena de subministrament a Espanya.

El Fòrum internacional Pilot s'enquadra dins del Programa Aragó Empresa del IAF, del Departament d'Indústria i Innovació del Govern d'Aragó. Fins avui, 1.700 empreses s'han adherit al programa, realitzant actuacions de sensibilització i difusió, formació, consultoria, investigació, diagnòstics de competitivitat, conferències i jornades, edició de manuals, línies estratègiques, congressos i reconeixements empresarials, actuant en 17 comarques de tot Aragó en la millora competitiva de les empreses.

Ponents del Fòrum Pilot 2012

  • Ana Pastor, ministra de Foment. Govern d'Espanya: Conferència d'honor
  • Rosa García, consellera delegada de Siemens Espanya: ‘Claus de la innovació’.
  • Gonzalo Sanz, president de l'Organització Empresarial de Logística i Transport (U): ‘Situació actual de l'entorn logístic i oportunitats de competitivitat’
  • Mozart Menezes, professor de Gestió de la Cadena de Subministrament del Programa Internacional de Logística MIT-Zaragoza – Zaragoza Logistics Center ‘Gestió de la Supply Chain: Decisions importants’
  • Jesús Egido, director de Logística de BSH Electrodomèstics Espanya: ‘La Logística competitiva 2012’
  • Juan Enrique Aparicio, general cap de la Força Logística Operativa d'Exèrcit de Terra: ‘Operativitat Logística’

Tallers d'Innovació Logística

  • Eines per a la millora de la productivitat. Impartit per Jesús Gómez, director del Departament Consultoria Industrial d'Ayanet.
  • Sigma+Llegeixin Model de productivitat. Impartit per Javier Sobreviela, responsable de Formació en Organització Industrial de Tecnipro Consultors-Grup PFS.
Imagen

Premis Pilot a l'Excel·lència logística

El Premi Pilot a l'Excel·lència logística ha aconseguit aquest any la seva dotzena edició. Pretén reconèixer l'esforç que les empreses aragoneses estan realitzant actualment per a la millora de la seva activitat i competitivitat mitjançant actuacions rellevants en la implantació, desenvolupament i millora de la gestió logística.

La base d'avaluació de les empreses, té en compte especialment aquests 7 punts:

  1. Descripció de l'activitat de l'empresa, procés logístic i model organitzatiu, en el qual enquadraran el lloc (o llocs) que té responsabilitats de logística.
  2. Descripció general del procés logístic des de planificació de la demanda fins a distribució i servei al client.
  3. Dades i ràtios significatius de les millores en l'eficiència de la seva activitat, indicant evolució. Indicadors de productivitat, previsions...
  4. Activitats de planificació, procediments o normes d'execució. Sistemes de mesurament i control establerts
  5. Integració amb resta d'activitats i gerència, especial incidència en el suport/integració a l'activitat comercial.
  6. Relacions amb clients/proveïdors.
  7. Eines i models informàtics de gestió.

Les empreses finalistes al Premi Pilot 2012 a l'Excel·lència Logística són dues grans empreses i tres petites i mitges empreses, que aspiren a obtenir el guardó que premia la gestió de la cadena de subministrament a Aragó, una vegada finalitzat el procés de selecció pel comitè organitzador, seleccionant a cinc finalistes. Aquest any, les grans empreses finalistes són Grup Sesé i Airtex Products Espanya; i les pimes Envasats del Pirineus, Lizaga-Ubalde S.L. i Procoard, S.L.

El procés seguit per les empreses fins a convertir-se en finalistes dura 7 mesos i conclou el 19 d'abril amb la fallada del jurat i la cerimònia de lliurament.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades