Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El PIB de Estados Unidos se dispara un 3,5% de julio a septiembre

El PIB dels Estats Units es dispara un 3,5% del juliol a setembre

30/10/2009

30 octubre 2009

Els plans d'estímul fiscal, en combinació amb la política de tipus d'interès zero, han catapultat a Estats Units fora de la recessió econòmica en què vivia des de finals de 2007.

El Producte Interior Brut (PIB) nord-americà va créixer un 3,5% el tercer trimestre, de juliol a setembre, segons ha informat el Departament de Comerç. Els analistes esperaven un increment del 3% després que en el segon trimestre l'economia nord-americana retrocedís un 0,7%.

El Departament de Comerç precisa que el repunt del PIB reflecteix principalment la contribució positiva de la despesa dels consumidors, així com de les exportacions, la despesa pública i les inversions residencials.

En aquest sentit, les despeses de consum personal van registrar un avanç del 3,4% en el trimestre, el seu major avanç en dos anys, davant del retrocés del 0,9% dels tres mesos anteriors. De fet, la inversió en béns duradors va augmentar un 22,3%, davant del descens del 5,6% del trimestre precedent, mentre que les compres de béns no duradors van augmentar un 2%, enfront de la caiguda del 1,9% entre abril i juny.

"L'increment del tercer trimestre reflecteix en gran mesura la compra d'automòbils sota el programa 'Diners per ferralla'", va assenyalar el Departament de Comerç, que ha precisat que, sense la contribució del sector de l'automòbil, el PIB hauria crescut un 1,84 %.

D'altra banda, l'índex de preus vinculat a les despeses dels consumidors va registrar un avanç del 1,6%, enfront del creixement de mig punt del trimestre anterior.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades