Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Miguel Bixquert, director de Fimma-Maderalia
“La confluència de les quatre fires va a incrementar de manera espectacular la seva notorietat internacional”

Entrevista a Miguel Bixquert, director de Fimma-Maderalia

Irene Relda28/01/2014

Les fires Fimma-Maderalia obriran les seves portes en Fira València de l'11 al 14 de febrer, i en aquesta ocasió ho faran coincidint en espai i temps amb els salons Cevisama i Hàbitat València, “un gran projecte firal —explica a Interempresas Miguel Bixquert—, on les sinergies es van a multiplicar i, per extensió, les possibilitats que van a oferir en aquesta ocasió Fimma i Maderalia van a ser innombrables”.

Miguel Bixquert, director de Fimma-Maderalia
Miguel Bixquert, director de Fimma-Maderalia.

Lamentablement, vivim en una crisi generalitzada que s'ha encebat de forma especial amb la construcció i amb sectors afins com el de la fusta. Com afronta el repte Fimma-Maderalia?

Considero que cal fer una anàlisi de l'actual situació econòmica des d'un doble vessant. D'una banda, és just recordar que els moments d'inestabilitat també poden ser portadors de bones notícies. I en aquest sentit, un dels resultats directes de la present conjuntura és la recuperació de la nostra competitivitat, mitjançant una major optimització dels recursos i una disminució dels costos de producció. I això redunda en les nostres exportacions, que és el segon punt en el qual volia incidir. És innegable el paper exportador que exerceixen les indústries representades en Fimma-Maderalia. I d'aquí la clara vocació exportadora dels nostres certàmens

I l'eslògan que presideix aquest any ambdues mostres: ‘El teu millor look per mirar a l'exterior’.

Sí, la qual cosa la crisi ha posat sobre la taula és que tots aquells que ja miraven cap als mercats forans estan aguantant millor la situació. I si a això li afegim que des de l'estiu de 2013 ja es respira un ambient diferent, no queda més que albirar la recuperació.

Sembla llavors que l'exportació és clau…

L'exportació ho és tot, especialment per a un sector com el nostre i, sobretot, amb un mercat domèstic tan tocat per la crisi. Però com comentava, Espanya és avui dia molt més competitiva i, per tant, són molts els compradors que s'interessen de nou per un producte de qualitat com el nostre. En el cas concret de la indústria auxiliar, a més, veiem com a clients tradicionals com Itàlia o França, que en els últims anys havien posat els ulls als països de l'Est d'Europa o Xina, tornen de nou a considerar-nos com a proveïdors exclusius. I aquesta és una tendència a ressenyar.

I què ha de fer el que no tingui oportunitat i estructura per aventurar-se a l'exterior?

Per a aquells que no puguin orientar-se cap a l'exportació la meva recomanació és, sens dubte, que mirin cap al sector del contract i cap a les moltes possibilitats que s'han desenvolupat en els últims anys dins de l'àmbit de la reforma i la rehabilitació.

Imagen

Tornant a la fira, amb quants expositors explicarà aquesta edició de 2014? I quant a superfície expositiva?

Per a la present edició comptem amb un total de 304 expositors directes, xifra que s'amplia en parlar de signatures participants. I la superfície total ocupada aconseguirà els 25.600 metres quadrats, però com ja ocorregués en l'anterior convocatòria de les mostres, són moltes les empreses que estan prenent a última hora la seva decisió d'assistir a fira, i per això som conscients que les xifres poden variar substancialment, fins i tot a pocs dies de vista de l'obertura oficial.

Què veurà el que s'apropi aquest any a les fires? Amb quines novetats explicaran els salons?

La major novetat aquest any és la complementarietat de l'oferta entre els quatre certàmens que, per primera vegada, Fira València organitza de manera conjunyeix el proper mes de febrer. Em refereixo, per descomptat, a Fimma i a Maderalia, però també a Cevisama i Hàbitat València, que tindran lloc paral·lelament en les mateixes dates.

Què li pot aportar al visitant i a l'expositor aquesta coincidència tant en espai com en temps de les fires?

Estem immersos en un gran projecte firal on les sinergies es van a multiplicar i, per extensió, les possibilitats que van a oferir en aquesta ocasió Fimma i Maderalia van a ser innombrables. Sobretot i especialment, amb la celebració paral·lela de Cevisama ja que el sector que representa aquesta mostra, el del taulell, està molt en connexió amb dos espais clau per a nosaltres: la cuina i el bany. A més, la confluència de les quatre fires va a incrementar de manera espectacular la notorietat internacional dels salons gràcies al poder de convocatòria estrangera que exerceixen cadascuna d'elles, dins dels seus respectius sectors.

Des de fa un temps, l'organització treballa per adaptar el format de les fires a les necessitats reals dels expositors i d'un visitant que ja no espera a conèixer en un saló les novetats d'una empresa. Què aporta la present edició en aquest sentit? De quina manera combat o aprofita Fimma-Maderalia el poder indiscutible d'Internet i les xarxes socials?

La nostra aposta aquest any ha estat la mateixa que en la passada edició. Hem copiat el format seguit fins ara amb una única i sòlida aposta.

Quin?

L'optimització del temps del visitant, qui necessita, amb menys mitjans i de manera més concentrada en el temps, accedir a tota la informació i l'oferta que li brinden els nostres certàmens. Creiem que el nostre major encert resideix en l'habilitat d'haver sabut compatibilitzar el concepte tradicional de fira comercial amb el desenvolupament d'un ampli programa d'activitats paral·leles, que aquest any queden integrades dins del gran projecte ‘Ens Veiem a València 2014’.

Imagen

I quant a les xarxes socials?

Considerem que són un potent canal de comunicació. I si ben no apostem per elles com el lloc idoni per al desenvolupament de les vendes sí estem convençuts que Internet ajuda i molt en qüestions com el servei posventa, l'assistència en reparacions o les consultes sobre programari.

Què és ‘Ens veiem a València’?

És la nova aposta de Fira València per al present any. És la cita que va a aglutinar, de l'11 al 14 de febrer, una potent oferta de fires comercials al costat d'un complet programa cultural i d'avantguarda. És la gran cita internacional d'interiorisme, arquitectura i decoració. Dins de l'oferta de continguts s'inclou, com deia, la celebració conjunta de les quatre fires que lideren a Espanya els conceptes del disseny i l'arquitectura: Fimma (maquinària per a la transformació de fusta i moble), Maderalia (components per a la indústria del moble i la fusta), Cevisama (ceràmica, bany i pedra natural), i Fira Hàbitat València (moble, il·luminació, cuina i tèxtils per a la llar)

Amb quines activitats paral·leles explicarà la iniciativa?

Al costat de l'oferta firal, ‘Ens Veiem a València’ aglutina un programa d'activitats d'avantguarda, en el qual tant Fira València com la pròpia ciutat de València van a tenir un paper destacat. Aquest programa inclou fòrums de debat com l'II Congrés de Rehabilitació Integral en l'Edificació; el Fòrum d'Arquitectura i Disseny; o les trobades Wake Up!, amb conferències entorn de les tendències reflectides en l'últim estudi de l'Observatori de Tendències de l'Hàbitat (OTH), entre uns altres.

Què altres activitats destacaria?

Són moltes les exposicions previstes com la mostra Trans/Fites, d'arquitectura i interiorisme relacionada amb el món de la ceràmica; l'exposició Braus, que per primera vegada arriba a Espanya després de la seva gira a l'estranger i en la qual participen 21 dissenyadors d'àmplia projecció a tot el món; el Saló Nude, plataforma per a joves talents en disseny que aquest any s'obre al disseny ceràmic, el de bany i disseny d'elements que utilitza la indústria auxiliar de l'hàbitat; l'exposició Potes, interpretació de potes de mobles a càrrec de destacats creadors; Menja Casa!, un innovador projecte que proposa a l'espectador una experiència en el disseny d'interiors; o les Rutes Contract, que permetran als interessats realitzar tours guiats d'arquitectura, disseny i art per espais contract amb l'explicació del seu autor. Com veu la llista és molt extensa i el que li avanço és només un extracte de totes les accions a emprendre. Esperem complir amb les expectatives dels nostres visitants.

Com s'ha promocionat Fimma-Maderalia en aquesta edició?

Per a la promoció de les mostres aquest any hem recorregut a els suports tradicionals (fullets, newsletters, promoció en xarxes socials i pàgina web…), però, sobretot i donada l'escassetat de mitjans, ha resultat clau el suport dels mitjans de comunicació, de les associacions sectorials i, en definitiva, de tots els prescriptores del sector.

Imagen

S'han adaptat a l'actual conjuntura ajustant preus o oferint algun tipus d'ajuda o avantatge per als expositors?

Sabem que participar en fira és la suma de diverses quotes de despesa i per això hem plantejat un forfait de participació perquè exposar en Fimma-Maderalia resulti més fàcil, econòmic, còmode i, sobretot, rendible. El lloguer de l'espai es realitza sota unes condicions especials en les quals les signes participants tenen accés a una oferta integral de serveis que inclou prestacions com a servei de decoració, preus especials en allotjament, il·luminació, mobiliari o servei de pàrquing, entre uns altres.

Amb què es donaria per satisfet en aquesta edició?

A mi m'agrada parlar de sentiments i més en un moment com l'actual, on els valors humans han d'estar per sobre de tot. Jo crec que la meva major satisfacció i la de tot l'equip que conforma Fimma-Maderalia és aconseguir amb el nostre esforç retornar la il·lusió no només als nostres expositors, sinó, per descomptat, al sector en el seu conjunt. A més de que amb aquest 36ª edició de les fires puguem dir en veu alta i clara el paper que exerceix la indústria proveïdora del sector fusta-moble al nostre país i el seu pes decisiu en el conjunt de la nostra economia.

Empreses o entitats relacionades

Fimma / Maderalia - Feria de Valencia

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • VEKASLIDE Hi-5

    VEKASLIDE Hi-5

  • Espuma PU-47p

    Espuma PU-47p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    17/09/2024

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    10/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis