Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ErgoMaq: verificar online los requisitos ergonómicos de máquinas y equipos
Unió de Mútues va presentar la seva aplicació informàtica a Barcelona en una jornada organitzada per la Generalitat

ErgoMaq: verificar online els requisits ergonòmics de màquines i equips

Redacció Interempresas22/03/2012

22 de març de 2012

Unió de Mútues va presentar a Barcelona la nova aplicació ErgoMaq, durant la jornada organitzada pel Departament d'empresa i Ocupació de la Generalitat sobre ‘Els riscos Ergonòmics: situació actual a Catalunya i experiències pràctiques per al seu abordatge’. ErgoMaq és una iniciativa d'Unió de Mútues i forma part del treball constant que fa la mútua en R+D+i per reduir els riscos laborals i millorar la salut dels treballadors i la competitivitat de les empreses.
Moment de la jornada ‘Els riscos Ergonòmics: situació actual a Catalunya i experiències pràctiques per al seu abordatge’...
Moment de la jornada ‘Els riscos Ergonòmics: situació actual a Catalunya i experiències pràctiques per al seu abordatge’.

L'aplicatiu online ErgoMaq permet la gestió de la prevenció dels riscos ergonòmics dels usuaris de màquines dels sectors del metall i la fusta i el moble. És una eina informàtica, en suport digital, que permet la verificació ergonòmica de les màquines i la protecció enfront dels riscos ergonòmics dels treballadors que les manipulen.

Durant la jornada, el Responsable de R+D+i d'Unió de Mútues, Javier Murcia, va exposar el funcionament de l'aplicació. Va destacar que amb aquesta eina la mútua pretén donar un millor servei a les empreses, ajudant-les a fer més àgil i senzilla la gestió de la prevenció d'accidents de treball. En aquest sentit va afirmar que “l'eina dissenyada per la mútua permet a qualsevol empresari revisar online les màquines que té en el seu taller. Només ha de tenir una connexió a Internet.”

Amb ErgoMaq, les empreses poden diagnosticar els seus equips i seleccionar els requisits de disseny i seguretat de les màquines que han de verificar, poden generar informes de resultats tant per equip com per conjunt d'equips, així com planificar les mesures preventives per a la millora dels llocs de treball, tot a la xarxa digital. La verificació es realitza mitjançant un qüestionari que valora un total de 66 aspectes de diferents aspectes ergonòmics, que contemplen, entre uns altres, el disseny considerant les dimensions corporals, el comportament mecànic del cos humà, els dispositius d'informació i comandaments o la interacció amb l'ambient físic de treball.

L'aplicatiu és accessible des de la web de la mútua des d'on pot trobar-se tota la informació sobre la normativa europea sobre seguretat i disseny ergonòmic de les màquines.

Altura de treball recomanada (Font: IBV)
Altura de treball recomanada (Font: IBV).

A Espanya, una de cada tres baixes laborals es deu a problemes ergonòmics, conseqüència de les males postures, moviments repetitius o sobreesfuerzos físics. A més, el 28% de les jornades de treball perdudes es deuen a aquest tipus de contingència associada a problemes ergonòmics en l'entorn laboral. De fet és la causa d'accident amb baixa més freqüent i la causa de cost social i econòmic més important.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis