Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diez propuestas para lograr ‘0’ muertes en la red de alta capacidad en 2020
Convertir un somni en realitat

Deu propostes per aconseguir '0 'morts a la xarxa d'alta capacitat el 2020

14 març 2011

"Somni amb un horitzó a l'any 2020 en què no hi hagi cap mort per accident de trànsit a autopista". Així es manifestava a finals de gener el director general de Trànsit, Pere Navarro. I des de l'Associació Espanyola de la Carretera (AEC) es mostren convençuts que aquest somni és realitzable però puntualitzen que es tracta d'un repte per a la consecució l'actuació sobre les pròpies infraestructures viàries té un paper determinant.

Indubtablement, la millora estable i continuada de la seguretat viària exigeix la posada en marxa de polítiques integrals que incideixin en l'usuari, el vehicle, el control del compliment de les normes i la infraestructura. Aquest plantejament ha estat el que ha propiciat la reducció de l'accidentalitat sense precedents que ha viscut el nostre país en l'última dècada.

Ara bé, sense deixar de banda la importància d'incidir en els tres primers elements-usuari, vehicle i control-des de l'Associació Espanyola de la Carretera estan convençuts que aconseguir '0 'morts a la xarxa d'alta capacitat durant la pròxima dècada només és possible amb una política activa i decidida en matèria viària.

Per l'AEC aconseguir '0 'morts a la xarxa d'alta capacitat durant la pròxima dècada només és possible amb una política activa i decidida en matèria...
Per l'AEC aconseguir '0 'morts a la xarxa d'alta capacitat durant la pròxima dècada només és possible amb una política activa i decidida en matèria viària.

10 propostes per aconseguir el 'Objectiu 0' el 2020

  1. Generalitzar en el conjunt de la xarxa de carreteres l'aplicació de les estratègies pal·liatives i preventives per a la millora de la seguretat viària incloses en la Directiva 2008/96/CE: la gestió de trams de concentració d'accidents, les inspeccions de seguretat viària i les auditories de seguretat viària haurien de ser aplicades de manera sistemàtica per garantir que la xarxa de carreteres opera en les màximes condicions de seguretat.
  2. Garantir l'existència de marges assegurances, sota el concepte de 'carreteres que perdonen', que compensen els possibles errors dels usuaris. Per això, ha d'haver una zona propera a la via lliure d'obstacles i sense pendents fortes, si no fos possible, cal instal · lar els sistemes de contenció apropiats per a tot tipus d'usuaris.
  3. Augmentar la inversió en conservació de ferms, que s'ha vist notablement afectada per la situació actual de crisi econòmica, un paviment en bon estat és fonamental per a una circulació segura, a més de còmoda i amb una adequada qualitat de servei. Una carretera ben conservada és una carretera que ofereix majors marges de seguretat.
  4. Reposar en termini i forma la senyalització vertical, horitzontal i elements d'abalisament, la major part de la informació que rep l'usuari de la via i el seu entorn li arriba a través d'aquests elements, per la qual cosa és imprescindible garantir la seva existència i òptim estat de conservació. Un usuari ben informat és un usuari més segur.
  5. Generalitzar la il·luminació nocturna de la xarxa d'autopistes i autovies, promovent la circulació de vehicles pesants durant la nit. D'aquesta manera, s'incrementarien de manera notable els índexs de seguretat durant el dia, en reduir la 'convivència' entre lleugers i pesats, una de les principals causes d'accidentalitat.
  6. Aprofitar les possibilitats de la tecnologia de control i gestió de la circulació per obtenir el màxim coneixement de la via i el trànsit en temps real, de manera que es puguin implantar plans per millorar la fluïdesa i la seguretat adequats a les circumstàncies de cada via en cada comento.
  7. Desenvolupar un programa d'adequació dels túnels espanyols a la Directiva Europea sobre Túnels (il luminació, ventilació i eliminació de partícules, telemàtica i elements de seguretat específics, etc.).
  8. Definir un pla de revisió de l'estat actual dels ponts de la xarxa d'alta capacitat, fonamentalment de les estructures de fàbrica (pilars i bigues) i dur a terme la seva adaptació en cas necessari.
  9. Analitzar els accidents que es produeixen en les autopistes i autovies i, en particular, en els trams de concentració d'accidents, per tal d'identificar les seves causes i implantar solucions a curt termini, evitant complicacions administratives i retards en l'adjudicació de projectes i començament de les obres necessàries.
  10. Emprendre el seguiment dels anomenats 'trams blancs', terme creat per l'Associació Espanyola de la Carretera per denominar els trams de carretera on no es produeixen accidents amb víctimes durant un determinat nombre d'anys, de manera que es poden obtenir conclusions sobre la influència de les característiques geomètriques de la via, els seus usos, l'equipament, estat de conservació, etc., en la seguretat viària.
Un elevat percentatge d'accidents i víctimes mortals es produeix a la xarxa convencional de carreteres, fora d'aquestes vies de gran capacitat...
Un elevat percentatge d'accidents i víctimes mortals es produeix a la xarxa convencional de carreteres, fora d'aquestes vies de gran capacitat. Foto: Robert Howell.

En tot cas, no s'ha d'oblidar que un elevat percentatge d'accidents i víctimes mortals es produeix a la xarxa convencional de carreteres, és a dir, fora d'aquestes vies de gran capacitat. Per tant, des de l'AEC alerten que aquest decàleg s'ha de veure complementat amb un pla específic i urgent de millora de la seguretat en vies convencionals; "la mal anomenada 'xarxa secundària' en la mesura que és una xarxa clau per a l'accessibilitat i la cohesió del territori ".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis