Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a I Ágora Internacional de Seguridad Vial se celebrará el próximo mayo en Valencia

I Àgora Internacional de Seguretat Viària se celebrarà el proper maig a València

23/12/2010

23 desembre 2010

El 3 i 4 de maig de 2011 el Centre d'Esdeveniments de Fira València acollirà el I Àgora Internacional de Seguretat Viària, organitzat per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària (Fesvial) . Aquest fòrum internacional neix amb vocació de continuïtat, amb la intenció que, periòdicament, es reuneixin tots els implicats amb la seguretat i salut viària per reflexionar sobre les últimes novetats, innovacions i tendències en aquesta matèria.

Aquest nou concepte de debat en seguretat viària part des d'una perspectiva àmplia, que no es limita exclusivament als accidents de trànsit, sinó que aspira a reflexionar des d'un punt de vista integral en la problemàtica que implica el desplaçament de tota persona, sigui quina sigui la seva manera de desplaçament.

Concretament, el I Àgora Internacional de Seguretat Viària, anomenat 'De la Mobilitat Empresarial a la seguretat viària' neix per buscar solucions al problema que els accidents de trànsit representen en l'accidentalitat laboral. En aquest sentit, constituirà un punt de trobada per als agents responsables de la prevenció laboral i els agents encarregats de la millora de la seguretat viària, on es debatrà i reflexionarà sobre mesures i solucions per tal de prevenir els accidents vials laborals.

En l'actualitat, malgrat l'augment de la cultura de la prevenció en l'empresa, encara es registren alts índexs d'accidentalitat laboral viària que han de ser atallats. Així, s'estima que a la Unió Europea, el 39% dels accidents de treball mortals són accidents de trànsit, un percentatge que s'incrementa si s'inclouen els accidents in itinere (els que tenen lloc al desplaçar-se cap o des del treball).

Segons les dades que ofereix l'informe Accident de treball-trànsit el 2009, elaborat per l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), es posa de manifest la problemàtica que representa avui en dia la seguretat viària en l'àmbit de la prevenció laboral: dels gairebé 700.000 accidents laborals amb baixa que es van produir el 2009, el 9,88% van ser accidents de trànsit i dels 831 accidents laborals mortals, el 34% van ser per aquesta mateixa causa. El 60% (170) d'aquests accidents es produeixen en anar i en tornar del treball, i el 40% (113) durant la jornada laboral. Aquestes xifres mostren que 1 de cada 3 accidents laborals mortals es produeixen pel trànsit.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades