Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cambios en el etiquetado de algunas sustancias peligrosas usadas en el hogar

Canvis en l'etiquetatge d'algunes substàncies perilloses utilitzades a la llar

09/12/2010

9 desembre 2010

L'entrada en vigor del Reglament CE 1272/2008 sobre classificació, etiquetatge i envasament de substàncies i mescles químiques suposa canvis destacables en els etiquetats que s'han vingut utilitzant i que afecten també a productes químics tòxics i perillosos presents a les llars. Encara que durant un període de temps van a coexistir el sistema antic d'etiquetatge amb les noves etiquetes, és important anar difonent aquesta informació de servei públic perquè els ciutadans identifiquin i comprenguin els nous símbols i pictogrames presents en les etiquetes d'aquests productes que no són només usades en l'àmbit industrial sinó que també són molt habituals i d'ús corrent domèstic.
Precisament, des del passat 1 de desembre estan vigents els canvis per a les etiquetes de productes químics perillosos (alcohol de cremar, amoníac, aiguarràs, lleixiu, etc.), Quedant previst per al juliol 1, 2015 que fa a mescles perilloses ( gasolines, líquid corrector d'escriptura, suavitzants de roba, etc.)

El Reglament CE 1272/2008 té com una de les seves finalitats fonamentals protegir la salut humana i el medi ambient durant el maneig de substàncies i mescles químiques perillosos, és per això que, amb la seva entrada en vigor, s'aposti per avisar als usuaris d'aquests productes amb una informació que facilitin el maneig de les substàncies i mescles químiques amb riscos.

A més, aquest nou etiquetatge facilitarà l'adopció d'un sistema harmonitzat i uniforme d'informació sobre els productes, a nivell mundial, que permetrà un millor coneixement dels perills associats i, per tant, una reducció dels riscos derivats de l'ús i manipulació de substàncies i mescles químiques amb independència dels seus països d'origen.

Les variacions més importants a transmetre als usuaris se centren en el canvi de format de pictogrames i símbols que són presents en les etiquetes dels productes i que avisen dels seus riscos. Així, els símbols contesos en quadrats sobre fons taronja desapareixen, sent substituïts per rombes sobre fons blanc i amb vores en vermell, a més s'eliminen les lletres situades a la part superior i les paraules de la vora inferior.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades