Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La formación en seguridad, clave para la baja siniestralidad del sector de la madera
Professors de formació professional de fusta i moble participen a València en una jornada específica

La formació en seguretat, clau per a la baixa sinistralitat del sector de la fusta

Redacció Interempreses02/07/2010

2 juliol 2010

La formació contínua en seguretat per treballar amb maquinària per la fusta és un aspecte bàsic per seguir millorant els índexs de sinistralitat en el sector de la fusta i el moble, segons s'ha posat de manifest en una jornada específica desenvolupada avui a l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins, Aidima i organitzada pel Centre Específic de Formació, Innovació i Recursos Educatius específic de FP (Cefire de FP), dependent de la Conselleria d'Educació.

Els organitzadors de la jornada van insistir en la necessitat de continuar el treball en formació com a solució de continuïtat a una realitat social i laboral en la qual no s'ha de baixar la guàrdia.

El curs va proposar un intercanvi d'experiències i coneixements amb professors de formació professional de la família fusta i moble de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de remarcar els aspectes legislatius, riscos reals, mesures de prevenció, i dispositius de protecció en les màquines més habituals , entre altres temes de rellevància.

La jornada també va permetre reflexionar sobre la necessitat de donar continuïtat en el procés de coneixement en seguretat per establir pautes d'avaluació que permetin al professorat valorar la idoneïtat de les mesures i mètodes de prevenció al llarg del temps. El coordinador de formació del Cefire de FP, José Manuel Esperante, ha expressat la seva satisfacció davant la resposta de la jornada "perquè l'equip de docents està molt sensibilitzat i conscienciat de la importància de la prevenció i seguretat com a contingut de la formació específica dels alumnes ", va explicar.

El grup de professors durant el desenvolupament de la jornada de seguretat en maquinària per a la fusta
El grup de professors durant el desenvolupament de la jornada de seguretat en maquinària per a la fusta.

En aquest sentit, Esperante ha subratllat que, a més d'abordar els continguts de seguretat en l'assignatura específica, es tracten també en cada un dels tallers i activitats pràctiques dels alumnes. Pel que fa a la situació d'equipament dels centres educatius, Esperante, va manifestar que en aquests últims anys s'ha avançat de manera significativa en la dotació de maquinària i equips que compleixen la normativa-especialment en els de nova construcció-, però encara cal introduir millores en la resta de centres educatius, va precisar el coordinador de formació de Cefiere de FP.

Els organitzadors de la jornada van indicar que per completar la formació en prevenció d'aquest col·lectiu està previst realitzar activitats pràctiques on el professorat apliqui els mitjans i dispositius de protecció exigits per la legislació vigent.

Menys accidents

A la Comunitat Valenciana s'han reduït considerablement els accidents en el sector l'any passat respecte del 2008. El 2009 es van produir 1.096 accidents en el sector de la fusta i el moble, dels quals 20 van ser considerats greus. Les dades contrasten amb els recollits el 2008, períod'en què es van registrar 3.245 accidents.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    24/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis