Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El laboratorio de fuego de Gaiker-IK4, primera entidad acreditada para ensayos de densidad y toxicidad de gases dirigidos al sector ferroviario

El laboratori de foc de Gaiker-IK4, primera entitat acreditada per a assajos de densitat i toxicitat de gasos dirigits al sector ferroviari

07/02/2014

7 de febrer de 2014

El sector ferroviari és particularment exigent pel que fa a la seguretat en cas d'incendi. Concretament, les exigències relatives a la densitat i a la toxicitat dels fums generats durant la combustió, són superiors a les requerides, per exemple, en els materials aplicats al sector de la construcció o els empleats en la fabricació d'autobusos. Això es deu a la complexitat que planteja l'evacuació d'un tren en cas de foc i al fet que estadísticament, la defunció de viatgers sol haver-se de més a la impossibilitat de trobar la sortida o a la seva intoxicació per fums densos i nocius, que al propi foc. La densitat i la toxicitat són, per tant, paràmetres clau a controlar en la combustió de materials destinats a la fabricació de trens.

La UE va unificar els requisits regulatoris per al sector ferroviari al març de 2013. La nova norma EN 45545:2013 —que regula el comportament al foc dels materials, l'equipament elèctric i les instal·lacions dirigides a aquest sector— és més estricta que la norma nacional que regia el sector a Espanya i, en l'actualitat, només una dotzena dels entitats preparades a Europa per assajar els productes d'acord amb la nova regulació europea vigent, estan reconeguts per les seves respectives entitats acreditadoras.

Durant el mes de gener, Gaiker-IK4 (que porta assajant materials per al sector ferroviari des de 1992) va ampliar l'abast de la seva acreditació ENAC 72/LI 187, amb la qual explica des de 1995, per a la realització d'assajos de reacció al foc dirigits al sector de la construcció i el ferroviari. L'ampliació obtinguda li converteix en l'únic laboratori nacional certificat per avaluar la densitat dels fums i la toxicitat dels gasos de forma simultània.

Per complir amb els requisits que estableix la norma, el Centre Tecnològic ha posat a punt al llarg de tot un any, l'equip infraroig (FTIR) necessari per mesurar la toxicitat dels gasos en un ampli rang de concentracions de gasos. El resultat és la certificació per part d'ENAC de la seva capacitat per quantificar 37 gasos freqüents en el procés de combustió; sent només 9 d'ells exigits, en realitat, per la norma.

Amb reconeguts clients en el sector ferroviari, amb qui Gaiker-IK4 ha desenvolupat projectes de R+D+i al llarg dels anys, i l'experiència de més de dues dècades amb la qual explica en la realització d'assajos de comportament al foc, associats al sector ferroviari, el Centre Tecnològic de Zamudio aspira a consolidar la seva posició com a referent tecnològic del sector en el desenvolupament i selecció de materials.

La jornada que Gaiker-IK4 organitza per al proper 13 de febrer permetrà analitzar des de diferents perspectives les implicacions resultants de l'aplicació de de la nova norma dirigida al sector ferroviari, i comptarà amb representants d'empreses de referència entre els seus ponents: Patents Talgo, S.L.O., CAF, i Cetren, entre uns altres.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis