Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Crédito y Caución prevé que la recuperación se acelere en 2014

Crèdit i Caució preveu que la recuperació s'acceleri en 2014

22/11/2013

22 de novembre de 2013

D'acord amb l'últim Economic Outlook difós per Crèdit i Caució, el creixement econòmic mundial s'accelerarà en 2014 impulsat per la suau recuperació econòmica d'Estats Units i la moderació de la crisi a la zona euro. Les previsions de l'informe situen el creixement global per al proper any en el 3,1%, set desenes més de l'esperat per 2013. L'expansió d'Estats Units aconseguirà el 2,6% i la zona euro posarà fi a dos anys de contracció amb un creixement del 0,9%.

Àustria i Alemanya seran els motors d'aquest creixement europeu, amb taxes a l'entorn de l'1,8%. Grècia serà l'únic mercat de la zona euro clarament en contracció en 2014 mentre Espanya, Portugal, Itàlia i Països Baixos, que han retrocedit en 2013, podrien canviar de signe en 2014, encara que amb nivells encara molt baixos de creixement.

Enfront de la bona evolució dels mercats avançats, el creixement esperat als mercats emergents seguirà moderant-se, encara que es mantindrà relativament ferm. Xina i Índia tindran difícil mantenir els seus ritmes vertiginosos dels últims anys, però el conjunt del sud-est asiàtic creixerà un 6,3% en 2014. Més suau serà l'evolució d'Amèrica Llatina, 3,3%, i Europa de l'Est, 3,1%. L'evolució dels emergents està marcada per la sortida de capitals, especialment intensa en mercats com Turquia i Brasil. No obstant això, els emergents han millorat la seva situació financera en l'última dècada i haurien de ser capaces de resistir condicions monetàries més restrictives.

Mapa de risc polític
Mapa de risc polític.

En aquest entorn de creixement econòmic, també es preveu una acceleració del comerç mundial fins al 4,5%, una taxa sensiblement superior a l'1,9% de 2012 i 2013. Segons l'informe difós per Crèdit i Caució, Espanya i Portugal estan en molt bona posició per aprofitar aquest increment de l'activitat comercial internacional. El mercat ibèric ha registrat una evolució històrica de les seves exportacions al llarg dels últims tres anys i mitjà de crisi, amb un creixement acumulat del 24% a Portugal i el 23% a Espanya. Aquesta evolució és fruit, principalment, de la millora de la competitivitat a través d'ajustos salarials. Aquests dos països mostren la major reducció acumulada dels costos laborals unitaris de l'eurozona en els últims tres anys i mitjà, que també és significativa a Irlanda i Itàlia. Alemanya mostra una reducció marginal, mentre Països Baixos i Bèlgica han perdut competitivitat salarial.

En línia amb aquesta millora de les condicions econòmiques, l'entorn d'insolvència empresarial també millorarà en 2014 de forma global, després d'un 2013 marcat per l'empitjorament en molts països. Crèdit i Caució espera que aquesta millorança sigui especialment intensa a Estats Units, Regne Unit i els països nòrdics. A la zona euro, les insolvències tendeixen a estabilitzar-se. El creixement previst per 2014 és de només el 0,9% enfront del 6,8% registrat en 2013. Als països perifèrics, com Espanya, les insolvències creixeran prop del 2,5% després de superar el 11% en 2013.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis