Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Soluciones de control seguras, Sens control de Sick

Amb el nou Drive Monitor de Sick, la col·laboració entre persones i màquines és més segura i eficaç que mai

Solucions de control segures, Sens control de Sick

Redacció Interempresas04/11/2013

La contínua tendència cap a màquines més potents requereix el desenvolupament constant de formes de protegir-les. Un monitoratge segur del moviment ajuda a reduir els riscos al mínim, aconseguint una major eficàcia en aplicacions tant mòbils com a estacionàries. Com a part de la seva gamma 'Motion Control', Sick ofereix productes de seguretat que monitorizan la seguretat dels moviments de la màquina. El membre més recent d'aquesta família de productes és el nou mòdul Drive Monitor, que destaca per la seva gran flexibilitat en el monitoratge i que permet a l'operador treballar en la màquina amb menys risc i sense haver de desconnectar-la.

És com si el Drive Monitor FX3 MOC s'hagués creat expressament per al seu ús en vehicles de transport sense conductor (AGV, per les seves sigles en anglès). Les funcions de seguretat de Drive Monitor permeten controlar amb facilitat la velocitat d'un AGV, fins i tot usant encoders sense certificació de seguretat. A més, és possible canviar entre els camps d'avís i de protecció dels escáneres làser de seguretat integrats en el concepte de seguretat del vehicle i fins i tot monitorizar el frenat elèctric de l'AGV.

Interacció home-màquina: monitoratge segur d'accionaments amb Drive Monitor

Quan s'utilitza en una màquina estacionària, com una premsa o una màquina eina per a fusta o metall, o bé un pòrtic robot, Drive Monitor monitoriza de forma segura la velocitat, la detenció, l'adreça del moviment i la funció d'atur. No és necessari interrompre per complet el cicle de la màquina durant la configuració i el manteniment; amb una velocitat reduïda és possible accedir manualment a la màquina amb un risc mínim de lesions. Per aquest motiu, Drive Monitor augmenta la productivitat de la màquina. Es detecten les avaries i els accionaments de la màquina es detenen.

En utilitzar Drive Monitor FX3 MOC és possible integrar plenament un monitoratge segur dels accionaments en el controlador de seguretat Sick Flexi Soft sense separar les funcions de seguretat a nivell de control o d'accionament. En traçar una clara distinció entre tecnologies d'automatització i de seguretat, aquest mètode aporta més llibertat i possibilitats de personalització als fabricants i integradors de maquinària. Com a resultat, tant els components de l'accionament com els seus proveïdors poden ser seleccionats individualment, la qual cosa permet optimitzar els costos de compra, explotació i manteniment, per exemple. Al contrari que les solucions de seguretat integrades, aquesta opció ofereix una gran independència pel que fa als fabricants de controls i accionaments, així com una excel·lent capacitat d'adaptació als diferents requisits dels usuaris finals. Això és vàlid per a aplicacions mòbils i estacionàries, en les quals Drive Monitor FX3 MOC és capaç d'exercir nombroses funcions de seguretat.

Nou mòdul Drive Monitor de Sick
Nou mòdul Drive Monitor de Sick.

Pel que fa al monitoratge d'accionaments elèctrics i hidràulics, Drive Monitor compleix els nivells de seguretat PL i segons la norma EN ISO 13849, SIL3 d'acord amb IEC 61508 i SIL3CL conforme a EN 62061. Per aquest motiu, fins i tot aquells accionaments que no disposin de certificació poden emprar-se en aplicacions de seguretat.

Les aplicacions multieje es beneficien de la funció de migració de Drive Monitor: és possible ampliar el FX3 MOC agregant-li fins a sis mòduls. Les passarel·les Flexi Soft garanteixen que Drive Monitor pugui integrar-se de forma segura en tots els entorns principals de bus de camp i de xarxa de manera rendible i tècnicament efectiva.

Amb el nou Drive Monitor de Sick, la col·laboració entre persones i màquines és més segura i eficaç que mai ja que monitoriza el moviment amb seguretat sense necessitat d'apagar la maquinària, permet seleccionar individualment els components d'accionament i els seus proveïdors, una sola CPU del Flexi Soft admet fins a sis Drive Monitor, poden continuar utilitzant-se els encoders i sistemes de realimentación existents, és possible combinar els encoders a voluntat de forma flexible i a més del monitoratge segur d'accionaments, Sick ofereix una completa cartera de tecnologies de seguretat, juntament amb tots els sensors que aquestes requereixen, com encoders i dispositius de mesurament de distàncies.

Monitoratge segur d'accionaments d'una mateixa font

Motion Control de Sick ofereix innombrables oportunitats per al monitoratge integrat i econòmica d'accionaments amb la tecnologia de seguretat més eficaç. A més, gràcies a que Sick disposa també de sensors per a finalitats diferents a la seguretat (encoders o sistemes de realimentación motorfeedback, per citar alguns), és possible obtenir una aplicació de seguretat completa, incloent monitoratge d'accionaments, de diferents fabricadors.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis