Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Sector Químico hace entrega de sus Premios de Seguridad 2012
Presentació de l'Informe de Sinistralitat Laboral del Sector Químic 2012

El Sector Químic fa lliurament dels seus Premis de Seguretat 2012

Redacció Interempresas31/05/2013
El passat 29 de maig, va tenir lloc, a la seu de Gómez-Acebo & Pombo, l'acte de lliurament dels Premis de Seguretat Feique amb els quals la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola pretén reconèixer els esforços realitzats per les empreses del sector amb millors resultats de sinistralitat laboral registrats l'any 2012. El lliurament dels guardons ha estat realitzada pel viceconsejero d'Ocupació de la Comunitat de Madrid, Juan Van-Halin Rodríguez, al costat del president de Feique, Luis Serrano.

En l'acte de lliurament dels Premis de Seguretat Feique, el president de la Comissió de Seguretat d'aquesta Federació, Carmelo Urieta, ha analitzat les dades presentades per Feique en el Informi de Sinistralitat Laboral del Sector Químic 2012, on es recullen els índexs de sinistralitat de les empreses químiques espanyoles en l'àmbit de la seguretat i la prevenció de riscos laborals durant el passat any.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Carlos Vázquez, soci Gómez-Acebo &Pombo; Mª del Mar Alarcón, Directora General de Treball i Gerent de l'Institut Regional de Seguretat i Salut en el Treball de la CAM (IRSST); Juan Van-Halin, Viceconsejero d'Ocupació de la CAM Luis Serrano; President de FEIQUE Carmelo Urieta; President de la Comissió de Seguretat de FEIQUE.

Segons aquest Informe, l'Índex de Freqüència que el sector va registrar el passat any va ser de 3,20, la qual cosa significa que per cada milió d'hores treballades es van produir 3,20 accidents que van tenir com a conseqüència la baixa laboral. Aquest Índex és, comparativament, segons les dades publicades pel Ministeri d'Ocupació (últimes dades disponibles de 2011), 11 vegades menor que el de la mitjana del sector Industrial, 14 vegades menor que el del sector de la Construcció, 5 vegades menor que el del sector Serveis i menor fins i tot que el de sectors com el del Personal Domèstic o l'Educació. En aquesta línia, l'Índex de Gravetat, que mesura el nombre de jornades perdudes per cada mil hores treballades, va ascendir a 0,09 per al sector químic.

“Si bé hem de congratular-nos d'haver aconseguit una important millora en tots els índexs de sinistralitat avaluats, només podrem donar-nos veritablement per satisfets quan arribi el moment en què no es produeixi cap accident. I bona prova que s'està treballant en aquesta ambiciosa línia de forma incansable són les dades que es recullen en aquest Informe de Sinistralitat, fidel reflex de la cultura preventiva a la qual les empreses del sector dediquen importants esforços i recursos. Per això, des de Feique volem manifestar el nostre agraïment a les mateixes alhora que animar-los a seguir en aquesta senda de millora contínua”, va indicar Carmelo Urieta.

Companyies guardonades

Els Premis, que es divideixen en tres categories, han recaigut en aquesta edició en:

-Premio ‘Especial Seguretat Feique 2012’: a les companyies de la indústria química de més de 300 treballadors que han obtingut un índex de Freqüència d'accidents ‘zero’ durant 2012.

Clariant Ibèrica

Dow Chemical Ibèrica, S.L

DuPont Astúries, S.L.

Grup Bayer

Sabic

Ube Corporation Europe, S. a.

-Premio ‘Seguretat Plus Feique 2012’: als centres de producció de la indústria química de més de 300 treballadors que han obtingut un Índex de Freqüència d'accidents ‘zero’ durant 2012.

Cepsa Química – Fàbrica de Guadarranque

Ercros – Complex Tarragona

Repsol Química – Complex Puertollano

Solvay – Complex Martorell

- Premio Seguretat Feique 2012: als centres de producció de la indústria química de més de 50 treballadors que han obtingut un Índex de Freqüència d'accidents ‘zero’ durant 2012.

BASF Construction Chemicals Espanya S.L – Millorada del Camp

BASF Espanyola S.L. – L'Hospitalet de Llobregat

BASF Poliuretans Iberia S.A. – Rubí

S.I. Carburs Metàl·lics, S.A – Planta Tarragona

Celanese Chemicals Ibèrica S.L – Planta VAM

Clariant Ibèrica – Castellbisbal

Elix Polymers, S.L

Ercros S.A – Pals de la Frontera

Ercros S.A – Sabiñánigo

Fertiberia S.A - Fàbrica de Puertollano

Bayer Hispània S.L

Bayer MaterialScience S.L. (Tarragona)

Bayer MaterialScience S.L (Zona Franca)

Bayer Cropscience S.L. (Quart de Poblet)

Berlimed S.A. (Alcalá d'Henares)

Lubrizol Advanced Materials Manufacturing Spain S.L.

Messer Ibèrica de Gasos, SAU

Polidux S.A. (Montsó) – Grup Repsol

Solvin Spain S.L

Empreses o entitats relacionades

Federación Empresarial de la Industria Química Española

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis