Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Asepal alerta del riesgo de no diferenciar el marcado CE del fraudulento marcado China Export

Asepal alerta del risc de no diferenciar el marcat CE del fraudulent marcat Xina Export

17/04/2013

17 d'abril de 2013

En els últims anys, al marcat CE, que identifica als productes que han passat les avaluacions europees de seguretat, salut i protecció del medi ambient, li ha sortit un competidor fraudulent: el comunament denominat Xina Export. Asepal, que associa a 75 empreses que representen a la pràctica totalitat dels fabricants d'Equips de Protecció Individual a Espanya i als més destacats distribuïdors, insisteix en la necessitat d'adoptar mesures i distingir ambdues marques per a la consecució d'un mercat responsable i segur.
El marcat CE porta al voltant de 20 anys amb nosaltres, ens envolta en la nostra vida quotidiana, està present en la majoria dels productes que utilitzem diàriament: els telèfons mòbils, els televisors, les joguines dels nostres fills… i també ho està en els Equips de Protecció Individual (EPI).
Aquest marcat que significa 'Conformité Européenne', conformitat europea, és obligatori per a molts productes, sent el fabricant el responsable de la seva col·locació en el producte abans de la posada al mercat del mateix. Quan un fabricant col·loca en un producte aquest marcat, declara taxativament que “el producte ha estat avaluat abans de posar-se a la venda i que compleix els requisits de seguretat, salut i protecció del medi ambient de la UE”.
Marcat CE, que significa 'Conformité Européenne' (conformitat europea)
Marcat CE, que significa 'Conformité Européenne' (conformitat europea).
Aquests requisits es recullen en una sèrie de directives europees que els estats membre traslladen en la seva legislació.
En el cas dels EPI, parlem de la Directiva 89/686/CEE i del Reial decret 1407/1992. El fabricant ha d'etiquetar els productes amb el marcat CE i, al seu torn, els distribuïdors han de verificar la presència de l'etiquetatge, així com de la documentació justificativa necessària. Si el producte està sent importat des d'un tercer país, l'importador ha de verificar que el fabricant de fora de la UE ha pres les mesures necessàries i que la documentació està disponible en el cas de ser sol·licitada.
Les dimensions i proporcions del marcat CE s'estableixen de forma clara i concisa en la Directiva 89/686/CEE, per la qual cosa no hauria d'haver-hi problemes a l'hora de reconèixer-ho i marcar-ho. No obstant això, al mercat és habitual trobar usos incorrectes d'aquest marcat, bé sigui perquè es fixa sobre productes que no han de portar-ho o bé perquè determinats productes que han de portar-ho no han estat objecte de les comprovacions oportunes.
L'assumpte fins i tot ha estat objecte d'una pregunta formal al Parlament Europeu l'any 2007. En la resposta per part de la Comissió, s'indicava que l'es estava treballant en la implementació de regulacions de control de mercat intern que reforcessin les actuacions dels estats membre quant al control de mercat. Algunes d'aquestes actuacions es van traduir en la publicació del Reglament 765/2008.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis