Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Se desarrolla un nuevo equipo para la detección de fugas en depósitos de combustible vacíos

Es desenvolupa un nou equip per a la detecció de fugides en dipòsits de combustible buits

21/05/2012

21 de maig de 2012

L'empresa asturiana Flórez Cosmen, situada en Cangas de Narcea i dedicada a la venda i distribució de combustible, continua desenvolupant productes innovadors per a la detecció de fugides en proves d'estanqueïtat en dipòsits de combustible, en col·laboració amb l'empresa ovetense Geslimes i amb el centre tecnològic Prodintec.
A l'equip de detecció de fugides desenvolupat a principis d'aquest any se li uneix ara un nou producte, que permet detectar fugides en tancs buits, nets i desgasificados. El funcionament és senzill, s'introdueix un micròfon a l'interior del dipòsit per generar una depressió i el so es digitalitza obtenint una gràfica que ho representa, fruit d'un programari específic desenvolupat per Prodintec. El programa creat pel centre tecnològic permet discriminar si el soroll procedeix de l'interior del dipòsit, de l'exterior o si és a causa d'una fugida.

El nou equip té una capacitat de detecció de fugides de tan sol 100 mil·lilitres per hora (quatre vegades més que els productes existents al mercat) i que equival a fuites deu vegades més petits que la fugida d'aigua que produeix una aixeta mal tancada.

El projecte ha comptat amb el suport de l'Administració regional, concretament de la Fundació per al foment a Astúries de la Investigació Científica Aplicada i la Tecnologia (FICYT), que ha subvencionat part dels costos d'execució en el marc del Pla de Ciència Tecnologia i Innovació del Principat d'Astúries, i del centre tecnològic Prodintec, la col·laboració del qual en el desenvolupament d'aquest equip ha resultat fonamental, tal com reconeix l'empresa, ja que els ha permès accedir a tecnologia i coneixement molt especialitzats i de molt alt nivell que d'una altra manera quedaria fora del seu abast. El centre tecnològic ha realitzat tasques de disseny i desenvolupament, tant de la parteix maquinari de l'equip (carcassa i disseny, fabricació i integració de components electrònics) com del programari (que duu a terme la captura i comparació dels espectres dels sons)

Aquest equip ja està certificat per Icim Lab (laboratori acreditat per l'Entitat Nacional d'Acreditació Enac) en el compliment de la normativa existent per a la detecció de fugides en tancs buits, nets i desgasificados. Segons els responsables del grup empresarial Flórez Cosmen, el sistema patentat podria utilitzar-se tant en gasolineres com en gaseoductos, tancs per a calefacció, tancs per a combustible per a consum propi de flotes de vehicles i tot el que requereixi de proves d'estanqueïtat.

Actualment només hi ha altres cinc empreses a Espanya que hagin certificat un equip d'aquest tipus, cap de les quals està a Astúries, la qual cosa obre un important nínxol de negoci per Geslimes, que podrà utilitzar els seus propis equips en el diagnòstic de tancs buits.

Empreses o entitats relacionades

Fundación Prodintec

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis