Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Gaiker-IK4 investiga en productos más seguros y resistentes al fuego

Gaiker-IK4 investiga en productes més segurs i resistents al foc

03/10/2011

3 d'octubre de 2011

Polyfire (Processing and Upscaling of Fire-Resistant nano-filled thermosetting polyester resin) és un projecte europeu que el seu objectiu és dissenyar i desenvolupar nanocomposites i recobriments de naturalesa polièster lliures d'halògens, que presentin un comportament al foc millorat. Els nous materials serien adequats per a la seva utilització en sectors tan exigents com el la construcció i els sectors de transport ferroviari i naval. Aquest projecte, finançat pel VII Programa Marco de la Unió Europea, aglutina a un consorci amb un total d'11 socis procedents de 5 països i compta amb un pressupost global de 3,1 milions d'euros. Amb una durada de 3 anys, les entitats participants en el Polyfire es plantegen també industrialitzar produccions properes a les 1.000 tones per any, tant en els processos de fabricació i funcionalización de les nanopartículas, com durant la seva posterior dispersió/exfoliació en resines de naturalesa polièster termostable.

El centre tecnològic basc Gaiker-IK4, en qualitat d'expert en reacció al foc amb més de 25 anys d'experiència en el desenvolupament de nous materials plàstics i composites, lidera les activitats relacionades amb el disseny de formulacions ignifugadas lliures d'halogen, així com la seva transformació i posterior caracterització.

Segons dades del centre, s'estima que el foc provoca prop de 4.000 morts i 80.000 ferits anuals en la Unió Europea, així com unes pèrdues materials properes als 80 bilions d'euros, quantitat que equival al 1% del PIB comunitari.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis